Bloggintresserade

tisdag 20 september 2011

NU BLÅSER FÖRÄNDRINGENS VINDAR

Studiedag för lärarpersonal... det är vid sådana här tillfällen man inser hur det kan kännas att vara elev.

Absolut inget självklart i att behärska konsten att sitta stilla och lyssna... det har heller aldrig varit min starka sida; Att sitta stilla alltså ;-) Troligen därför jag en gång valde yrkesbana för att få vara med och påverka en förändring av skolan. Mycket har jag med åren sett har gått att påverka, men av olika anledningar inte alltid så som man önskar.

Just idag har jag skickat iväg min ansökan för erhålla lärarlegitimation. En, som det kändes, något märklig situation.

Röd kornell är verkligen vackert. Synd för jag borde ha varit snabbare att skjuta iväg ett skott med kameran. Som det är nu så hann den röda färgen äta sig in aningen för långt i lövet och den bruna höstfärgen börja göra sig gällande... Hade jag bara varit något snabbare så hade jag haft chans att fånga något helt fantastiskt.

Ännu blommar tre vinröda eftersläntrare i dammen. Men å andra sidan är dammen också full av tallbarr och vimmelkantiga kavelduns-blad efter blåst och regn. Här tränger en sen insats som jag antagligen borde ha gjort innan jag visade dammen för er.Nu så är det grönt på annat vis och dags för veckans andhål. Det känns onekligen skönt!

6 kommentarer:

Ulla sa...

Efter 38 år så ansöker man om legetimation, stackars barn vi drabbat!

Petit Eyekiss sa...

Hej tjejen! Här är jag!
Jasså du tänker bli lärare du;-)
Legitimationen gör den någon skillnad? Jag tror inte det. Folk som jobbat i många år inom skolan , och där man ser att det fungerar ska väl inte behöva lägga in om det...
Tycker jag!
Sitta still är inte min starka sida heller. Så därför har det inte blivit så värst många inlägg på bloggen i sommar. Restless legs och ett ont knä förvärrar det hela.

Ha det gott!
Kramar

Ölandsvindar sa...

Efter ett långt yrkesliv med omrationaliseringar, söka om sin tjänst osv i det oändliga vet jag precis hur det känns. Men för dig är det ju mest en formsak. Men det finns väl ett behov av det(?). Minns en del konstigt formulerade och felstavade lärarlappar när barnen var i skolåldern.Då undrade man om vem som helst kunde få långa lärarvikariat utan några krav på utbildning.
Lycka till nu då i din nya karriär som leg lärare (hahaha)
Kram kram
Kerstin

Ingela sa...

Hej på er!

Kanske kommer det någon mer kommentar eller reflektion härunder så jag väntar med att bemöta.

Monica sa...

Ja lärarleg det är lite specifikt läste i vår facktidning om reaktioner idag och hur en del kommuner säger sig kunna säga upp lärare med fel behörighet. Jag är ju en specialpedagog på högstadiet men borde vara på lågstadiet, men det har jag ingen lust med..den som lever får se vart man hamnar..Jag är inte säker på att detta med lärarleg komer att ge de mest lämpliga lärarna..men det är min tanke det. Ha det gott kram Monica=)

Ingela sa...

Känns mycket för så lite tycker jag och jag undrar verkligen om det kommer att bidra till höjd status för yrket. Medveten om att jag är negativ, men det har kastats så mycket skit i allmänhet. Många gånger en orättvis kritik... och gör så än idag. Sådant som vi alla har ett gemensamt ansvar för våra barn och så syftar jag på andra än oss lärare som just förväntas vara supermänniskor. Nej, i dagens samhälle är det så populärt att kategorisera... varför inte lägga ärenden där de hör hemma?