Bloggintresserade

söndag 22 april 2012

HELGEN

Är det klokt nu har ännu en helg passerat. Snart är det minsann lovdags igen visserligen en dag denna gång, men tillsammans med klämdag och ledig dag blir det fritt 5 dagar. Det passar mig bra för då tänker jag vara lite effektiv med uppgifterna till kursen. Nu är det två uppgifter kvar som ska betygssättas. En med grammatik och en skrivuppgift som är examination på hela kursen.

Den här lördagen tillbringade jag ju i skolan ämnet för dagen grammatik inte alls så tråkigt som jag hade föreställt mig innan. Så viktigt det är med hur entusiasmerande läraren är.

Även stoffet för dagen kändes mycket mer lättsamt. Nu återstår det att se hur jag ror uppgiften... om "vi" når hamn eller inte. Men just nu känner jag mig åtminstone motiverad att ge mig i kast med den...

Under tiden hann Mats en hel del, årets cykelvård och en promenad ute på Näsbyfält.


Här bredvid Ornithogalum Dubium planterad bredvid Olivträdet som vi verkar ha fyndat för det som vi betalade med blomstercheckar tog de på EKO för ett i samma storlek 700 kronor mer.

Om ni har landat till på min facebook känner ni igen den här vyn från strandpromenaden denna söndagsmorgon. Råkallt och dimmigt men oh så vackert!

Ganska ödsligt, förutom då ett annat par och så en ensam motionär vid styketräningsredskapen.

Men om det var folktomt på stranden, så händer det desto mer i naturen. Förra året så exploderade allt samtidigt och sedan var det ju av förklarliga skäl tämligen avblommat.
Ett hav av gulsippor bland blå scillor, här vid de pampiga gamla villorna nere vid stranden.

Såhär såg det också ut på våren under vår väldiga syrenhäck där vi bodde förut.

Efter stranden fixade vi hem jord och torvmull (EKO), för den här veckan ska magnolian och syrenhortensian i jorden. 

Jag kunde inte motstå en sådan här tingest för 10 kronor. Helt klart värd sitt pris. Det bästa av allt är att man kan massera sig själv ;-)

Mats och jag kunde inte heller motstå en jacka och joggingbrallor av minsta size.  
Stannade till vid barnredskapen i järn... drömde till, men insåg sedan att det var att gå händelserna i förväg.Nyss har jag och E-K sett filmen Moby Dick och vi ska alldeles strax fixa till kvällens tacos så det är klart tills pojkarna är hemma från handbollsmatch.

7 kommentarer:

femfemman sa...

Så bra att jag numera hittar dina inlägg via FB. Eftersom inte min blogspot sida vill lämna din "Fatimas hand". Så fina blombilder. Förstår att du/ni kan mycket om trädgård... kanske kan få konsultera dej nu när vi snart ska få upp ett växthus i trädgården.... Vi bor i odlinszon 5, och då blir det lite svårt med exotiska växter. Skulle gärna vilja ha en magnolia, tycker att det är det vackraste som finns när den blommar ....Förhoppningsvis åker vi söderut nästa helg och njuter av skånsk vår och skånsk paradisträdgård hos dottern...

Marie-Anne sa...

Vilka ljuvliga "tråkigt väder"-bilder! Ibland blir det fantasiska bilder i dis och dimma!
Jag blir odlingssugen av att läsa ditt inlägg - men det känns lite kallt ännu så länge. Få se om den där ryssvärmen eller vad det nu var kan hitta hit snart så man vågar sätta ut lite blommor åtminstone!
Kram /Marie-Anne

Elle sa...

Vilka fina dimbilder! Verkligen magiskt. Jag upplevde en liknande bild, där en väg försvann in i dimman. Tyvärr hade jag inte kameran med mig.
Ha en skön kväll1

Mon jardin en ik sa...

Jag ser nu att jag inte är ensam om att blogspot inte vil lämna din Fatima's hand. Måst nu bara komma underfund med vad FB står för.
Så vackra bilder på dis och dimma.Och vad konstig det måste kännas nu när dem har huggit ner granntomten.Fast vi bor så många mil söderut har vi ingen värme heller. Kallt, blåsigt och mycket regn.Längtar efter sol och värme och att kunna vara ute hela dagen.
Ha det fint
Anje

Ingela sa...

Hej på er!

FB är facebook. Har du någon sådan Anje så kan vi träffas där också. Det som är bra med facebook är ju att man käner att man bara kan säga något som faller en in, en kommentar en bild. Man kan chatta med varandra om båda är uppkopplade. Jag brukar länka till mina inlägg på blogger därifrån. Det är mycket nu med båda skolorna, min egen högskolekurs och jobbeskolan. Men jag finns här och jag återkommer! Vi har också varierande väder idag fryser jag som en hund. Det blåste vid havet så det stod härlig till då Charlie och jag var på tur. Sen ösregnade det då jag gick hem från tandläkaren i byn. Har inte riktigt fått upp värmen sedan.

Visst är det något visst med sådana där dimbilder där det är öppet för egna föreställningar. Det är som min älskligstavla i sovrummet. Den hänger på väggen mittemot sängen och den tänker jag knoppa in till alldeles strax.

Bea sa...

Hej Ingela!
Vilken tråkig bloggvän jag är som inte tittar in för att läsa och hälsa hos dig (och många fler), tyvärr har tiden inte medgett och dels har lusten och orken inte varit på topp.
Hoppas vårsolen värmer sinnet och ger en gnutta mer energi :)

Stämningsfulla strandbilder och allén i dimma helt underbar.

Kram /Bea

Ingela sa...

Hej Bea, vad kul att komma in och se att du har varit här. Jag får säga detsamma. Men nu väntar några fria om än inte lediga dagar ;-)