Bloggintresserade

onsdag 28 september 2011

ANDHÅL

Ledig dag och det är så härligt att gå i solen... inte blev det sämre av att jag kände mig nöjd med mig själv... och redan innan 9 hade putsat en hel del fönster bla de 3 som är öppningsbara med invändiga persienner. En del av de andra, duschat och rensat fönsterträden.

Nu blommar sparrisen med sina vackra bär... igen


Äpplen som växer i området Paradiset nog borde det vara Paradisäpplen?
Vildvinet så färggrannt där det klänger upp för kala tallstammar
Visst ser han stolt ut Herr fjällskivling där han står inne på en grannes tomtCharlie och jag var en vända på EKO och botaniserade bland lökar så nu är det lite som måste påtas ner i jorden. Framåt kväll var vi nere vid havet och Charlie badade. Vilket underbart väder!!!

8 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Vilket härligt väder vi har! Och hela helgen med skördefesten ska det hålla i sig. Sparris med bär, visst är de graciöst vackra.
En dam här frågade om jag ville plocka paradisäpplen hos henne och göra gelé. Men jag fick tacka nej för jag hinner inte.
Kram på dig Ingela
Kerstin

Marie-Anne sa...

Hej! Så vackert det ser ut! Och var, tydligen.....Så där fint hade inte jag det där jag var igår! Så fina bilder - och visst är det väl paradisäpplen.....
Kram från mig!

Möllebacken sa...

Ja det var helt ljuvligt väder. Absolut paradisäpplen! :) Vad kul med köråterträff. Saknar vår kör som blev nerlagt pga för lite deltagande.
Önskar dig en fin dag och helg.
Kramelikram / Pella

Möllebacken sa...

Morgontrött.... Så fina bilder med allt det röda! :)
Kramen

Gunilla sa...

Vilka fina höstbilder du visar och det måste ha varit en alldelens fantastiskt fin dag.
Nu gäller det att hinna njuta och se allt som förändras i naturen.
Paradisäpplet är ju så fint.


Ha en riktigt trevlig helg du ochså.

Kram
Gunilla

Tina sa...

Vad flitig du är!! Får lite dåligt samvete för att jag inte hunnit plocka bort allt efter snickarn som han lämnade på gården.. Får ta itu med det efter helgens äventyr.

Härliga bilder!

Monica sa...

Vilken härlig dag du har haft. Visst äår vädret härligt. Sparris med röda bär eller blommor är det vanlig ute sparris tro? min har inte sådant fint?
ha en go söndag kram Monica

Ingela sa...

Halloj alla!

Det har ju varit sparris och tobaksfält här i grannskapet. Så det poppar upp sparrisar lite varstans. Det sägs att rotverket är omfattande. Av vad jag förstår så blir där inga bär på hanplantorna men däremot honplantorna och att man därför kan så dessa och få nya sparrisexemplar. Men, de lär ta tid på sig! Kanske värt att prova! Det lär bli väldigt god gelé på Paradisäpplen, men tror aldrig att jag har smakat.

Lite sugen blev jag också på att försöka mig på att sjunga igen efter gårdagen. Du, det lär finnas en bra gospelkör på Österlen men det kände du säkert till. Kanske man skulle börja i Vä i Ultreia igen. Men det är väl för långt för dig att ta dig dit annars kunde vi träffas där ;-)