Bloggintresserade

lördag 10 november 2012

MÅLADE MÖBLER 2012Nu har målarkludden i Paradiset varit i farten och det här inlägget med bilder på omålat och målat om vartannat är mest ämnat för mig själv, och så för den trevliga expediten i Färghuset här i Åhus. Möjligen någon annan som gillar vad ni ser.Botaniserat på vinden och "...vad hitta vi där..."

Här är den gamla barnstolen ute på grönbete... Den som hade en likadan dockstol som den du hade Anita och kunnat ställa den bredvid...

Hm funderade över hur den skulle få en läckrare kostym... Något åt det skarpt gröna hållet... eller möjligen något åt orange... 

Samtidigt ville jag behålla originalmotivet så detta kopierade jag på smörpapper för att sedan överföra så snart jag blivit av med gipset.Får jag åter presentera  4 Stolar inköpta på årets Yngsjö loppis för 40 kronor/styck. Då dottern och jag varit där och handlat fick inte jag plats i bilen hem och fick stå kvar i regnet en god stund ;-)... (som en parentes börjar detta bli en vana.) Några veckor senare var det dags igen men då fick jag ju i alla fall sällskap av hundburen på Rustas parkering ;-)Pelarbordet har vi haft mycket glädje av. Det är så fiffigt att man kan hissa upp bordsskivan och vips så blir soffbordet ett matbord. Numera har det fått sin plats i vårt kök och tjäna som det sistnämnda.  

I stora köksfönstret har vi riktigt gamla krus blandat med nyare. Ett par av dem har varit gammelfarmor Karins. Det är just blandningen av nytt och gammalt som jag dras till. Allra helst om det finns minnen inbyggda. Handlar jag gammalt ute så ska det helst påminna mig om något annat i min egen bakgrund. 

Och i lilla fönstret över vasken har jag ett av Karins broderade lakan.

Det gamla skåpet här till höger, stod i garaget då vi flyttade hit för 25 år sedan. I det hade förre ägaren, som var konstnär förvarat sina färger. Vilket otroligt lyft bara att måla det och byta ut knopparna.

Mer eller mindre konkreta budskap... Jag gör ingen hemlighet av att änglar och skyddsänglar inte på något vis är mig främmande.
Här är barnstolen målad, men kaninerna har ännu inte kommit på plats. För att inte bli av med provisoriskt mönster på smörpapper... så satt det här fasttejpat på stolen.
 

Hittade också en fin gammal pianopall på vinden och eftersom där fanns mer grönt i burken så fick även denna en omgång av samma kulört.

I originallådan ligger klossarna tvättade och redo för att lekas med ;-)    (det dröjer nog inte).


Nu börjar även inredningen i mitt arbetsrum ta ny form. Det stora bruna arbetsbordet har blivit vitt även lådhurtsen där jag har en del av alla mina sysaker. Men jag är långt ifrån klar så bilder får vänta.

14 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej! Vad duktig du är med målarpenslen. Tänk att lite färg kan göra så mycket.
Önskar dej en fortsatt skön helg.
Kram Birgitta

Ingela sa...

Ja, visst är det fantastiskt vad nya kläder kan åstadkomma. Kul att råka dig Birgitta, nu ska jag besöka dig!

Önskar dig också en trevlig helg Kram Ingela

Ölandsvindar sa...

God morgon Ingela!

Önskar att jag hade energi över till ett ordentligt färgbad. Skulle omfatta både tak och väggar känner jag ibland när jag drabbas av furuillamående.Men just nu går all energi till att förbereda gubbens 70-årsdag om två veckor.(Gubbe kan man väl börja kalla honom då?)Fattar inte att det är den 19-åriga pojke jag en gång träffade.Jag är ju fortfarande likadan, hahaha.
Kram /Kerstin

Ingela sa...

Svejsan Kerstin!

Du har mycket att stå i bokskrivande, botanisering i naturen, hemmet, och så förberedelser inför storkalas. Visst är det så att den där ungdomen finns inombords skit med att utandömmet inte riktigt hänger med alla gånger... Kram på dig!

Elle sa...

Nu blev jag lite sentimental, för en precis likadan barnstol hade jag och brorsan när vi var små. Man kunde vika den och få ett bord framför stolen.
Värst vad du kommit igång med målandet. Själv har jag en hel del projekt även jag. Det blev en ofrivillig paus i somras när jag var sjuk, men jag hade tänkt bli färdig innan jul iallafall.
Ha en fortsatt skön söndag!
Kram

Ingela sa...

Hej på dej Elle! Det var ett tag sedan sist! Jasså du har också varit i målartagen... precis som du så kom jag ju av mig i somras då jag trillade av cykeln och bröt båtbenet i höger handled. Men nu är jag såpass att jag kan använda min hand igen.

Ja, visst är det en läcker stol köpte den på loppis då våra barn var små. Kram på dig Elle! Imorgon ska jag besöka dig på inrening-utredning...

Monica sa...

Åh vad duktig du är - och vad fint ni har det. Visst är det kul med gamla saker, t.ex barnstolen - den väcker minnen!
Kram och ha en fin helg!

Maya sa...

Åhh vad duktig du är på att måla om möbler ... blir ju hur snyggt som helst!
Kram Maya

LyckligaPraliner sa...

Hej Ingela! Jag önskar dig och din familj en God Jul och ett Gott Nytt År! :)

Kram Ann-Louise

Ölandsvindar sa...

Hallå! Skriver du ALDRIG någon blogg numera? Saknar dina funderingar.
Kram /Kerstin

Ingela sa...

Hej!

Nej inte så ofta jag är här nu, men jag ska försöka ta mig i kragen framöver... jag har ju liksom inte upphört att fundera ;-)... men däremot är min mobil kass. Kan fortfarande ta kort med den men inte föra över bilder. Det går till fb för då gör jag överföringen direkt. Tror att det var i mars jag kan lösa in denna mobilen då blir det en Iphone som resten av familjen. Kramar till er!

Tess sa...

vad fina saker du fixat! Och vad glad jag blev när jag upptäckte att du finns i närheten :)
Tjusigt som sagt!
Ha en skön helg!
Kram

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
LyckligaPraliner sa...

Hej hej! Kikar in för att se om du skrivit något inlägg och för att säga att jag hoppas du mår bra!

Kram Ann-Louise