Bloggintresserade

fredag 9 december 2011

VECKAN FORMLIGEN FLÖG SIN KOS


Känner att det är dags för ett litet livstecken från östkusten här i söder.
Nöjer mig dock med en liten vindpust även om det skulle ha kunnat bli i full storm. För vädrets makter är och har varit tämligen våldsamt. Även levnadstempot är turbulent nuförtiden. Jobb och fritid som till slut knappast känns som just frihet.

Erinrar mig dagens citat i Bladet.... väl passande i sammanhanget:

Envar har sin fulla frihet, så länge han
inte använder den.

Helge Krog (1889-1962). Författare och dramatiker från vårt grannland Norge.

Idag är det Anna-dagen. Grattis till vår fina dotter som har namnsdag. För dem som fortfarande lägger sin lutfisk i blöt så är det dags just idag... och om man sedan byter vatten på den dagligen så är den delikat
lagom till jul måhända med hemma mald senap till ;-) Absolut delikat men det är jag definitivt själv om att tycka i det här huset.

Vår andra dotter tar sin examen idag (fredag) från
Internationell Marknadsföring. Förmiddagen ägnade klassen till sluttenta, och ett möjligen mer avslappat avslut blir julfest med klassen framåt kväll.


Vad har varit på tapeten här sen senast? Låt mig se förra helgen hm... Då var vi bl.a på skjutfältet, men vågade oss inte på någon längre runda. För inte nog med en vind som inte var nådig... fälten var fulla av färska "ko-läddor" och vi tyckte inte dessa var lika tilltalande som vår fyrbente vän gjorde...Dessutom har man ju hört en del skräckscenarier med kor när hundar har varit inblandade.

... inte nog med snålvindar... igår kom det snö, om än blandat med blött här i våra trakter. Inatt och idag har det blåst för kung och fosterland, men har man hund, så finns det som sagt inga kryphål, man måste helt enkelt ut :-)... och tänk bara så härligt då man väl kommer in!

I skolan jobbar vi med temat självkänsla just nu inom SO:n och den delen där jag har eleverna i svenska. På den här adressen med material som SKANDIA har sponsrat hittar man bla ypperliga filmer samt diskussionsfrågor.

Citat:

"Om ungdomars självkänsla" är en film om att vara ung idag. Filmen som bara är 10 minuter lång - hinner ändå beröra stora och viktiga frågor. Den handlar om känslor, längtan och skönhetsideal. Den handlar om prestationsånsgest och mobbning. Men den handlar framför allt om att alla kan ta ansvar för sina tankar och handlingar. Med film och handledarmaterial vill vi skapa en möjlighet att inspirera till diskussion och eftertanke. Använd materialet i skolan, på ungdomsgården, i idrottsklubben och eller någon annanstans. Handledarmaterialet innehåller uppgifter och övningar som fångar upp de ämnen som filmen berör."


... igår plockade Kalle upp mig efter jobb och så bar det av till Ikea i Älmhult för att göra nya inköp till hans lilla hus. Och just den här gången blev det rejält fyndat. Ett skoskåp i massivt trä på fyndet för 180:-, vad sägs om det? Lyckat när avsatta pengar räcker till annat också!

En kväll i veckan var vi i Malmö på Export-event. Det var Eva-Katrines skola som anordnade det tillsammans med ett par etablerade företag. Lite försmak av julevenemang där även presenterades ett par stora arbeten gjorda av elever på skolan. Dessa fick massor av beröm även från inblandade företag. Ett av dem ingick vår dotter i, så jag förmodar att vi har all rätt att vara stolta.

Att det dessutom blev skånsk seger i idol ikväll... HÄFTIGT!
Intresserad? Läs mer i EXPRESSEN
Amanda%20Fondell%20-%20All%20this%20way

9 kommentarer:

Marie-Anne sa...

Oj - det där verkar ha varit intensiva dagar! Hoppas nästa vecka blir lite lugnare så du kan njuta lite frihet på fritiden......Eller ta en "day off" på söndagen - det tycker jag skulle vara en bra idè!
Visst är hon duktig, Amanda! Eftersom jag inte lyckades ta mig till jobbet igår så fick jag istället se Idolfinalen som jag annars hade missat - inte fel!
Ha en skön söndag! Kram Marie-Anne

Ingmarie sa...

