Bloggintresserade

onsdag 25 februari 2009

Dan före dan före Charliedan

... Nu är det inte länge till sa Mats innan han gav sig av imorse... längtar vi, eller?
Goodmorning boys and girls. Ledig dag. Lite ruckad i programmet denna morgon därav dröjsmål. Efter dagliga morgonsysslor fixa jag med diskmaskinen, så nu är det klart. Ljust men rätt blött ute. Snön ligger ofräsch faktiskt i småhögar. Kanske dyker det upp en bild fram på dagen på bloggen, för jag tänker mig ner till min favo; "bibblan". Tror att Kalle skulle vara ledig idag, men sover nog till för han träffa ju grabbarna igårkväll.


Och så här vackra är tulpanerna som pappa och jag fick i lördags av dig Ann-Karin! Är det denna sort som heter papegojtulpaner måntro?




__________

Undrar var det någon som såg inslaget med 3 miljonersvinsten på TRISS alldeles nyss?
Det gjorde jag och kunde inte undgå att fälla en tår! Ibland känns det bara så rätt!!! Efter vinsten säger mannen rappt jag som hade varit nöjd med 50.000. Han fick frågan vad han skulle göra nu och sa då till sin Sambo som han varit ihop med i 40 år vad säger du kanske ska vi gifta oss... och hon svarade ja i direktsändning. VILKEN SOLSKENSHISTORIA! Direkt efter Caroline Ugglas känslosamma framträdande!
__________

Eva-Katrine: Hejsan Familjen! Hur är det med er? Ni måste vara spända nu, nu kommer ju snart charlie.

... min första lediga dag, är alltid ledig på onsdagar som du mamma, men jobbar alla andra dagar. Så jag ska försöka få lite färg... Har gått brevid min tränare nu dessa dagarna och fått lära mig, det är inte jättelätt. På fredag börjar jag själv sälja och tjäna lite pengar förhoppningsvis".

Längtar redan efter nya input se nu till att lära känna holmarna... bra nu vet du ju också vilka sololjor som du ska använda eller hur?
__________

"... Har varit ute en kväll, vilken pärs.... alla äcklar och tar i en och så måste man le och vara snäll, men jag är ju dålig på att ta sånt... hehe... en typsiskt strikt svensk flicka är jag... se men inte röra".

Ja, det förvånar ju inte. Det har varit lika i alla tider. När du kommer dit är du exotisk och så måste de dit man kommer vara "vana" vid att få sin vilja igenom. Känns tryggt att veta att du har en orubblig egen vilja!
__________

"...Här är cirka 30 grader om dagarna, helt sjukt varmt....men dock väldigt kallt pa kvällen, eller för kallt för mig. Mitt boende är inte jättebra, så jag ska byta nu på lördag till en annan och bo med en tjej från Skåne, en lägenhet som är mycket fraschare och finare. Folk har fatt skabb av att ligga i sängen som jag sover i så ni kan förstå att jag vill byta".

Usch och fy... märkligt att de utsätter någon för att smittas med tanke på hur vansinnigt smittsamt det är. Konstigt att de inte gör sig av med sängen och sanerar stället. Förstår hur du måste känna det. Men det ska du inte acceptera ett ögonblick! Skönt att veta att du inte gör det heller!
__________

"... Det är rätt jobbigt på kvällarna att inte ha tv och så, så jag läser som en galning, önskar nästan att jag haft min dator och filmer med mig, lätt att vara efterklok".

Jag tänker att vi är alldeles för beroende av media. Du kan ju se detta som en chans att vakna riktigt för böckers värde. Böcker blir rätt snart som ett gift, fråga den som vet :) Tur att du fick ett par böcker med dig. Säkert kan du sen byta med någon annan.
---

"... Ha det underbart, berättar mer om on när jag utforskat den lite. Puss på er alla därhemma och berätta gärna hur ni har det..."
__________

Tänker att du berör flera intressanta ämnen Eva-Katrine. Vore ju roligt om fler läsare la sig i så blir det kanske en debatt?
__________

Eva-Katrines kommentar: "Japp har ju inte hunnit läsa bloggen därfor trodde jag att ni inte ville svara. Trevligt att pappa bowlar...och du ska mysa till dansk serie. Själv ska jag leta lite sommarjobb och skolor till hösten. Erik kommer ner till mig den 20:e ska bli mysigt, då tar han med en dator till mig..hehe. Vi far se om Berra åker med honom. Imorgon är sista utbildningsdagen och då är det rollspel hoppas att det går bra. Ja det är inte sa fräscht. Skulle aldrig permanent kunna bo utomlands, är van vid kliniskt rena Sverige, har blivit vegeterian här nere nu också ju... hehe vågar inte äta köttet. :) kommer väl snart. Nej ha det bäst mamma och hälsa Peter... snart kommer ju den lilla glädjestrålen

Ann: "Vakna till +2,1C och grådis, bra då töar det mer.

Klockan 8.18 sprakade det rejält i högtalaren och strax efter anlände en alldeles färsk bild från Ann; Inge kanonväder precis :P

... Vi har rena isbanan på gårdsplan så här har broddarna kommit fram, maken vill inte ramla á lá Bambi och bryta revben igen och jag vill inte ramla och bryta axel igen, vilket vi båda gjort just i halkan".

Aha, det förklarar varför du la så mycket vikt vid just broddar. Nu ser det ut som om faran är avblåst för den här gången i Åhus.


"... Idag skall jag koka grönsakssoppa till morgondagen, önskat av maken".

Låter absolut gott (!) vore en absolut bra onsdagssysselsättning även för mig "koka soppa på en spik" nä, jag kan ju handla lite smått och gott på Konsum när jag ändå ska upp till bibblan efter att jag kollat in vad som finns i skåpen... Tack för tipset (hälsa Micke).
__________

"... Baka banoffeepaj och åka till ex-jobbet och tröstfika med flickorna där som jobbar sin sista vecka".

Mats ska bowla ikväll med grabbarna på jobb som ofrivilligt fått sluta. För som du säger Ann, desto viktigare att göra något tillsammans som stärker och uppmuntrar. På ett konkret sätt visa på att man inte sitter ensam i båten. Tänk så många arbetslag där man trivts som slås sönder... en god arbetsmiljö är guld värt!

"... Antagligen hälsa på svärfar på sjukhuset på kvällen. Töväder på dig!"

Ann (9.06): "Hej, Vad har hänt, jag är online igen medans bröddeg knådas och din blogg är tom, överdel och vänsterdel finns men allt annat borta..."

Upptäckte detsamma gick in och ut ett par gånger...fick båda gångerna meddelande att det var fel på sidan... märkligt jag har ju varit med om det förr... men vad är det frågan om? ... dock 3:dje gången gillt bloggen tillbaka... hoppas nu inget försvinner! Det har jag ju också varit med om förr!

Ann: "Tillbaka... Pust, bloggen ser ut som vanligt nu :-)
 
Soppan klar, blev en portion till maken, en till mig och en till mamma som jag skall hämta hit imorgon för frissering, vi får också äppelpannkaka." 


__________
 
Ann (11.07): Nu... var jag här igen, innan börja med banoffepajen. kökstjänst idag kan man säga :-)
 
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=58360&a=334612&printerfriendl=true

... har du ätit denna? obeskrivligt sötsaksgod :-)"

---
Själv har jag bäddat och skött om tvätt... ska kolla länken sedan... nej den har vi aldrig smakat låter smarrigt... ingen pastöriserad mjölk på Konsum det fick vänta.

Ann: du skrev "ingen pastöriserad mjölk på Konsum det fick vänta"... var det för eventuell banoffee? det är kondenserad sötad mjölk (konserv) isåfall :-) Afternoon på dig!"

Ok!!! Hockydocky!
 
Handlade 5 färdigrätter själv ska jag äta mandelfisk idag. Mats äter med grabbarna.
Har precis kommit hem från byn kom hem utan kattmat. Men kalle fixar. Hur har den tagit slut? Tomt på luft i båda däcken så det fick bli en tur till Cykel Jocke. Fick trampa på rätt bra

Gick en runda på kökssidan i nyanlagda rabatten... nog börjar det sticka upp lite av lökar lite varstans. Spännande att se hur det blir med busk och klätterrosor och allt. Så här såg det ut idag:





Anns kommentar: "Vad härligt att se era lökar på uppkomst :-)"


__________

... så nu ska det bli gott med en portion mat och sedan dax för House. Hinner nog få igång soppan riktigt innan dess. Köttet är redan på G.

Så nu har House slutat... soppan står på småkok så grönsakerna var inte klara.

Ann: "Hej igen igen, Banoffeepajen klart uppskattad på ex-jobb, tröstfika som hette duga, så till den grad att receptet efterfrågades :-) och nu är jag hemma igen.
 
Fick samtal innan från svägerska om att imorgon skrivs svärfar ut och får åka hem minsann!"

Härligt att det ordnade sig så väl! Det ser han säkert fram emot och så slipper ni fara fram och tillbaka...
 
"...Samma gråväder som töar ute.
 
Tips om pajen; koka fler än en konserv och ha på lager till nästa craving sätter in :-)"

Absolut jag ska testa den kanske redan i helgen... vad säger du kan det vara ett ämne för Kalles lilla kalas i helgen?
 
Anns kommentar härunder:  "Gillar han sötsaker och speciellt grädde och kolasmak så blir den en hit. I min smak? Always en hit :-) "

Ikväll dax för den danska serien Sommer.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"vad säger du kan det vara ett ämne för Kalles lilla kalas i helgen?"

Gillar han sötsaker och speciellt grädde och kolasmak så blir den en hit. I min smak? Always en hit :-)

Anonym sa...

Hehe sluta skriv dina svar har, skriv de hellre till min mail...:) har ju sagt att jag tycker battre om det :) Japp har ju inte hunnit lasa bloggen darfor jag trodde att ni inte ville svara. Trevligt att pappa bowlar...och du ska mysa till dansk serie. Sjalv ska jag leta lite sommar jobb och skolor till hosten. Erik kommer ner till mig den 20:e ska bli mysigt, da tar han med en dator till mig..hehe. Vi far se om berra aker med honom. Imorgon ar sista utbildningsdagen och da ar det rollspel hoppas att det gar bra. Ja det ar inte sa frascht. skulle aldrig permanent kunna bo utomlands, ar van vid kliniskt rena sverige, har blivit vegeterian har nere nu ocksa ju...hehe vagar inte ata kottet. :) kommer val snart. Nej ha det bast mamma och halsa peter ocksa hoppas att ni har det trevligt nu pa jobbet annars slar jag dem. Men snart kommer ju den lilla gladje stralen...Puss pa er...pussa pappa

Anonym sa...

Vad härligt att se era lökar på uppkomst :-)