Bloggintresserade

söndag 11 september 2011

NORWEGIAN WOOD


Den senaste veckan har jag varit som uppslukad i den "Norska skogen". Närmare bestämt slog jag upp första sidan i Haruki Murakamis bok med titeln Norwegian Wood förra fredagen. Det är första boken som vi, en liten skara genom mitt arbete förväntas läsa... och nu slog jag igen sista sidan igår morse.

Titeln syftar på Beatles kända låt. Boken kom ut 1987 och översättningen gavs sen ut 2003 på Nordstedts.


Det har varit en annorlunda läsupplevelse. Världen som öppnar sig är annorlunda mot vad vi är vana vid här i väster. Tempot... naturen, men det finns också mycket som förenar; det komplexa i relationer och känslorna.Jag har som vanligt gjort mina anteckningar under läsningens gång men något annorlunda den här gången. Sparar mina tankar tills vi har träffats i läsecirkeln så få vi se vad som händer.

Idag har vi även sett Filmatiseringen. Det jag kan säga så här efteråt är att de båda går hand i hand på ett ypperligt sätt. Det är inga lätta saker det handlar om, men där tänker jag att Tran anh Hung lyckas över förväntan. Expressens utlåtande är "Romantiskt storverk!" Enligt Nyhetsmorgon på TV 4 "Underbar film!" Sydsvenskan "Sagolik"


7 kommentarer:

Maya sa...

Då ska vi se om jag kan förklara...haha!
Applikationen heter : Min blogglista
Gå till instrumentpanelen, design, lägg till gadget, välj blogg lista, dra den dit du vill ah den sen klickar du på den och addar de adresser du följer :) . Tjoa till om det inte blir rätt :)
Kram

Ingela sa...

Jo, så har jag ju gjort tro jag, men min blogg uppdateras ju inte. Mitt senaste inlägg enligt Blogger är Fatimas hand för några månade sedan???

Anonym sa...

Va roligt att du har blivit så uppslukad av dina böcker på sistone,,,,hur lång tid har ni på er att läsa varje bok? =)

Ska ni titta på Vera nu? Själv ska jag nog lägga mig i sängen med datorn för fy vad jag är trött idag =( Men nu är rummet fint iallafall även om du tycker att det är tomt, jag tycker nog att det är skönt så =)

Puss på dig mamma!

Ingela sa...

Nej, true talent och nu blir det sängen. Kanske någon sida i Niceville, gillar egentligen inte att jag fick lägga den åt sidan för den senaste. Svårt att läsa mer än en åt gången tycker jag. Jag tycker ditt rum blev fint och nu har du ju fått dit en lampa också. Skönt! Sov gott!

Ölandsvindar sa...

God morgon!
Zappade igår mellan Kalle Moreus och True talent. Det gick riktigt bra eftersom det är så mycket pauser och tillbakablickar i 3:an. Vill inte gärna missa Kalle och hans gäster men är samtidigt nyfiken på talangerna.
Kram
Kerstin

Monica sa...

oh denna författare pratade de om i ett tv program i förra veckan,,men det fanns två böcker som hade ett sammanhang ,,hittar inte lappen med namnet så nu ska jag goggla på detta,,denna är jag sugen på nämligen.
Problem med att komma in hos dig??
JA det stämmer att jag har inte kunnat komma in på din blogg bara till ett äldre inlägg ,,lite frustrerande jag ser dina nyaste blogginlägg i min lista på instrumnetpanelen men när jag försöker klicka mig in går det intedå visar det bara fel på sidan, detta är mycket märkligt,,men idag gick det,,och det var kul för jag behöver ju lite kloka ord och boktips, ha det gott kram Monica

Ingela sa...

Hallå men Kalle missade ju vi :-(

Det blir så jobbigt det här med zappandet... faktiskt tänker jag att sådant hjälper till att bygga upp stressen hos individer i ett samhälle... Frustrationen av sådant som man vill se som är samtidigt reklamavbrott och annat. Det är baksidan av ett rikare utbud... svårt då man inte kan välja inte ens orkar sätta sig in i alla tv kanaler...

Ja, jag kan verkligen rekommendera denna japanske författare.

Kan verkligen inte förstå vad det handlar om vad gäller min blogg. Kollar jag på RSS så ligger hem liv design kvar. Kanske har det med detta att göra... men jag vet inte hur man gör för att bränna ny adress...