Bloggintresserade

söndag 1 april 2012

FÅR JAG LOV...

 

... och visst då jag gick hem i fredags så var det för att njuta först nya blomsterplanteringar i stan och sedan ledighet i hela 10 dagar. 


Men innan jag stängde av datorn för att den och jag skulle vila i 10 dagar blickade jag ut genom fönstret... Himlen lyste klarblå över taken, då det var dags att vända näsan emot hemmet. Jag kände mig fri som fågeln. Inte skulle det behövas någon lyftkran, nog skulle jag om jag gläntat på fönstret kunnat ge mig ut på en flygtur, som Gwenni i den läsvärda boken. Vilket påminner mig om att jag har skrivit mer under analysen av "Jorden sjunger i B-dur" härunder för den intresserade.

Eller så kunde jag om jag väntat några dagar gett mig av till Blåkulla ;-)
En idé; kanske kunde vi, om ni är pigga på att ge er ut på en tur, träffas där ;-)

Tillbaka till verkligheten... Hann en svingsa bortom Olssons ost för att fylla på ostförrådet. Men kunde på vägen inte motstå en liten vit sommarklänning i storlek mini... och till denna ett par strumpbyxor med ankstjärt.


Även Paradiset kan bjuda, om inte tulpaner i stora mängder, så dessa  små skönheter i mindre dos.

Inomhus bjuder flera orkidéer njutning, den här leopardmönstrade har nu 15 blommor...


1 med 2 stänglar varav den ena stängeln med 7 blommor på och en med nya knoppar på.

Ett fåtal blommor men o så vackra (inte alls så suddiga som på bilden ;-)


Här vankas mängder av blommor i dubbla rader.Näst sista besöket i Furubodabassängen på fredags em. för att ta veckans simtur... skärtorsdag blir den sista gången före deras stora renovering.
Earth hour på lördagskvällen. Så klart vi släckte ner en timme. Och här på bloggen får det passande bli en musikrepris denna dag.


Senare på kvällen hyrde vi en fängslande film. A shine of rainbows. Förövrigt den som jag gör reklam för i inlägget härunder. Den var verkligen jättebra... så bra, att vi såg den ännu en gång på söndagen innan den skulle torka inne.

Den här helgen har vi haft kärt besök av äldste sonen... så härligt med hemvändarna! 


Samtidigt firade yngsta dottern  helg i kungliga huvudstaden. En del galej och så shopping på agendan.
 
Söndagsmorgonen visserligen kylig. Men sökte man bara sig i solen så var det rätt skönt. Fågelkvitter, ögongodis:
 

Vi fick ha byn hyfsat för oss själva då vi sökte oss ner i stora hamnen. Ett par stora båtar låg i hamn...  jag blickade uppför den långa trappan som tycktes leda upp emot den klarblåa himlen.  Kom också att tänka på  Led Zeppelins harmoniska låt:        

... via småbåtshamnen förbi Åhus gamla borgruin. Vidare inom Konsum för att handla ingredienser till dagens mustiga gryta.

Sen väntade en riktigt kall söndagseftermiddag. Regnet som överraskade oss då vi var på den dagliga strandenrundan var bitande... men ändå att föredra framför snö som vi också hann få en glimt av denna helg. Man kan ju hoppas på bättre dagar i kommande vecka, men det är väl knappast troligt. Har lite jag måste ta tag i till kursen jag går, så med positivt tänk så blir det väl detta desto mer frestande att ta tag i. 

4 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Kallt, men ändå vår i kalendern.
Det tackar vi speciellt för!
Må så gott!
/Anna-Karin

Mon jardin en ik sa...

Kallt här med men himlen är blå och persikoträdet blommar.Skönt med 10 dagars ledighet. Det kanske blir en liten flygtur till blåkulla.Små häxor är vi väl alla vi quinnor.
ha det gott
Anje

Marie-Anne sa...

Åh, så mycket vackert! Nästan så att det ska bli mysigt att komma hem och se allt.....Undrar just om mina orkidéer blommar lika fint?
Kram Marie-Anne

Ingela sa...

Vad roligt att ni kunde komma! Anje och Marie-Anne som slet sig från om om inte varmare så andra breddgrader. Bra, om du känner att det ska bli lite spännande att komma hem igen M-A. Orkidéer klarar ju utan alltför mycket skötsel. Men du har kanske någon som har förbarmat sig. Kul att få besök av dig Anna-Karin med det vackra namnet ;-) Hoppas att du har fört med dig grönskan och att det bara är tillfälligt den har stannat av. Ha det gott!