Bloggintresserade

lördag 7 april 2012

LILLA KONSTRUNDAN

Efter att dottern gav sig ut på sin lilla påskresa, kombinerat nöjestripp och kattvaktstur. Tog Mats och jag en vända om havet för att konstatera att det där blåste småspik; och faktum är att det  knappt ens kunde kallas hundväder denna dag. 

Men trots småfjäderlätta fjun så har ytterst lite snö fallit här vid kusten (peppar peppar ta i trä). Till trots sms:ade dottern och berättade att i Kristianstad och Tollarp har det fallit en hel del snö.  

... Men tillbaka till havet; såg i vitögat hur änderna surfade på vågorna (kanske har jag något foto i mobilen, ska kolla sen) själva fortsatte vi vår vandring upp bland villaområdena här i Åhus. De flesta har gjort mycket av vårbruket i täpporna och man ser fjäderklädda träd och buskar i snart sagt varje trädgård. Förr var det bara konstnärerna som annonserade sina utställningar på så vis (det var för apparnas tid)... Själv hade jag planer på att dekorera med de där kalebasserna jag fyndade jag tror på jysk förra säsongen (inbillar mig att de kunde skramla lite behgligt i vinden).. Tappade dock inspirationen i kyla och vind. Mötte faktiskt endast en gångare på hela rundan ... och visst var det en hundägare...

Framåt middagstid så tog vi en liten vända upp på Linderödsåsen. Via slingrande vintervägar körde vi upp bland kullarna och nådde snart det här lilla gulliga huset... som skulle visa sig vara bra mycket större inuti.

... men först leddes vi in på en provenceinspirerad innergård.


Innan jag tar er in så är det ju på plats att berätta hur vi hamnade just här detta året. På skärtorsdagen hade Kristianstadsbladet ett reportage i samband med konstnärens jubileum. Reportaget kan ni läsa HÄR. Det var just detta som väckte vårt intresse. Vi ville se något nytt! Och det var mycket vackert som bjöds må ni tro. Vi fastnade för ljuset och det fantastiska som hände med färgen, formerna och mönsterna då de kom på avstånd. Kände direkt att det var lite Monetinspirerat. Hade man intte vetat var man skulle göra av sina kronor så är det frågan om vi inte hade slagit till.


Bengt Fredriksson

Så länge får vi njuta detta vykort :

Ett stenkast därifrån visar Curt Bjernevi sin konst. Besök gärna denna sida för att få ett hum om hans konst. Så valet att åka dit blev rätt självklart.Visserligen är himlen fortfarande mörk men nu skiner solen... helt klart är det APRIL

3 kommentarer:

Petit Eyekiss sa...

Underbart med riktiga konstnärer. I bland önskar man att 'man var gjord av pengar'
Nu är det fint här!Den lilla snö som kom har smällt bort, solen skiner och termometern visar +6,7 och vinden har mojnat.
Ha en riktigt skön Påsk!
Kramisar
Bettan

C De-sign sa...

TACK för att du tog mig med.... på en liten konstrunda! Så trevligt och intressant! Jag har tittat vidare på länkar och konstnärer..... En lat dag, jag trillade i torsdags i skolan när jag var lunchrastvakt.... en lerig kulle... som tur är gick det bra, men jag har värk i ett knä... och tar det lite lugnt! Underbart med en hel veckas lov framför mig! Önskar dig en härlig fortsättning på påskdagarna! Kram fr C

Ölandsvindar sa...

Tur kanske att man inte hör till miljonärernas skara för då skulle huset bli belamrat av vacker konst.Men vilken fördel det är att kunna sitta framför dataskärmen och bara njuta av all världens konst.
Kram och god fortsättning på helgen
Kerstin