Härligt att läsa att du är en strängt upptagen kvinna!
Vi har alla en tendens att vara det och då speciellt denna tiden på året....för att i många fall vakna utmattad den 25:e!Phuuu!!!

by the way...GOD JUL!

Kramen från mig

Ingrid sa...

Tittar in och ser att du har fullt upp på alla fronter!

Men så är det den här tiden, det är mycket man ska hinna med.

Jag blir lite konfunderad när man läser i tidningarna där det förordas att man ska göra allt själv.

Göra syltor, stoppa korv, luta sin lutfisk, salta skinkan, göra leverpastej, tillverka egna julklappar, göra julpynt mm mm.

Samtidigt ska man ta det lugnt och mysa och hinna umgås med arbetskamrater, vänner, nära och kära. Man får absolut inte stressa!

Jag får det inte att gå ihop riktigt.

Kram och ha en fin tredje advent!

Fånga dagen sa...

Hej pinglan!
Oj vad det verkar intensivt just nu du. Se bara till att du får tid till vila också min vän.
Viktigt det vet du. Ja det var väl kul med en skånsk vinst i Idol du, duktig tjej med ett enormt bra scenspråk trots sina unga år.
Överlag så gillade jag inte idol i år, vet inte men det var inte alls den kvalitét som tidigare tyckte jag men det kan ju vara så att man tröttnar också.
Ha nu en fin vecka i alla fall min vän så hörs vi.
Stor kram
Lena

Anonym sa...

Åh nu fick du mig att tänka på min gamla mamma. När vi var barn var hon noga med att lägga lutfisken i blöt och byta vatten dagligen. Minns att hon var mäkta stolt över att hennes lutfisk var den vitaste och finaste i hela kvarteret - så sa hon iaf!
Kram/Monica

Bea sa...

Hej!
Bråda dagar läser jag här, precis som hos de flesta andra, men se den brådskan har jag varit förskonad från i denna advent med ett par semesterveckor, så skönt så!

Hoppas du får en fin Luciadag!
Varm kram /Bea

Bestemor Drillo sa...

Ja nå går det for fullt i alle hjem,
men det hører med bare det ikke blir slik at en er helt utslitt når jula kommer!
I dag pakker jeg presanger koker suppe og hører på julemusikk !
Akkurat nå er det Jussi med "O,Helga Natt ! Ingen synger den som han.
Ha en underbar førjulstid min venn!
Klem fra bestemor!
P.s. Ikke stress, men kos deg!

Ölandsvindar sa...

Hej Ingela! Konvalescentinlägg från mig. Matlusten är inte så bra ännu men lutfisk skulle duga minsann. Men jag får också sitta ensam och äta det.
Kram, kram
Kerstin

Ingela sa...

Hej på er!

Jo då jag är här och det rör fortsatt på sig. Ni vet det där som vi alla har... som julklappsglädje blandat med bekymmer... annat... förstår inte vad man hann förr. Måste väl ha varit mera rask trots 4 småbarn,jobb och allt annat...

Imorgon ledig dag men den fylls säkert med lite förberedelser. Tur att jag har lill-loppan hemma. På torsdag ska jag på röntga bentätheten i Hässleholm, har min långa dag och så är det dags för julavslutning för läsecirkeln på kvällen.

Ingen Idol på tv på fredag, hallå vad ska man då titta på. Förresten så var lilla Amanda rätt omsvärmad ute i Konserthusets foajé inför dagens luciafirande.

På lördag ska vi till Byakrogen I Österslöv för att kränga "julbord" med jobbet! Så nu är det snart slut med dieten för min del för den här gången. Känner mig nöjd med 5 kg på 3 veckor. Nu tänker jag då försöka vara nätt på det!
Helt klart är jag också supersugen på lutfisk, lagom dallrig med en klick smör och nymald kryddpeppar MUMS!