Bloggintresserade

onsdag 31 oktober 2012

OCEANARIO irländsk pub och uteservering

Så blev det lördag och då tog vi tunnelbanan utmed kusten till Parques das Nacoes med sin nyskapande arkitektur.
Mats och jag konstaterade att det här med att resa under jorden var ingenting för oss. Vi tappar liksom orienteringen och skulle nog lätt kunna kollra bort oss här... men jag antar att det är en vanesak. Biljettköpet kunde man uträtta över disk på en del ställen som här. Känns llilla luckan igen från gamla tågstationer ;-)


... medan Mats fixade biljetter så konstaterade jag att att Metron verkar poppis även här
  

... och ett fantastiskt undervattensakvarium "Ocenario". Helt enormt,,, det andra största i Europa. Det är en helt ny värld som öppnar sig. Ljud- och ljusmässigt... Sådant som man egentligen bara har sett på tv. Jodå, vi har skådat hajar och rockor i vitögat... Hälsat på surmulna stenbitar, 


 

 
  Jättesköldpaddor så snabba och mäktiga så de var svåra att fästa på bild...
... skrattat åt uttrar som ogenerat låg på ryggen i vattnet och tvättade tårna ;-) 

På hemvägen krängde vi vars en stenugnsbakad pizza.
Promenad utmed Avenida da Liberdade kantad av bautahöga platanträd och kvalitetsbutiker mer ögonfröjd än något annat. Som den här bedårande lilla rosa kappan...


Den här är så vacker skulle jag vilja prova den????På kvällen vandrade vi ner mot floden Rio Tejo. 


Landade till på en Irländsk pub och tog vars en stor Guiness. Taxi passande med en chaufför från Belfast (men det visste vi inte då).

Han undrade vad vi hade druckit på puben och då Mats svarade Guiness så ville han veta om jag hade tagit en lika stor som Mats... ? 
... Det gör kvinnorna, sa han, där jag kommer ifrån- Vilka härliga och märkliga möten med mångfald av människor och så mycket man kan påverka hur roligt ens arbete blir. Vi konstaterar att vi har en del gemensamt! Vår son som också är taxichaffis, han som mycket väl känner till Åhus absolut och därför lyckas lokalisera oss fullständigt på kartan. 


Uterestaurang på kvällen förstår att hemma är det minusgrader och suger därför extra på karamellen.2 kommentarer:

Petit Eyekiss sa...

Fantastiskt! Jag har aldrig varit på något stort akvarium. En sak till jag måste testa. Nu vidare till nästa.....

Ingela sa...

Vet du Bettan jag läste i Köpenhamnsavisen då vi anlänt dit att akvariet mellan Helsingör och Köpenhamn skulle stänga på onsdagen och att snart ett enormt akvarium skulle slå upp sina portar istället. Spännande!