Bloggintresserade

söndag 8 februari 2009

Söndag

Hej på er! Ganska tidig morgon. Behöver egentligen inte tillägga att det är kolsvart ute, men det är det... endast Olivia och jag är vakna... hon var hungrig så det blev tidig frukost för henne.

Själv har jag gjort kompletteringar under gårdagen under måltider med egna och faster Gunborgs erfarenheter.
__________

Skulle tro att du är hemma idag och kanske läser du bloggen Irene... Känns väl skönt att återse allt och att känna lugnet och hur mysigt man ändå har det runt sig i sitt eget hem!?
__________

Vad som händer här under dagen får jag återkomma med framöver, för först ska jag krypa ner i sängvärmen en stund till... en stunds vila till blev det och när jag vaknade hade klockan hunnit bli 8.45. Frukosten På g bäddat... inte mycket mer... blött, grått och trist ute i dag med...

Ann: "Plus minus noll! Jo, den snön vi hade, försvann nästan helt igår men inatt kom ny snö, ungefär samma mängd vi hade häromdagen, alltså +-0! Landskapet nästan som svartvitt ute, vackert med snön på träden".

__________

Så nu är frukosten på plats. Solen visade sig en kort stund medan vi satt och åt, men nu är det samma igen. Känns skönt att veta att den finns där iaf. någonstans bakom molnen.


Ja, bestämde oss för tidningen idag också med bilaga och jag blev glatt överraskad, min opinion ett av de bättre numren och ämnet för dagen... KÖK. Fastnade bl.a för ett DÖRRGLAS på sidan 12. Det är gjort i Tiffanyteknik och väldigt vackert! Kan undras om det är sådant som du har gjort Christin. Jag är allt nyfiken på att se prov på det!

Nu körde Mats iväg för att tvätta bilen och solen bröt fram igen. Märks att det är tillfälligt men man blir glad...!

Eventuella planer på att hälsa på hos Arne och hans fru i Olofström. En konsult som Mats jobbat mycket tillsammans med förut. Skulle tro att det finns en del att ventilera, råd att få etc. Men det får vi se.

Så nu gick grannen förbi på vägen med Kvällstidning och BO bilagan. Trevlig läsning!

På väg till Olofström plingade mobilen till - MMS från dig Ann på promenad.


Ann: "... är del av sjön vi bor vid, frusen förståss :-) Stegen på isen var från svägerskan och svågern fick jag veta senare, de tog en tur innan de for hem igen".
__________

Nyssens hemkomna klockan visar i det närmaste 18. Ja, det får bli stekrester ikväll. Det har varit en trevlig eftermiddag hos Arne och Berit. Trevlig snack i soffhörnan med utsikt över tomten som låg i en rätt brant slänt. Vädret har hunnit stabilserat sig och visade sig från sin bästa sida.
---

På hemvägen körde en stund saltbilen framför oss och vi stannade efter en stund vid natursköna Levrasjön för att njuta av utsikten...







...och för att föreviga fullmånen både med systemkameran och min lille mobil.





Inte ett moln på himlen när vi närmade oss Åhus men däremot skiftade himlen röd så natten lär bli kall.
__________

 
Ann: "... Maken uschlig igår, idag förkyld men måste om en timma åka till närbeläget samhälle och titta på ett kommande jobb... snyt och prosit!
__________
 
... Jag har lite fisk i frysen, lite olika sorter och bitar som inte räcker 'själva' till middag, så jag funderar på nåt ihopkok, kanske á lá gratäng eller gryta, ikväll hade jag tänkt oss ostbricka med ostar, päron, druvor, äppelchutney och kex vi får se om sjuklingen är upplagd när så dags".

Så långt har inte vi tänkt men det blev en del stek kvar igår...
__________
 
... Qul att läsa om middagar och kvällsmatar :-)"

Kul ämne att skriva om också tänker jag... och väldigt roligt att Gunborg har satt en hel del på pränt om gamla tider.
__________
 
... Ni har inte installerat Skype på er dator om jag förstått rätt?"

Nä det har vi inte, övergår mitt förstånd vad gäller installation och användning, och skulle jag tro inget större intresse hos övriga familjenmedlemmar. Goda argument? Övertala mig! Fungerar det som typ MSN det har jag ju men inaktiv... jag förstår av Åsa (min kursare en gång) på Ugglebloggen att man kan vara ett kompisgäng som håller kontakt ???
__________

Inga kommentarer: