Bloggintresserade

onsdag 19 september 2012

SOMMAR 2012

Efter en längre paus så är jag tillbaka på Hållplats Åhus ;-), men så är det med tiden och lusten...

... och det var rent märkligt att du Kerstin hade gjort ett inlägg på min facebook just idag samtidigt som jag försöker bringa ordning i sommaren här på bloggen... rent märkligt faktiskt... kalla det tillfälligheter... tankeöverföring... och då lutar det för min del åt att tänka det sistnämnda.

Sommaren började i god stil. De bästa förutsättningar med lov, midsommarbaluns i samband med Eva-Katrines 25 årskalas, glassigt väder vi blev mormor och morfar första veckan i juli. Nu hade jag ju önskat dela denna lycka med er. Det positiva i saken är att vi har fått njuta av vårt barnbarn och vår äldsta dotter på nära håll ett par veckor denna sommar. Efter den här senaste veckans intensitet så kände vi starkt samhörighet. 

Men tillbaka till sommaren vad hände sen? Det spöregnade...  det kändes som om årstiden formligen rann bort.

Så blev det en trevlig grillfest fredagen den 27 juli och som avslut måste man alltid bryta upp och bege sig hemåt.


Vi hade ju ändå inte så långt hem och cykla har man ju gjort så många gånger förut. Men valet av tvåhjulingen... och att dessutom låta bli lyset har jag sen fått äta upp resten av sommaren. 

Det blev en sömnlös natt och på morgonen fick jag sällskap till akuten för att konstatera brutet båtben och kom sen hem klädd i gipsVad lärde jag mig av det ?;-)
Förhoppningsvis något konstruktivt...
Redan dagen efter befann vi oss på Åhus Torg och Åhus Visfestival för att höra Michael Wiehe. Det var verkligen njutbart! Den mannen bara växer som artist, och det enda jag ångrar i det sammanhanget var att jag inte tog mod till mig och bad om autografer på nya gipset. Bara tänk hur mycket roligare det hade varit att dras med det sen.

Åhusborna kan gott hålla sig på hemmaplan... fin miljö, bad och sol (förutom större delen av de  här sommaren, men det lär ju ha varit representativt även för resten av Svedala)... men här kunde man träffa  kändisar... den här gången var det dags för Sanna Nielsen... och då var vädret med oss!


Men Eva-Katrine och jag tog oss en avstickare till Kristianstad och Radio Rix. En del fint väder har det om man tänker efter faktiskt varit den här sommaren


Sen har man äntligen tagit upp medeltida torghandel här i Åhus som tyvärr har varit nerlagd under flera år.

Inhandlade någon spännande lökväxt som sedan skulle ner i jorden. Det är med förväntan jag ser fram emot då den tittar upp till nästa år. Även elefantgräset kom på plats!


Vilken himla tur att jag redan hade hunnit ta ett dopp i svågerns och svägerskans pool, för något dopp i havet har det inte av förklarliga skäl blivit denna sommar... trots havsnära läge.


Inte för min del!...

Men för livsnjutaren av storfomat Charlie har badat så gott som dagligen denna sommar... här latchar han så det skvätter om det med Hubba Wobba...

Men däremot massor av härliga promenader och tjogvis med bilder som jag nu bara måste gallra bland. Det värsta är att det tar sådan tid då man drar sig till minnes och tar beslut vilken lott de faller i ;-)


Falleri... falleralla...


I mitten av augusti flyttade vår yngsta till egen lägenhet i Kristianstad. Behöver jag säga att hon har haft ett otroligt flyt från början till slut? Hyfsad hyra, perfekt och centralt läge, helt nyrenoverad, utbytt spis och kyl o sval. Att själv få diktera villkoren i detta sammanhang är inte så vanligt! Med lite assistans av mor och far blev det t.o.m bra prutat på reasoffan... och även bordet och stolarna kom på plats tack vare att mor och hundburen stod kvar på parkeringen ;-)

 Ja, så fick vi på kuppen fritt från magasinerat i Paradiset, bl.a möbler som vi hade fyndat på Yngsjö loppis... och sen målat så det blev som nytt kan jag avslöja. Vilket flyt att jag hann med detta innan jag befann mig fången i gips :-O)Själv målade jag äntligen gamla skåpet och bordet i köket och så stolarna från loppis för 4X40 kr (Yngsjö)+ färg...


En lördagskväll kunde jag bjuda Mats på trerätters på Pråmen med hjälp av pengarna jag vann i veckovinst på Åhus Sweden för bästa bild :-) Ja, inte denna bild ovan, men det är utsikten från Pråmen. Ska se om jag finner vinnarbilden som dock inte blev slutvinnare.

En hel del gott har det blivit bl.a besök på Internationella matmässan i Kristianstad.


... tyvärr finns inte speciellt mycket dokumenterat förutom massor av fudge ;-) 

Har klippt av mig massor av hår. Ja nöden har ingen lag det mådde inte så bra just nu, så ingen färg (av detta slag) och ingen annan behandling på ett tag...Vi har fått upp planket intill grannen så nu kan vi ha Charlie ute när som... utan oro för att han ska kunna ta sig ut. En liten grind har kommit upp. Avkopplande, att vi sen tyckte att det blev snyggt är ju ett extra plus. Att vi själva kan se hur vi kan fortsätta inger hopp om framtiden.
Det tog en månad visserligen med byggnadsställningar på tomten... men annars förvånansvärt smidigt...

