Bloggintresserade

fredag 16 december 2011

RESTAURANG PARADISET


Enahanda meny på Paradisets fågelrestaurang? Kanske har vi inte marknadsfört oss tillräckligt för faktum är att gästerna har inte hittat hit ännu... Kanske har stolen inte tillräckligt mjuk stoppning än. För materialet sinade; Men som sagt Rom byggdes ingalunda på en dag!

Det får allt bli en tur till skogen i helgen.
Kanske bättre upp? På vår meny står lövbiff, stekt lök, hasselbackspotatisSnälla pappa ... jag kan väl också få smaka säger Charlie som griper till bästa charmen då det vankas något gott. Ja så funkar det här hos oss. Självfallet ska även våra djur vara inbegripna i det som vi anser vara mysfaktor.

Tro nu inte att jag har gula ögon, det är matte som är en värdelös fotograf...Julavslutningen med vår läsecirkel igår blev verkligen annorlunda. Vi hade planerat se filmen Norwegian Wood Detta efter att vi har läst boken med samma titel.

Och visst finns våra tankar efter boken samt mina efter att ha sett filmen i ett par tidigare inlägg...

Alltnog:
Biosalen dubbelbokad... vilket innebar att ett gäng redan var på plats då vi anlände... och för vår del att luften gick ur för oss alla. Någon var på väg hem då jag sa att lite glögg och ett glaserat hjärta kanske kunde smaka...

Hade precis hunnit "hem-om" värmt glögg och dykt inom Nya konditoriet och handlat vars ett pepparkakshjärta. Det kom att sitta fint nu... Hand i hand med prat om livet och hur vi skulle kunna gå vidare med vårt läsande, artade sig kvällen till något som vi enades om helt enkelt hade en mening. Vi insåg att vi hade fler kopplingar till varandra än vi tidigare hade känt till. Gemensamma platser, människor... vad sägs en en barndomskamrat i Sösdala syrran (?) halkade in på hur fascinerande det är med det som följer i släktforskningens spår... lite sugna var vi på att något fördjupa oss i ämnet. Vi var ett par stycken som har kommit en bit i nästa bok på menyn ; Den förspillda vakan av Nadeem Aslam. Helt överens var vi om att de har en alldeles fantastisk läsning framför sig, kanske i julhelgen.

Temat Självkänsla/självförtroende fortgår på SO lektioner i skolan. SKANDIA:s Ypperliga material "OM UNGDOMARS SJÄLVKÄNSLA"
Här kan du ladda ner ännu mer material med motsvarande för BARNS SJÄLVKÄNSLA samt tillhörande filmer


Janis Joplin har i sammanhanget myntat ett uttryck

Håll inte tillbaka dig själv. Du är allt du har.Fredagsmusik?
5 kommentarer:

femfemman sa...

Min länk till din sida vill sig inte.... men kommenterar du så funkar det... Tack. Vet att jag kan anses bitter... men samtidigt vill jag ta upp sån´t som inte är bra också....
Tack för länktipset.... ska använda det på mina femmor ( de är rätt stora ...passar alldeles utmärkt efter att vi pratat pubertet ett tag) ka dessutom tipsa sexans lärare om det! Ha en bra helg!

Marie-Anne sa...

Hej!
Har saknat dig ett tag......En god middag och en skön fredagskväll till dig från mig! Kram Marie-Anne

Gudrun sa...

Tjenixen!
Har precis tittat på "björnligan" vilken prestation av killarna. Verkligen hjältar.
Vilken läcker stol du har gjort ordning. så sant, Rom byggdes inte på en dag. Man får pilla länge med en del projekt.
Ha en go kväll
Kram

Ölandsvindar sa...

Håll inte tillbaka dig själv. Ha,ha,ha! Jo det måste jag nog göra ibland och låta andra komma till tals också. Jag tränar på det i alla styrelser och annat som jag är med i.
Kram, kram
Kerstin

Bestemor Drillo sa...

Hei Ingela !
Er innom deg som snarest for å si at du har vunnet i mitt førjulslotteri!
Send meg ditt navn og adresse på mail
så raskt du kan !
Klem fra bestemor!