Bloggintresserade

lördag 7 juli 2012

HELHET     


... så följer jag tråden från förra inlägget : "Trots allt är det märkligt hur stor makt vi har att själva, om inte påverka utgången så vägen dit" . Se bara på idag då det var dags att besöka Loppis i Yngsjö... eller hur blir det nu... ;-) Visst vädergudarna kunde vi inte alls blidka... det var otroligt många besökare på idrottsplatsen, och tur var det kanske för krämarna att mycket blev sålt direkt! 

I början så duggregnade det visserligen bara, och vi hann både fynda en del... också att fylla bilen. Men sedan då? Ja jag fick ju inte plats trots att jag har bantat ;-), så jag fick stanna kvar medan  Eva-Katrine körde hem till Åhus och lastade av. Vad gäller våra fynd så lär de fastna här inom en snar framtid! Men först ska de under behandling. En långbänk, ett nattygsbord (20) och 4 stolar (150) till bordet i köket.
Kan säga att efter att husets semesterfirare och övriga hade parkerat sig tillsammans med UNO i uterummet så öppnade sig himlen. Antar att det var ovädret som låg över Öland igår Kerstin.Men vad gör det då man sitter i goa stugvärmen? Värre var det säkert för de som hade dröjt sig kvar på idrottsplatsen. Eller för dem som lider av torka...


Imorse då jag läste Bladet så passerade B-delen min hand först och där dagens citat på temat "Granskad". Moliere (1622-1673) dramatiker, författare tillika regissör lär ha sagt 

"Om människorna än visar upp hundra goda egenskaper, bedöms de ändå alltid för sina fula sidor." 


Osökt drar jag en parallell till uttrycket att "Det kan vara svårt att se skogen för alla trän".

Så svårt att låta bli att döma och att bedöma andra och även oss själva. Vi är ju bara människor och helheten är ju likväl summan av delarna!


Fann några bilder från förra veckans besök på Ängshyddan mellan Åhus-Yngsjö.

Här en väldoftande honungsros vad kul med igenkänningsfaktorn.Tack!6 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Moliere slog huvudet på spiken. Man ser alltför ofta exempel på det. Dotter som är här på besök frågade just i går kväll om vi inte kunder besöka några loppisar idag. Hmm, jag kanske får gå hem!!!
Kram, kram
Kerstin

Randiga Tråden sa...

Underbara fynd, där skulle jag vilja vara. Jag har syskonbarn som bor i yngsjö på sommaren.

Le petit jardin sa...

Loppisar är ju så roliga, speciellt när man får sig ett fynd eller så....och konstigt nog, kantas de bästa som man längtat efter ett helt år av regn..men för oss vana loppisentusiaster, så gör inte några droppar oss något, vi knotar på för att få några fina fynd :)

Monica sa...

Åh så kul med loppis! Hur får man reda på när och var de hålls? Själv får jag alltid kännedom om dessa roliga tillställningar när det är för sent!

Glädjekällan sa...

Kul med 'fynd'!
I morgon åker vi på auktion tillsammans med yngsta sonen och hans Johanna. Vi tar släpkärra med oss :-)))
Fortsatt trevlig sommar.
Birgitta

Pernilla, Lyst - Slow Living Fashion sa...

Loppis kan vara farliga saker! Mycket vill med hem...Så fint det lilla trådhuset ser ut, ett sånt kunde platsa hos mig...Men nog kan man försöka se det goda i saker och inte döma efter de dåliga sidorna bara. Nog skulle det vara bättre. Det är nog så att det som uppmärksammas blir en självuppfyllande profetia. Inom barnuppfostran- ska man ju ge uppmärksamhet och förstärkan till det positiva. Det funkar säkert lite rakt över.