Bloggintresserade

torsdag 22 december 2011

DAN FÖRE DAN FÖRE...DOPPAREDAGEN
Nu vill jag önska er en Riktigt God Jul!!!

Har också förstått att hur julen firas i hemmen är både lika och olika.
Men oavsett vilka förberedelser eller i vilka konstellationer och arrangemang vi ägnar oss åt dyker julen bildligt talat upp alldeles strax, som ett brev på posten! Det är ett som är säkert.
Ännu en jul att ta vara på att samla i buketten av minnen. Hur nästa jul kommer att se ut, det är ännu ett som är säkert; ingen utav oss har någon aning om det.

... Brev på posten ja, i år har julhälsningarna formligen strömmat in här... ända ifrån barndomskamraten och från Hawaii. Ja, vi siktar in oss på en träff till sommaren ;-) vår förra träff för ett par år sedan blev kort och vi kände båda att vi har mycket mer att ventilera.
... och paketen med vinstlotter från dig Bestemor och dig Birgitta med härligt innehåll låg och väntade igår då C4:as avslutning gått av stapeln. Den hemvävda duken pryder lilla bordet i vårt vardagsrum och vackra smällkarameller hänger i granen :-))


De fina grytlapparna väntar på att vår gamla köksspis ska få sig en rejäl omgång. Lena i jul ska jag läsa din tomtesaga så ni ser att ni har fortplantat er in i vårt hem och in i mitt hjärta!


Det blev en fantastisk avslutning på teatern igår, kanske den mest fantastiska någonsin, åtminstone som jag minns. Att det finns så många begåvade ungdomar! Faktum är att vi fick bevittna en rad personligheter där de skulle kunna lyckas hamna i offentligheten om de bara är villiga att satsa fullt ut och finner passande forum.
Som final väntade en kanske inte helt oväntad överraskning
... om inte annat så kan de ju bli lärare på på någon estetskola


På kvällen var vi inne i Kristianstad på Lilla torg Amanda och Robin skulle uppträda och jag tror aldrig att det har varit så fullt av folk på torget förut!!! Massor, även som hängde ut genom öppna fönster från lägenheter och dörrar från butiker... vilken folkfest! Det kändes STORT. Inte minst för våra ungdomarnas skull. Men även för C4 skolan och för Kommunen.

Skulle kunna tänka mig att det är full rulle i massor av hem. Så även här! Pyntet som ska fram i år står och väntar på gamla sekretären. Väntar på dammtrasans framfart. Klapparna ligger klara, och det känns skönt! Tänkte idag ge köksluckorna en extra finish... sen till affären en vända för att fixa hem dricka och mjölk till tomtegröten. Den är ett måste till första mackan med julskinka på lilljulafton, en tallrik på julaftonsmorgon och en skål att ställa ut till tomten på trappen på självaste julafton.

11 kommentarer:

Gudrun sa...

Hej Ingela!
Hoppas helgen blir riktigt fin.
Kram

Randiga Tråden sa...

God Jul Ingela. Kram Brittmari

C De-sign sa...

Jag önskar dig en Riktigt God Jul !!!! Hoppas att du njuter av ledigheten... jag känner mig så nöjd med den här terminen och du kommer härliga lovdagar! Varm Julkram fr C

Birgitta sa...

Vad bra att brevet kom fram till dej. Vill önska dej en riktigt GOD JUL.
KRAM Birgitta

Marie-Anne sa...

En riktigt mysig jul önskar jag dig! Kram Marie-Anne

Petit Eyekiss sa...

En riktigt God Jul till dig och de dina!
Så mysigt med alla julkort. Jag har inte skickat så många i år, använde etern i stället.
Det är sååå roligt att sticka. Det ger mig ett lugn så jag kan sitta still.
Ha det nu riktigt mysigt så hörs vi innan nya året!
Kramar
Bettan

Maya sa...

God jul! ♥
Njut och ha en super mysig julafton!
Kram Maya

Annelis hantverk sa...

Önskar dig en jättefin och
God Jul!
Kram!

LyckligaPraliner sa...

God fortsättning! Ha det fortsatt gott :)

Ann-Louise

Mon jardin en ik sa...

Hoppas du har haft en underbar Jul.
Redan annandagen. har haft fullt här men det var så fint. Vi har inte alls samma traditioner som Sverige och julafton firar man inte. Juldagen är dagen det gäller.(fast vi firar julafton)
Ha det skönt nu. Hörde just på nyheterna att Sverige och Norge har problem med mycke dålig väder.
Hoppas ni har det bra.
Kram
Anje

C De-sign sa...

Hoppas ni har det bra i blåsten.... oj vad det har blåst ! och säkert ännu mer hos dig! Önskar dig sköna mellandagar! Kram fr C