Bloggintresserade

fredag 13 april 2012

EFTERLÄNGTAD HELG


Regntunga skyar denna fredag. Och det redan på morgonen. Faktum är att det regnade även om det inte vräkte ner. Kunde ändå inte låta bli att ta en extra liten lov utmed kanalen, för att njuta upp och nervända Kristianstad ;-)
Har nu glömt vad blommorna som växer utmed hela kanten heter. Någon som kan hjälpa mig?

Vy över kanalen bort emot konserthuset och komvux.
Som ni ser är det mycket som slår ut nu och det är mycket pyntat med blommor lite varstans.
På andra sidan kanalen skymtar vi hur en rad japanska körsbärsträd har börjat spricka (synd intill kulörten på huset. Det känns inte så genomtänkt nog var det vackrare då huset för inte så länge sedan var vitt...

Här har jag passerat trapporna upp mot Domustorget Till vänster skymtar vi Kosmorama, det är här bograferna numera är förlagda. Här planeras ett väldigt affärskomplex. Det är beslutat och klart. I fjärran skymtas vattentornet och framför stadens museum. Ja ni ser själva visst är det regn idag


Men, idag känns det gott att lämna jobbet bakom sig, susa nerom torget för att handla färska grönsaker till soppan... en blå afrikansk lilja och en orange Ornithogamlum DubiumNågra varv på sticket... några partier Wordfeud och Rumble, sedan ... skönt att ut och röra på sig. Egentligen är det ju dags för veckans simtur men nu har Furuboda stängt för säsongen. 
 
Som ni ser så klarade hunden, dottern och jag oss undan regnet på promenaden!...och dröm om min häpnad då jag fick syn på en mängd solar i gräset strax invid sandstranden. Det kändes som om de var tidigt ute.Roligt att få reda på släktskapet mellan tussilago och Pestskåp här ovan. För visst är namnet väldigt bekant!6 kommentarer:

Anita sa...

Hej Ingela,
blommorna på kanten kan vara Pestskråp? Blommar som hästhov med blommor på våren och bladen senare
/Anita

Petit Eyekiss sa...

Vi hade också regn o rusk i går, och i morse var det vitt på marken. bara någon mil inåt landet låg snön dm. djup. Senare på eftermiddagen kom solen och den lilla snön vi fått här försvann i ett nafs. Det doftade vår!!
har haft middag för goda vänner i kväll. Nu är allt klart med disk (har ingen maskin) och jag är rejält trött.
Natti
Bettan

Ölandsvindar sa...

Visst är det pestskråp. Får stora paraplyblad senare och är nära släkt med tussilagon.Tittade på TV i går kväll och jag är absolut inte smartare än en femteklassare.Men för att vara rättvis så lärde jag mig aldrig i skolan att baklängesvolter på matta hette flickflack elller vad det nu var.
Kram och trevlig söndag!
Kerstin

Bestemor Drillo sa...

Hei kjære venn!
Det er så spennende å se våren kommer i en by som din. Vi som bor så landligt til har naturen på gren hele tiden, mens byboere har hus og parker med vakker beplantning, jeg er glad i begge deler!
Diplomat som jeg er!!!!!!!! Ønsker deg en herlig uke !
Klem fra bestemor som sliter med en vond kropp som dom ikke finner ut av, men det blir nok en løsning!

Marie-Anne sa...

Vackert är det, trots regn!

femfemman sa...

Ja, och släktskap med rabarber har de väl inte .... annars kunde man ju tro det vad det gäller pestskråpen. Har varit i K-stad en enda gång, och då regnade det så att hela staden flöt. Skulle väl kunna återvända nå´n gång i fint väder, när vi är i Önneköp..men det brukar bli kustresor därifrån i stället för stadsresor. Skolan i gång för alla igen, ordningen återställd.