Bloggintresserade

tisdag 17 juli 2012

NU VÄNDER DETSäkraste solstunden på dagen verkar vara på morgonen. Så då gäller det att ta tillvara denna. Ett lämpligt sätt är dagliga långpromenaden. Idag slog Charlie och Mats följe med mig och dottern. Något instabil sol idag rätt folktomt ute.


Mötte en självgående gräsklippare som klippte gräset utanför en tomt. Det ser för dråpligt ut... det tyckte Charlie också som sneglade mycket misstänkt. Vi undrade hur den vet var den ska för rätt som korsade den den asfalterade uppfarten och fortsatte klippa :-?Sen några sportiga typer på väg till beach handbollen.

Den här morgonen gick vi utmed Lotsvägen.

Stannade till vid ett av husen som nu verkar att bara stå och förfalla. För några år sedan blev det förbjudet att bo här och det på grund av närheten till stora hamnen.
Det är trist för jag ser absolut en potential i den här kåken.Bara kolla här vilka sköna detaljer.

Taket, fönsterna, snickarglädjen. Flaggstången... hur hissar man förresten flaggan... kanske inifrån. Huset minner om en gång högreståndshus.För rätt några år sedan brukade jag besöka min frissa som hade sin salong i det här huset.


Gick och nynnade på en liten kanon som vi brukade sjunga i skolan. Från det ena till det tredje; Visst var det mycket vanligare att man sjöng kanon då?

Då vi kom hem letade jag upp texten och såg att det är en sång med egentligen flera verser. Det känns att den har några år på nacken. Vers tre känns minst sagt vemodig men det kanske beror på att man inte själv är där...

Morgonsolen redan strålar
av Christina Charlotta Lindholm

Morgonsolen redan strålar
Högt på blåa himmelen,
Lilla fågeln glättigt sjunger
Från sin gren igen.

Såsom han vi glada stämma
Upp vår sång mot himlens höjd.
Sedan skynda vi att börja
Arbetet med fröjd.

Dagens stund är snart förliden.
Blott för den, som flitig är.
Bliver efter slutad möda
Vilan ljuv och kär. 

Annars gillar jag liksom du Carola att lyssna på då andra berättar om sina erfarenheter. Sommarpratarna är ju ett praktexempel på detta.Och denna morgon lyssnade jag på då Gudrun Sjödén sommarpratade. Och det tack vare att du hade rekommenderat det.

Idag artar sig till att bli en riktigt enahanda dag.En sådan dag då man får poängtera extra för sig själv att vara positiv men med mer eller mindre framgång. Läste citatet i morgontidningen på samma tema:

"Livet är som en spegel. Le och det ler tillbaka emot dig."
Sagt av Peace Pilgrim (1908-1981). Pacifist, vegetarian och fredsaktivist.


Milla och hennes far levererade precis ett plastbadkar som Milla hade haft då hon var barn. Det ska lillan få då hon kommer nu i veckan.

Så nu står Eva-Katrines långa tv-bänk färdigmålad till nya lägenheten. 40 kronor på loppis och så färgen. Känns som ett överkomligt pris till nya lyan.

Några brädor till på planket. Lite då och lite då på följetongen... blir snart en å, tror vi!
Men blir det inte mer regn än de skurar som ar varit hittills får man väl ändå vara nöjd antar jag. Åskovädret som har utlovats skippar jag mer än gärna.
Hellre cyklar vi ner en vända om torget och lyssnar på när Sanna Nielsen uppträder.


Invänta då Sanna Nielsen sjunger You raise me up" med text av Åsa Jinder. 

 

... och bokar en resa med 3 övernattningar i Prag :-)
Följ länken om du vill veta lite mer vad som kan erbjudas på plats. Det gjorde vi!


... Dessutom ringde takläggaren och sa att han skiter i semestern det regnar ju bara ändå och då kan man lika gärna jobba tyckte han. Passar oss bra att vi kommer igång lite tidigare.2 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Åh, den där har jag sjungit många gånger och den dyker upp i huvudet då och då. Dagens tänkvärda citat är så sant. Se lite glad ut och det smittar fortare än den värsta influensa på din omgivning. Det är som ett mirakel för att citera känd solbränd man med uppknäppt skjorta.
Kram kram
Kerstin

lotta sa...

Jag håller med. Vilket underbart vackert hus! Många fina detaljer....Ha en fin helg! jag ska sälja på en sommarmarknad! Kram Lotta