Bloggintresserade

onsdag 25 april 2012

FLOW


Ny jobbevecka kändes som om helgen gått alltför snabbt! Hade behövt mer tid för återhämtning. Denna måndag blev trots det en sådan där dag som så att säga inte växer på trän. Då man hela tiden lyckas fånga tillfällena i flykten. Ni vet säkert det är då som man kan köra på i entusiasm då det ena ger det andra, improvisationen och samspelet fungerar som bäst. Kort och gott då när det står helt klart varför man valde ett jobb i skolan.

Då jag hade packat ihop för att lämna jobbet kastade jag en blick ut genom fönstret, kände mig bokstavligen fri som fågeln. Nu lockade friheten med solsken. Inspirerad och inne i flowet susade jag till torget, köpte fem små söta pelargonior att ha i lådan vid stugväggen.Tog vägen om kanalen och njöt alla narcisser och hälsade på änderna.

Sedan hämtade jag min gratis caffe latte på McDonalds och slog mig ner på en ledig bänk på rese. (erbjudande på FB)  Ögnade genom Metron och City. Det brukar vara lagom sysselsättning i väntan på bussen. Mycket gratis och gratis var gott.


Vildtulpanerna under vårt blommande buskage på framsidan har slagit ut sina blommor i solskenet. De är så vackra och ibland så undrar jag om inte det vilda är det som jag uppskattar bäst. Ja så är det nog med det mesta faktiskt. Visst är det en utmaning att tygla både det ena och det andra men uppstickarna, det är något visst med dem.

Vivorna blommar för fullt.... jättefina men egentligen så går de ändå inte upp emot de solgula gullvivorna.Uppfylld av allt det vackra i naturen så skärpte jag mina sinnen. Utan någon ansträngning uppfattade jag ljudet från mängder av lyckliga fåglar. Kvitter och lockrop. Ja hela naturen tycktes locka och pocka på uppmärksamhet.


Framför oss på den lille skogsvägen låg ett bortkastat fågelägg

Det gav upphov till tankar om vem, när, hur...

Fick syn på några violer... kände nästan doften på någon meters avstånd men det var nog doftminnet.


Mysigt att vi kan njuta vitsippor även här i Åhus där annars tallar och tallskogen är vanligast. Själv är jag ju en "älskare" av lövskog. Den sitter liksom i mina gener och i min uppväxt.

Ändå skulle jag idag ha mycket svårt att lämna havet. På det hela taget känner jag det som om jag är lyckligt lottad. 
Kanske tröttar jag ut er med mina strandbilder, men det är en upplevelse som jag själv aldrig blir trött på.


4 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Vilken underbar avslutning på skoldagen! Tid att varva ner och njuta av våren - det bästa som finns!
Tyvärr är jag tvungen att göra den ned-varvningen i bilen på resan hem.

Underbart med havet och det är liv-och energigvande och till vårt stora nöje kom båten ut för vårstädning igår och kanske så småningom ut på det blå havet.

Ha en bra dag!
Kram /bea

Marie-Anne sa...

Visst är det fantastiskt nu!Tack för en vacker vårpromenad! Och nog är du lyckligt lottad..... Och aldrig tröttnar man väl på strandbilder!?
Kram Marie-Anne

Mon jardin en ik sa...

Vilken fin avslutning du hade på din arbetsdag.
Havet blir man väl aldrig trött på.Nej då, bara i Holland på sommaren när det är mer än packat med folk. Då vil jag inte vara där (då är vi i Frankrike).
Du har tydligen bättre väder än vi ha här. Fortsätt njuta.
Anje

Bestemor Drillo sa...

Herlige bilder Ingela ! Ønsker deg en herlig uke! Jeg drar i morgen til torpet, etter at jeg har vært hos legen en tur igjen! Kommer ikke til å ta med meg PC denne gangen !
Det blir nok en bloggpause nå !
Vi hørs! Ha det fint og nyt våren!
Klem fra bestemor!