Bloggintresserade

lördag 22 september 2012

LÖGAREDAGEN

Känns inte som en kanonstart på innevarande lördag och dagens evenemang på orten. Idag går den stora vin och matmässan av stapeln här. Med många trevliga evenemang som jag håller tummarna för inte rinner ut i sanden. 

Charlie har pockat på sin morgontur hela morgonen men han har fått nöja sig med morgondrill i täppan tills nu... regnigt och snacka om döpan som kom en stund efter att han och Mats gett sig av :-O
Just nu lider jag med Mats som befinner sig någonstans på/i "oturen".


Själv fick jag kvickt upp/på stegen för att rensa garagetak och tömma silen från skräp från grannens tallar. Visst tallar är Åhus baksida åtminstone barren, men dessa tillhör också det som ger karaktär ... här... så man får snällt ta det onda med det goda. Blir nog ändå tvungna att ta detta med dem. För det känns ohållbart att behöva sopa taket ett par gånger i månaden för att stora grnar hänger över vår uppfart och vårt garage.

Själva har vi snickrat ihop ett litet individuellt program ur "Vin och mat"programmet. Kanske sedan med avslut vid brasan och vin och mat på hemmaplan. Det är som det är, och vem vet hur det artar sig. Vi hade ju bestämt oss för en annorlunda och positiv dag. Och; Det tänker vi ha för onekligen "man har inte roligare än man gör sig"  ;-)

Mobilen är på laddning så förhoppningsvis blir där en och en annan bild framöver.

Allra först ett varmt och välbehövligt bad (det är ju ändå lögaredagen), en kopp kaffe...... följt av andlig spis i Åhus K:a. Suzanne Flinck, sopran
Johan Palmqvist,tenor
Eric Lavoipierre , baryton
Lisa Fajerson här i Kristianstasbladet, konstnär

Trion framförde uppbackade av ensemble ir Chorus cantamus ett verk av Claude Debussy


... sedan bar det av för att träffa åhusförfattaren Suzanne Mortensen och få en bok signerad :-) ... Dickens detektivbyrå som det hela handlar om utspelar sig i Åhus. Så därför känns det extra spännande. Att sedan tjejen har humor blir ett extra plus... se till att ha mycket glass hemma vid läsningen sa hon för man blir sugen ;-)
En vända på torghandeln. Idag blev det inget annat för vår del än vars en grillad hos scouterna.

Ett besök i PP&compani Åhus mest exklusiva klädbutik. Så mycket snyggt det finns konstaterade vi ... om man nu inte behövt vända på prislapparna. Men å andra sidan är det en alldeles utmärkt presentbutik. Allt är snyggt där.

Nu har det blivit kväll brasan och ljusen är tända och pizzan från nyöppnade Spice på gång. Med andra ord en värdig lördagskväll ;-)

UNDERSKÖNA toner, ord och bilder

Inga kommentarer: