Bloggintresserade

torsdag 24 maj 2012

BÄTTRE SENT...

... än aldrig ;-)

Här kommer lite godbitar ifrån vår Londontrip;

Fredag och en bit in på eftermiddagen bar det av till Sturup där vi skulle flyga med Ryan Air till England. En enkel men ändå hyfsat komfortabel trip. I Stansford stod en taxichaufför och tog emot oss med en skylt med Person with two ss.  Det blev sedan vår återkommande kommentar denna resa ;-)

Denna turen hade dottern bokat redan hemifrån så bekvämt att dessutom slippa tidsspill, 2 tågbyten och få en alldeles personlig sightseeing genom London. Att det sedan till ett pris som fick hotellpersonalen att bli långa i synen och där vi fick reda på att det måste vara det billigaste taxibolag de hört talas om... det gjorde ju inte ont! (650 skr för en timmas körning). www.247airporttransfer.co.uk


Hotel Mayfair Washington...
Vi var uppe på rummet och lämnade bagaget... i vårt tycke så nära vi kan komma en svit... Och en miljö runt ikring som kändes långt ifrån storstadsbuller.Trots ett så pass centralt läge att det mesta fanns inom räckhåll. Faktum är att vi inte behövde ner under jorden en endaste gång och nyttjade apostlahästarna flitigt!Behövde inte heller leta någon längre stund förrän vi fann en butik, det låg nämligen andra sidan gatan. Där handlade vi nattens vatten och lite annan förtäring som vi fick plats med i vår lille kyl.
Sedan begav vi oss ut på en promenad genom Green Park...


... vilade benen på en av de vackra träbänkarna;
... och vidare till Buckingham Palace.


Mittemot drottning Victoria Memorial Monoment


Big BenKänner ni atmosfären...
Vi gick och vi gick...
å vad vi gick...

Frågade en man om vägen, men antagligen förstod han inte vad jag sa för faktum är att han såg väldigt fundersam ut ;-)

Annars måste jag säga att engelsmän och Londonbor överlag verkar vara ett mycket vänligt och hjälpsamt släkte.
Dessutom attraheras jag av deras humor
Får jag presentera George Cunning (1770-1827); Brittisk statsman och politiker.Trafalgar Square

Lord Nelson och Napoleonkrigen 
Slaget vid Trafalgar- sjöslag mellan brittiska flottan och spansk-franska flottan. Sista stora kriget med segelfartyg och britterna rodde hem segern.
Året var 1805
... och visst är det fascinerande med denna vänstertrafik. För oss av den äldre årgången har vi ju upplevt det även på hemmaplan... men det börjar ju så att säga bli ett tag sedan. Kändes med andra ord tänligen ringrostigt ;-) Men lite kul att det klart och tydligt stod skrivet på gatan åt vilket håll man borde titta ;-)

Landade till på en pizzeria... och efter injektionen så begav vi oss ut i kvällningen igen. Hade ju föresatser att hinna se en del denna första dag ;-)

Piccadilly Cirkus

9 kommentarer:

Monica sa...

I dag är det ingen idé att jag lämnar någon lapp....ser att du inte är hemma! London...denna stad som har såååå mycket att bjuda på! Men det gäller att ha fotvänliga skor!
Önskar dig en riktigt härlig fortsättning på din resa. Var rädd om Dig!
Kram och vink från mig.

femfemman sa...

JA, denna fantastiska stad där allt..... utom möjligen en beach att sola på.... finns. Och sola skulle man ändå aldrig hinna göra.....eller ens vilja... och skulle man vilja, så finns det ju jätteparker med solstolsuthyrning.... Tror att jag besökt favoritstaden ca 15 gånger och det finns alltid något att göra.. och se. Härligt att se de bekanta platserna genom dina bilder.

Elle sa...

Jag var i London under 80-talet, men en del minnen väcktes nu. Jag tror att man kan vandra omkring där i dagar utan att hinna se allt som är värt att ses.
Ditt hotell var i vilket fall som helst hundra gånger finare än det...nej, det är inte ens värt att kallas hotell...vandrarhem som jag bodde på.
Ha en skön kväll!

Marie-Anne sa...

I London har jag aldrig varit - det verkar vara värt ett besök när man läser och tittar på bilder från er resa. Långt är det ju inte heller......
Kanske - om jag helt plötsligt får tid - och råd....!

Ingrid sa...

Nu fick jag akut Londonlängtan!
Första gången var det rena deja vú-känslan. Jag tyckte att jag kände igen allting och kände mig hemma med en gång.

Grattis till att ha fått ett bra hotellrum!

Sista gången vi var där bodde vi så dåligt så det var helt osannolikt. Det blev nästan en upplevelse bra det.

Kram, Ingrid

Ingela sa...

Hej, vad kul att se er! Har ju inte uppdaterat mig på ett bra tag har varit dålig också på att surfa i Blogglandia på sistone. Får se kanske ses vi i eftermiddag beroende på väder, om jag sitter med uppsatsen eller ej. Kram

Bestemor Drillo sa...

Å! Så flott å få se bilder fra London igjen!
Det er 26 år siden jeg var der sist!

Håper dere har hatt det hyggelig og kost dere !
Neste fredag skal jeg til Nevrolog,så da får vi se!
Ha en fin pinsehelg! Klem fra bestemor så nå sitter å venter på jentene sine!

bettysbeundran sa...

Ser att ni haft det bra i London - jättefint hotell.

Ölandsvindar sa...

Visst är London en härlig stad. Men mina ben kan fortfarande minnas besöken där. Man går och går och går! En väninna till mig fick ett skrattanfall och hängde i ledstången vid en undergång under en trafikerad gata. Hennes ben vägrade att böja sig när vi skulle gå i trappan.
Kram
Kerstin