Bloggintresserade

söndag 8 april 2012

PÅSKDAG


... termometern visar 0 gradigt. Solen skiner från en klarblå himmel. Strax bär det av till Åhus strands badrestaurang för att kalasa på deras Brunch.  


Men först står Charlies morgonrunda på agendan. Absolut välgörande med en hund som ser till att man får ändan ur vagnen och ut i ur och skur. 
Skulle nog tro att detta faktum bidrar till att hålla hundägare på banan. Frånsett promenader i tid och otid är en hundägare aldrig ensam. Kärleken och omsorgen är ömsesidig, åtminstone då djurhållningen fungerar som det ska. Sen har vi ju samma intresse som de andra vi möter på rundan ;-)


Under tv4:as nyhetsstund denna morgon kom delad vårdnad vad gäller hundar på tapeten, och det var inte utan att både Mats och jag höjde på ögonbrynen då programledaren verkade ifrågasätta det känslomässiga i detta. Det är som hon i nästa veva antydde, något som ickehundägare inte kan eller vill förstå och därför inte heller bör uttala sig om.

Idag speglar sig solen i vattnet det är naturligt, stilla och vackert. Tystnaden bryts endast av när vågorna kluckar emot stranden... precis som i Calle Schewens vals... "kluckar" ett märkligt ord tyckte Mats, men jag instämmer med Taube. Det är ju onekligen ett visst och kluckande ljud då vågorna slår upp emot stranden!  

... det hela fick mig att återknyta till det som jag läste i Gunilla Ladbergs bok så sent som igår... i det avsnittet som behandlade hur hjärnan lär. Så fascinerande det här med hur sinnena utvecklas och används och hur vi kan beskriva och återge det vi upplever för oss själv och för andra. Hade faktiskt inte tänkt på hur oerhört svårt det är att återge lukter i ord. Det närmsta skulle i så fall vara  i liknelser. Men det här är något jag ska försöka att bli observant på.  

Nämen åh... i en skogsglänta får jag syn på årets första blåsippor... visst "... niger de och säger att nu är det vår..."
Badrestaurangen nästa! Och vilket dignande festbord som hade dukats upp! Det här gjorde ni bra Mats och Max med personal!
Nu blev det också en liten tur ut på EKO för Mats behövde lite elgrejor till lysrören i garaget sen håller vi kväll.

2 kommentarer:

Monica sa...

Låter som om du haft en härlig helg hitintills! Blåsippor...ja då är det vår!

Mon jardin en ik sa...

Det blev tydligen en härlig dag.Så vackra bilder på stranden.
Delad vårdnad med hunden kan bli jobbigt. Vi har ett par som granne i Holland och hon har delad vårdnad om hunden och han om en dotter.Det funkar inte alltid lika bra.
Ha en fin fortsättning på den här kalla påskhelgen.
Anje