Bloggintresserade

fredag 6 februari 2009

Fredagsstäd

Godmorgon! På jobb idag önskar jag att förmiddagen går snabbt! Ser fram emot en power-Walk och småsnack med Eva-Katrine som kom hem igår efter sitt jobbsök.
__________

Ingen snö här i Åhus-Kristianstad inte.

Ann: Har nog kommit minilite mer snö inatt, maken skottat altanen katterna oftast får använda nu på morgonen sa han :-)"
__________
 
"... Idag? Lite tvätt, städning, tror det blir köttfärslimpa idag, beroende på snön ev makens bror äta med oss innan de jobbar lite i skogen. Svägerskan jobbar två timmar idag (en del har det bra :-D) och svågern ledig så de kommer rätt tidigt hit till sitt fritidshus över helgen, vi skall fira svågern imorgon som fyllde femfemma i veckan också! Klem!"
__________

...Du vad betyder skypa?
http://www.skype.com/intl/sv/

AHA! NÄ det har jag inte! Antar att du har det? Kanske är något ska kolla sen!
__________

Ann: Tillbaka. Vid middagsbordet var vi fem idag, kul. Så dimmigt ute att man knappt ser något, snön ligger kvar.
 
Nu skall jag gå ett varv med snabeldraken (som svägerskan säger om dammsugaren) Svejs på dig!"

:D Det var ju ett passade namn på den där dammsugaren som man ibland kan tycka är för trist men samtidigt en förträfflig uppfinning! Vilket påminner mig om att faster Gunborg har skrivit om när dammsugaren gjorde antågande i deras hem någon gång på 40-talet.

Gunborg: "En sensation var det när vi fick vår dammsugare en stor Nilfisk! Tur att far var hemma och hade spenderbyxorna på när agenten kom. Det var verkligen en spännande dag! Och framöver påstår jag en riktig välsignelse. Vilken sugkraft, nu fick man se till när man städade så inga ”värdesaker” följde med av bara farten! Karin och jag var nog inte så gamla då för vi var dumma nog att genast rusa iväg och berätta nyheten hos ”Alfreds”. Kommentarer dröjde inte så länge!"
__________

Förresten säger du lunch eller middag om målet mitt på dagen? Själv tycker jag att det är lite förvirrande med de olika uttrycken och har svårt att veta vad som är vad!

Gott med köttfärslimpa och jag kan riktigt se framför mig hur ni sitter där runt bordet i ert mysiga och hemtrevliga hus... halvt om halvt insnöade (förstå mig rätt).
__________

Själva har vi nyssens kommit hem efter Power Walk till folktandvården (samma hus som vårdcentralen. Vi var ½ timme tidiga så det blev att vänta. Det tog ytterligare 1 timme för Eva-Katrine inne hos tandhygienisten så jag satt min sju och somnade i fåtöljen utanför
---
... vidare en bra runda upp till byn och apoteket för att hämta ut blodtrycksmedicin till Eva.

Ann: "Va? Eva-K blodtrycksmedicin???"

Ja, du vet det är ett mönster som verkar gå igen i vår familj. I samband med att jag insjuknade gick Eva-Katrine ner i 20 kg i vikt (ätstörningar). En god sak var att det uppdagades ett skyhögt blodtryck som hon sedan legat inne för några gånger. Man har inte hittat någon orsak utan konstaterat kroniskt högt tryck och för det medicinerar hon. Skulle tro att han fått det i gåva av mig... men kanske inte för Mats började medicinera för ett par år sedan.

---
... Vi landade på Konsum för att göra kompletteringar till kvällens spett med skinkkött och diverse gott- champignoner, coctailtomater, lök, och vad det mer var. Spetten tänker vi servera med morötter och klyftpotatis skönt vi tänker inte skala dem. Fredagsgott: vindruvor. De bjöd på en flisa Karlsbaderbulle och jag passade minsann på, för vid det här laget skrek magen som inte fått något sedan tallriken med filmjölk klockan 6.30 imorse... Räddningen blev Mats som ringde och undrade om han skulle hämta upp oss någonstans. Ja nog av Power Walk för mig idag.
__________

Irene: "Längtar efter att åka bort".
Tänkte undrar vart, söderut till solen och värmen...?
"... Till DIG :) såklart... Sen när vi är hjärntrötta på varandra, vill jag ta en sväng till Cissi när jag bara är 10 mil ifrån henne..."

Just vad jag hoppades att du skulle svara, och Skåne är ju visst söderut från där du nu befinner dig. Tänk vad kul både för oss efter så många år och för kusinerna att äntligen få träffas! Ni är så välkomna.
__________

Så nu är det kväll det blev potatisgratäng till! Oh, så gott!

Jag har precis skickat iväg ett kort mail till Charlies familj i Kalmar. Kan man hoppas på ett färskt foto? Det gör vi!

Tidigt i Morfi armar denna kväll! Såg glimtar av lets dance innan jag gav upp.

Inga kommentarer: