Bloggintresserade

tisdag 1 maj 2012

KLÄMDAG

... denna Valborgsmäss... nå hur prisar man nu våren bäst? Efter en stunds grammatik tog jag tjuren vid hornen och hoppade i plurret. 


Den här gången så hägrade dammen, och jag gjorde det helt frivilligt. Barbent och iklädd en klänning ifall olyckan skulle vara framme, blöta ner mig så lite som möjligt. Tyckte det var, om inte direkt behagligt så ändå hyfsat tempererat... Nu var det så att vissna kaveldun behövde klippas ner. Fick nytta av mina foppatofflor för att undvika direktkontakt med botten Gott om guldfisk och schubunkin men såg inte skymten av de två svarta malarna som jag vet döljer sig i djupet. 

Märkte då jag kom in och hade tvättat benen att det nog faktiskt varit rätt kallt för det var svårt att få upp värmen igen. Det hjälpte liksom inte med raggsockor. 


En underbar dag för trädgårdsarbete. Varmaste dagen den här säsongen. Det är en hel del som har spruckit i naturen. Plommonträdet är nog det av fruktträden som leder. Men bigaråträdet och det japanska körsbärsträdet exploderar nog imorgon och på tisdag. Föreställer mig en vacker syn emot den svarta fasaden.


I eftermiddag har vi fyllt två stora släp med ris och annat skräp och kört iväg med till tippen.2 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Fniss... kan föreställa mig när du står där i dammen och klipper ... "huvaliga" vad de måtte ha varit kallt.
Vilken fin Valborgs helg det blev, vad vädret beträffar!
Nu får vi hoppas att det håller i sig med vårvädret och vi får glömma snöflingorna.
Ha en fortsatt fin vecka /Bea

Marie-Anne sa...

Ljuvlig helg, även om jag för min del undvek att bada fötterna. Men jag har ingen damm och inget som behöver klippas ner förstås!
Hoppas nu att vi får det så här i fortsättningen.........
Ha det gott! Kram Marie-Anne