Bloggintresserade

söndag 29 april 2012

... och UNDERHÅLLSARBETE

... men först en härlig Charlietur utmed havet. Som vanligt noterar man det ena och det andra i naturen. Det var första gången jag har sett en så pass stor plattfisk på stranden. Alla ska vi den vägen stranda.
Idag badade Charlie så det stod härliga till så jag kan undras hur varmt det är i vattnet. Ändå tror jag ju att det är ganska kallt ännu...


Däremot blev det varmare i luften efterhand som vi gick och då vi närmade oss hem så hade solen värmt upp så pass att en svettdoppe trängde fram i pannan. Nu kändes det behagligt att sätta igång med lite av vart i täppan.

Mats har startat projektet "gräva upp gamla stenstolpar" och ersätter dem med cementplintar. Nu så tänker vi äntligen avancera med staketet som hittills endast funnits i tankevärlden. Men det tar en hel del tid och ork i anspråk så det blev bara en bit och fortsättning följer måhända imorgon. 

Själv har jag tvättat fönsterblecken samt överliggaren på staketet på framsidan, detta var fullt av fågelbajs efter vintern. Har nog varit lockande för dem att sitta i lä bland buskarna.  Sen har jag städat bort en del bråte, och kanske kör vi iväg till tippen imorgon. Alla stora grenar ligger ju fortfarande kvar sedan vi ansade för staketet. Man kan ju inte elda här annars vore det ju en lämplig sysselsättning imorgon. Men grilla det tänker vi iallafall göra!

4 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Ja, nu finns det hur mycket som helst att pyssla med i trädgården. Jag försöker göra lite varje dag mellan fågelutflykterna. Maken är lycklig! Han har fått ett lass ved som ska kapas och huggas. I kväll ska han i väg och sjunga vid någon brasa men jag stannar nog hemma och tittar på TV. Det skulle bli sändning från valborgselden i Trosa där jag har bott i 37 år.
Trevlig helg på er därnere i södern
Kram
Kerstin

Marie-Anne sa...

Trädgård? Ja, det har jag ju inte, och när jag läser om allt jobb så.........Men en liten täppa kan jag ju få till i alla fall! Kanske skulle man inhandla lite snälla och lättskötta plantor.....
Ta det lugnt!

Randiga Tråden sa...

Härligt vårjobb väntar. Trevlig valborg.

Ingrid sa...

Visst är det trevligt att få vara ute och påta nu när vårvärmen kommer. Fast Mats kanske inte tycker att påtar precis när han byter staketstolpar.

Ha en riktigt fin helg!
Kram, Ingrid