Bloggintresserade

söndag 6 maj 2012

SOLHELG


 


Så passerade ännu en helg. Just nu skulle jag vilja "frysa" tiden. Det är så mycket jag vill och jag hinner inte med. Vill ju njuta också, för det finns ju massor av "njutavaran" nu.
Jag inser mer och mer hur pass jag gillar tulpaner. Den ena sorten avlöser den andra, och varje gång det är dags för en ny sort så tänker jag att denna väl ändå måste vara den vackraste.


Men vivorna går ju inte heller av för hackor! De här har genomgått en mutation. Gullvivor och röda vivor intog en nyans av min favoritfärg.


Men blekgult är också ok ;-)

 Kanske ändå Balkansippan är den vinnande aristokraten?Rhododendron är bra nära att brista...


Lavendeln med sina grågröna blad och väldoft är helläcker.


Ändå om jag tänker efter så gör vi så gott vi kan. Idag har vi donat i täppan En hel del har "krukats", som här en hortensia, Afrikas lilja här tillsammans med Mårbacka. Och ändå hur man än vrider och vänder sig så verkar det aldrig bli klart. 
 
Egentligen inser jag att vi börjar rota i varenda ände. Målen är för vidlyftiga och då hinner man inte få undan i alla ändar. 

Saker går ju sönder också. Antar att man får skylla sig själv. Eller inte.

Nu håller ett plank intill grannen på att ta form, ännu mest på tankeplanet. Men Mats sliter med att plocka upp gamla cementstolpar och få dit nya plintar.


Den här helgen har jag i vart fall sett över redskapen. De har helt enkelt fått sig en årlig omgång av slipning och rostlösande.

Tvättmaskinen har gått varm och nu är det återigen hyfsat tomt i stugan. Härligt med frisk och lufttorkade textilier.

Den gamla Tvättbaljan  är i år klädd i vitt och gult.Ok mycket nu... Samtidigt vet jag att blir det bara sommarlov så brukar det lösa sig :-) 

Och nu är det inte många dagar kvar. De som jobbar i skolan vet ändå att detta är den intensivaste perioden på året. Många elever har drabbats av stora skälvan och det är många påsar av olika slag som ska knytas samman.

På lördagen var vi en vända i staden E-K fick prova sin drömbil en minicooper. Och helt klart är den tuff.
Självklart bor man så nära havet och stranden så är vi där så fort tillfälle ges. Så även denna helg.Havet är grunt för tillfället. Det har som ni ser bildats en del sandbankar.


Idag har vi haft hemlagade, tillika grillade hamburgare. En riktig delikatess med andra ord!

Sen måste vi ju tänka på packning och vad vi ska ha med till London. Vi reser lätt, bara med handbagage så det innebär koll på vikt och storlek. Det måste ju finnas lite utrymme kvar om utifall att vi vill ha mer med oss hem. Åh vad roligt det ska bli!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fint =)

Gunilla sa...

Nu är det en tid som man vill hinna med allting.
Här har krukats 11 st clematisplantor som jag köpt från Estland. Nu är det bara att växa och bli stor så att jag kan plantera ner dem i marken.

Härligt med en resa till London.
Jag tror snart att det är bara jag som inte varit dit.

Ha en trevlig resa

Gunilla

Marie-Anne sa...

Vilken fin helg! Mycket jobb, men roligt jobb!

Ölandsvindar sa...

När ska man hinna andas... skrev väl Povel Ramel i någon visa och lite så är det just nu. Trädgård, fåglar skrivuppdrag,gäster och så resan till mamma för att fira 90 år till helgen. Och du ska till London! Lite avundsjuk är jag nog.
Kram
Kerstin

Monica sa...

Vad duktig du är med alla fina blommor - så sant så sant - nu är det den absolut finaste tiden på året.
Ha en trevlig resa till London - där finns också mycket att se!
Kram

Bestemor Drillo sa...

Hei på deg!
Jeg sitter her og gaper av beundring
over alle dine fine blomster!
Skjønner godt at du har mere vår enn vi her oppe i Nord! I natt var det 2 minus.
Ha en flott og trivelig kveld!
Klem fra bestemor!
P.s Jeg er ikke veldig aktiv på Face book!