Säkert har det gjort sitt till; att jag varit tvungen att ta det piano med trädgårdsarbete. Annars hade jag nog känt mig än mer stressad... och jag inser kanske stressat omgivningen med mina idéer.

Nu är nya taket på plats! Och faktum är att jag inte helt har kunnat hålla mig ifrån spaden heller. För, vad har man en vänstra till...? Till mycket har jag blivit varse denna sommar...


Efter att plåtslagaren har gjort sitt, så är detta stora projekt klart... förhoppningsvis håller det sen taket i vår livstid. Han har fortfarande jobb kvar att göra på nya matstället här i Åhus.


Nu väntar däcket framför stugan på att göras, men sen får det minsann vara bra för det här året i trädgården... tror jag... ;-) Skönt att det finns planer för då man känner sig färdig är man nog riktigt färdig för att lägga sig ner.
Jo tiden gick och det gamla gipset skulle bytas ut. Så här snyggt blev nummer 2. Är det klokt vilken förmån jag fick välja färg och som grädde på moset klippte Stina (arbtsterapeut) ett hjärta som dekoration. Så sent som igår fick  jag komplimanger pg.a hur snyggt detta var!

Men det bästa av allt är att kunna ta av och tvätta sig... klia om man så vill...

Det är det där lilla extra det där som vissa lägger av omsorg i sitt arbete. Det som gör dem till glädjespridare. Det kan handla om i stort sett vem och på vilken plats som helst... 

... som den där busschaffisen som jag ... och jag är säker på många med mig aldrig glömmer. (alltså inte han som jag råkade igår). Den här utmärkte sig redan i klädseln med sin fina mössa. Innan bussen stannade vid rese så tog han micken och ordet och önskade alla en god dag varenda dag... Nu förstår ni vad jag menar, tänk så mycket trevligare om fler var sådana här glädjespridare... på andra arbetsplatser...

 det är att trivas med sitt jobb. Speciellt nu när sommarlovet tagit slut. Det här läsåret har jag inte den här utsikten längre, men väldigt trevliga arbetskamrater. Vad säger man man har inte trevligare än man gör sig... 

ändå är det ibland inte hela sanningen...


... Elevgruppen är riktigt mysig och förra veckan var vi på lägerskola i natursköna Hästveda.


 

Så har vi firat 29-årig bröllopsdag... är det klokt vad tiden springer iväg. Nästa år firar vi jämnt.

Inte så längesedan vi blev ett par ju... 
Idag har varit min lediga dag, och på morgonen botaniserade jag på loftet. 

Tänkte hämta ner en barnstol i trä som jag i tanken redan hade målat om. Funderade lite hit och dit, och då jag kom till färgaffären undrade expediten om hon kunde hjälpa mig med något :-) 

Jag berättade om projektet och att jag hade ett par funderingar. Jag vill att den ska se ut som en karamell och det berättade jag. Då gick hon rakt fram till den där limegröna färgen som jag hade på tapeten :-O... fantastiskt då kan du kanske tala om för mig vilken som är den jag har valt mellan... :- O mitt i prick igen en skarp orange...
Nu lär den bli grön och det blir säkert häftigt till våra antikvita möbler i köket. Jag har fört över kaninmönstret på ett papper för att i möjligaste mån spara originalet. Så det ska jag måla med svart färg så fort min hand tillåter det. För skojs skull utbytte vi tankar och det visade sig att vi båda hade fastnat för svart ;-)Nu avrundar jag passande med ett foto på "Tidlösa" taget så sent som igår utanför Söderportskolan i kristianstad och då vi hade studiedag. 
Resan till Prag får jag berätta om en annan dag...

7 kommentarer:

Gudrun sa...

Hej Ingela!
Grattis till att ha blivit mormor. :)
Härligt!
Ja, massor händer det och har hänt hos dig.
Fina bilder.
Kram kram

Bea sa...

Hej Ingela!
Det var längesen sist!
Men så mycket du hunnit över en sommar, det var verkligen inte lite! MEN, det där med gipset var ju illa, hoppas det läker som det bör!
Önskar dig fina höstdagar!
Kram /bea

Maya sa...

Härligt att du är tillbaka, vilket tråk att bryta båtbenet, svårläkt ju :(
Vad fina stolarna blev.

Hoppas det är bra med dig, springer säkert på varann någon dag:)
Kram Maya

femfemman sa...

Kul att läsa på bloggen igen... fast FB är bra oxå... jag har ju faktiskt hängt med dej där hela sommarn!

Birgitta sa...

Vilken härlig sommar du haft med mycket omväxling. Kanske inte så roligt med gips, men det går över. Så fina sommarbilder du tagit. Kom på att jag aldrig varit i Åhus. Har liksom bara åkt förbi.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Ölandsvindar sa...

Men, det var också underligt! Först skrev jag min blogg för dagen "Tidlösa" och sedan gick jag in och läste din blogg och vad avslutar hela denna sommarsaga, jo just tidlösan.
Kram,kram
Kerstin

Randiga Tråden sa...

Börjar med att hoppas att det läker bra, så du slipper gipset, sedan JA du bor helt fantastiskt vackert och sommar som vinter. Kul att se alla vackra bilder.