Bloggintresserade

söndag 1 februari 2009

Examenskalas

Ny dag, skumt inne men det börjar ljusna utanför fönstret. Ingen vaken här förutom Olivia och jag. Gav henne precis ett mål mat. Ungdomarna väl hemma, skönt. Tänk att man alltid ska behöva oroa sig om de tänker sig ut. Erfarenheten har visat att vad som helst kan hända.
__________

Så nu är det sista struket och strykjärnet och brädan har förpassats till städrummet. Mats har farit till butiken propsar på att svänga ihop en halv sats fastlansbullar till eftermiddagen.

__________

Men vad nu då snö...visserligen finfint, men hu...

... Fann så ett missat mejl från dig Ann... värmer lika gott varje dag. När ska vi träffas? Får allt bli när det "lider" emot sommar!

Ann: "Härligt! En perfekt och vacker soluppgång över sjön denna morgon, otroligt härligt att se solen igen!
 
Lika härligt att se slingad glad Pingla :-) SÅ go du ser ut! Och de små luckyvalparna då, ja jösses :-) Och examenskalas för dotera med familjen idag, Qul!
 
Maken for iväg på fyrhjuligen igen, skall ta hem två sista lassen med timmer, vi hade -5.6C på morgonkulan och han gläds åt att blött ställe fryser på så han kan köra över. Har varmrökt lax på tining till dagens middag, en deg med potatisbröd på gång och efter maten skall vi gå en tur.
 
Läste Leva & Bo igår, fastnade för
 
s 9, cornflakesapparat, sådana kika jag på i somras :-)"
Instämmer i att den är tuff... kanske ändå onödig om man tänker efter?

"s 13, taktapet! Jag längtar till en till badrummet."
:D Tänker ni göra det själva, tapetsera i taket alltså...gäller att ha ett lim där tapeten fastnar direkt annars att hålla sig undan när tapetseraren är i farten....?

(s 43, Jessicas spis, en svart Falcon, väldigt lik min)

Häftig spis...el? gas? Kan förstå att det är kul att laga mat på den. Själva har en Elektrolux varmluft med en liten ugn överst, vit och trähandtag. Den är vi också nöjda med. Fiffigt och energisparande med den lilla ugnen allra helst när vi lagar mat till liten familj!

Ann: " Både och, kallas då double-fuel, fem gasplattor, en elektrisk keramikhäll med två plattor och 4 (el)ugnar, 110 cm bred och svart. Vi bor ju i E-Off's nät, och jag är glad i att laga mat och skulle få egen 'leksak' (mannen fått sin) efter husförsäljning, nytta med nöje! I mellantiden (läs förvaringstid utan installation....) har E-Off gett oss jordkabel så vi skall nog slippa elavbrott, men, gas är effektivare och vem vet klart billigare än elen (omkring två P11/år). Den heter Rangemaster (Aga-bolag) och är brittisk, säljs inte i Sverige men deras svenska generalagent tog hit en till mig plus ett glaslock, de Rangemaster som säljs i Europa heter Falcon då.

Ps. Ser att på två år har en åf minsann lagt min spis i svenska sortimentet, se [ http://www.gasspisen.se/90110cm.htm ]
Falcon Excel 110, klickar du på den bilden kommer text upp om funktion men då bild med 90centimertarn.
Fyra ugnsutrymmen, inklusive snabbval och multifunktionsugn, en långkoksugn, en varmluftsugn och separat grill.
Annan bild in action [ http://www.stationnord.se/butiken/spisar/falcon/falcon-spisar.htm ]"

"s 56, kryddlådan!!"
 
Har Aftonbladets Härligt Hemma till i eftermiddag :-)
Har bladat igenom Leva och Bo återkommer när det har lagt sig här!
Själv fastnade jag för Herrbetjänten på sidan 35.En sådan där praktisk bra och ha grej... fast 2 995 kronor skulle jag då inte ge för en sådan pryl!
 
Ha nu en fin familjedag och GRATTA Eva-Katrine igen så gott från mig! Klem!"


Eva-Katrine hälsar och tackar!

Trevlig att träffas och när man inte är fler, som vid våra släksammankomster så känner man att man hinner med alla...På programmet självfallet erfarenhets- och utbyte av åsikter i än det ena och än det andra. Spelet vilda gester åkte fram... God mat... 2 sorters paj som Eva-Katrine small ihop på lördagen när Mats och jag var i Kalmar. En med basen skinka och en med köttfärs... lite senare kaffe och fastlansbulle...

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Ledsen för att bilden var på 90-spisen. Jag ska ändra det så fort jag får rätt bild från leverantören.

MVH
Micke // gasspisen.se