Bloggintresserade

onsdag 18 juli 2012

RIKBLOMMANDE
NJA Inte direkt men

Syrenhortensian bär just nu 3 härliga blommor.
Som synes växer även planket.


Frodigt runt dammen. Daggkåpan står i blom visserligen en och en rätt oansenliga. Men tillsammans blir det maffigt tycker jag.
Det hör till saken att jag gillar olika slag av funkia... en favorit är de här storbladiga!

Nej minsann nu är vi trötta på att Elefantgräsen envisas med att endast visa sig med ett par strån. Visserligen ståtliga men till hösten får vi minsann sätta ner ännu en planta.

Astilbe något som vet varför de vita Astilben som jag en gång planterade verkar att ha försvunnit?

Handlar det kanske om att starka gener ta överhand över? Som att vita, svarta och röda vinbär planterade nära varandra blir röda med åren? Kan det jämföras med ärftlighet bland människor?

Nu är det alldeles fullt av frukter på Auberginen. Dags att leta recept. Några tips?


Uterummet har fått sig en andra städning efter allt målande. Nu är även Eva-Katrines tv-bänk och nattygsbord antikvitt. Årets myrinvasion är ett faktum! Huvale vad äckligt!
Morgonpromenaden utmed Täppets motionsslinga.På eftermiddagsturen genade parkenområdet och såg hur oasen börjar ta form. Spännande!

Framåt kvällningen cyklade vi nerom hamnen för att avnjuta vars en räkmacka på Pråmen.Den lille båten som forslar över besökare till Handelsbaren gick skytteltrafik mellan å-kanterna. Den här kvällen spelar Patriks Combo här!2 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Underbart med grönska och Funkia är alltid en favorit!
Aubergin är gott som grillat :)
Ha en bra dag! /Bea

femfemman sa...

Gillar dina hamnbilder.... Superfina! Vi har faktiskt vita av a-blomman utanför sommarstugan i HAlmstad. Det enda som överlevt under åren. Daggkåpa är jag hjärtligt trött på... de blir verkligen jättedaggkåpor hos oss. Ska flytta en del stora växter i höst, de tar bara för mycket livsrum från de andra...Odlar du aubergin utomhus. Har en planta i växthuset, men det stortrivs inte,har inte sett blommor, men den kanske blommat när jag inte kollat... måste ut och kolla om det blivit några små frukter.....Ha en bra dag!