Bloggintresserade

fredag 27 juli 2012

YSTAD

Så har vi gjort årets utfärd till Ystad. Mats har fått visa radhuset där han bodde sitt första skolår, jag har fått njuta om inte alls samma mängder stockrosor som jag minns från förra gången men i alla fall några få!
Årets planteringar verkade följa ett något annat tema. Vad sägs om ett hav av blodröda tobaksplantor och kannor?

Visst är Åhus vackert men måste nog ändå tillstå att gräset är om grönare här.

Stannade till vid ankdammen invid klostret
Ystad är helt klart något att stolt visa upp. Nu missade jag visserligen att ta ett foto på de där enorma blomsterna... oerhört vackra och bladmässigt och blommässigt stort fantastiska. Dubbla i storleken mot vad jag hade i tanken... jag frågade en dam som också stod där och begrundade dem om hon kanske visste om det var Flox... Direkt svarde hon på franska att hon var från Belgien. Men hallå ? Vad säger man då? ... Efter en stund sa hon Flox... frågande? Sen: Oui!Det blev en kul men annorlunda dag även för Charlie. Först bad på hundbadet vid Vårhallarna utanför Simrishamn. Sedan biltur utmed kusten och medhavd fika nära Sandhammaren. Nyttigt att strosa en vända i stan... intressant möte med en tik som såg ut som han själv ;-)

Snacka om fina detaljer. Det är så kul att se att man har förstått att bevara och vårda för framtiden


Roligt också att få bitar av historien presenterat för sig så att säga efterhand.


Vilken pärla


Detta var ingalunda igår vi rattade runt med våra B 18... men nog kändes det så då när vi kikade in och sög in varje lite detalj!Självfallet Bäckströms hattar något annat hade minsann varit otänkbart denna dag
9 kommentarer:

Marie-Anne sa...

Tack för Ystadturen! Dit skulle jag vilja åka........

Maya sa...

Älskar vackra byggnader.
Ysta är alltid lika vackert.
Kram Maya

femfemman sa...

Dessa fantastiska bilder. Vad de alar till en. Krya på dej f.ö. Har själv en gipserfarenhet... halka på is under nysnö. Det var en intressant erfarenhet... det gick över även om det var besvärligt ett tag... och armen blev helt bra.

Ölandsvindar sa...

Ett hus med innergård i Ystad ska jag ha i mitt nästa liv.Och då ska jag alltid ha en vacker hatt på mig. Bra att det finns att köpa i närheten. Jag hade hatt på mig vid morgonföredraget i hamnen i onsdags som skydd för solen.En man viskade halvhögt till sin fru: "Du ser, du hade också kunnat ta din hatt".
Kram, kram
Kerstin

bettysbeundran sa...

Kändes mycket välbekant att strosa med på promenaden i Ystad - utom till mannens barndomshem.Även fikapausen vid sandhammaren.

Moa sa...

Åh så trevligt.. har varit i både simrishamn o ystad denna försommar. Kände igen krukmakargatan där, helt fantastiska små gator och hus och man kände verkligen historiens vingslag när vi gick där en varm söndagsförmiddag.. mysigt! Ha en trevlig helg/Moa

Gudrun sa...

Härliga bilder du visar.
Hoppas att det är bra med dig och att din sommar är fin.
Kram

Ölandsvindar sa...

Facebook i all ära men jag saknar dina inlägg på bloggen med kluriga tankar som får hjärnan att arbeta.
Kram, kram
Kerstin

C De-sign sa...

Vilken härlig rundtur du bjuder på.... tack... och jag tänker att någon gång ska jag bo ett år i Skåne... och vandra runt bland stockrosor och sandstränder........ ( när jag är pensionär....) Nu önskar jag dig en fin lördag! Kram från mig!