Bloggintresserade

lördag 14 juli 2012

DENNA VECKAN

"Få människor lever idag- de flesta gör förberedelser för att leva imorgon"

Swift (1667-1745) en kyrkans man, författare och satiriker.

Trots att det har varit snudd på en långsam vecka så är det ju rent märkligt hur snabbt den har passerat. Funderar ett ögonblick på vad det beror på och tycker mig inse att det beror på vad jag själv gör av tiden. Blir det mycket av samma har tiden svårt för att räcka till samtidigt så blir det enahanda i längden. Speciellt om man inte tycker sig ha något val och det till trots att vi alltid kan välja själva. Ständigt dubbelt alltså!

Man gör klokt i att summera veckorna kanske utse något med överraskande gott resultat. 


...som att;


Vara på Radiorix tillsammans med "lilla" dottern i Tivoliparken. Picnic korgen med och först ett besök på restaurang Peking. Hann med mys på tu man hand innan folkfesten var ett faktum ;-)


... som att;

Eva-Katrine har skördat sina första potatis. Fantastiskt gott, både närproducerat och giftfritt.

Nu har vi också skördat första frukterna från sharonplantan gratisbild här

... som att;

Vi gjorde ett besök på  Rathckegården strax utanför Åhus. Hemsida 
Här finns de en del skördat på gården, ägg från hönsen, skinnfällar, till hösten kött från lamm och getter. Även grönsaker och hembakat från ett bageri har glömt var det kom ifrån och 

  • ...det fick mig och Eva att fundera över hur långt det får transporteras för att få kallas närproducerat!???
Med oss hem fick vi en korg med lite av varje som att gå från torghandel... en viss känsla alltså!

Mats har sett sin första semestervecka om inte gå upp i rök så något ditåt. Själv har jag nu varit ledig 3 ½ vecka (jo, det är sant). Eva-Katrine har precis gått på semester men hon har bara två veckor att njuta. Kalle och Per-Olof ger sig av till Manchester på en lite över Weekendtrip. Får se om det blir något av för Mats och min del. Det beror lite på väder kanske nöjer vi oss med någon dagstripp.


... en höjdpunkt;


I måndags var vi i Malmö och träffade vårt lilla barnbarn och nu ser det ut som om hela den lilla familjen väntas hit. Idag har Eva-Katrine tagit tåget ner för att få träffa henne.

... tillfredsställelsen av att vårda det man har;

Husvagnen har fått sin årliga översyn. De som läser min Facebook har säkert  noterat min veckas fadäs. Jag använder ju eltandborste och tänkte därför att jag med gott samvete kunde ta min gamla tandborste till att skura sådana där svåråtkomliga ställen på husvagnen. På kvällen då dottern skulle borsta tänderna hade hon ingen tandborste. Det där var som hon sa inte ok.

... men ibland blir det bara heltokigt;

Men det var värre dagen efter då Kalle upptäckte att Mats hade på sig hans jeans och att de då var avklippta. 

Vilka föräldrar! 

... men andra gånger känner man sig riktigt nöjd ;

som när något som passerar händerna blir som nytt.
För en stund sedan så kom 4 porslinsknoppar på plats på gamla skåpet i köket.


... att fynda;

För precis en vecka sedan var ju jag och Eva-Katrine på Loppmarknad köpte bl.a. 4 sådana här stolar.

 

Förnya. Tänkte att de nog kunde bli fina antikvita och bilda en helhet med det gamla skåpet och pelarbordet. 

Men för rättvisans skull tänkte jag att jag kunde visa "före och efter foto" även på skåpet. Säga vad man vill men visst blev det ljusare i köket ;-)


... återvinna;


Så var jag på vinden och letade upp det där Sanderssons kretongtyget som en gång satt en kort tid på vår bulliga 40-tals soffa. I en olyckshändelse  kapsejsade ett par stora fjädrar i soffan och den fick åka till tippen. Men den som spar han har tänkte jag och kunde inte låta bli att sprätta av kläderna. ... göra sig av med skräp;

... och på tal om tippen så har vi forslat bort en hel del hopsamlat diverse. Bla en hel del takpannor som stod bakom stugan. Riktigt miljöfarligt innehållande asbest och fick bara förvaras i en stängd container utanför stora hallen.

...att röra på sig;

Förra söndagen var Eva-Katrine och jag på Friskies & Svettis på idrottsplatsen. Jobbigt, men jag antar att det också är det som är meningen. 
 

Ja, för ovanligheters skull så vräker regnet ner  idag. Men, ändå så hann vi ta en promenad nerom småbåtshamnen på morgonen. Även fixa hem mer virke till snickeriprojektet, men sedan blev det omöjligt att jobba ute. En filmeftermiddag är inte heller dumt. 

Stort är att genom Fb ha återförenats den här veckan med ännu en av mina elever från flyktingskolan.
Då...nu

Merima och Jana efter 14 år!!!


Vad härligt att ha er båda unga damer i sin vänskara.


Ikväll blev det närproducerad pizza inte hembakad men väl från en av ortens Pizzerior.


6 kommentarer:

bettysbeundran sa...

Skåpet blev jättefint när det blev vitt. Bra med ett före och efter kort. Har haft ett "äppelskåp" i ek som dottern fick och målade det vitt och det blev såååå bra. Har stolarna kvar själv och de är vita.

Marie-Anne sa...

Så fint det blev! Tänk vad lite vit färg kan göra ändå!
Hoppas att både du och jag får lite mer solsken snart - jag börjar bli lite trött på regn måste jag erkänna.......
Fortsätt njuta av ledighet i alla fall! Kram Marie-Anne

femfemman sa...

Visst ska det va gott att leva... och du tycks verkligen ta till vara alla små njutningstillfällen. Jättefint skåp... ser framför mig hur ljust och inbjudande det blir med ljusa, gamla saker.... Ha en fortsatt bra ledighet. Tre veckor har jag kvar + en dag...

Ölandsvindar sa...

Precis när jag började läsa din blogg, plingade det till och en kommentar från dig landade i inposten.Lustigt! Vilken aktiv vecka du har haft. Sanderson, det ger mig genast associationer av engelskt myspys.Ibland kan jag gå in på tapetbutik på nätet bara för att njuta av deras vackra mönster.NU...mullrar åskan utanför så jag måste stänga ner datorn en stund.
Kram kram
Kerstin

Anja sa...

Många fina reflektioner! Tiden är en resurs som kan antingen 'förränta sig' eller bli en 'förlustaffär', men framförallt ett abstrakt begrepp som blir bara 'konstigare' med åren med mycket förlust och lite av förräntning.
Ett bra sätt att använda denna resurs att att gå på loppis ;))) - rena vinsten i tid och pengar!/Anja

Ingela sa...

Äpplestolar det har ju vi också eller snarare Mats, men dem fick jag inte måla. Hellre skulle de stå på vinden och så gick jag på loppis ;-)

Annars håller jag med om att det gör hemskt mycket med färg. Jag blir ju gärna sån att har jag börjat så vill jag måla på allt. men nu måste jag hejda mig ;-)

Men, vad ska man göra åt allt det här regnandet! Idag bär det mig emot att erkänna det men vi känner oss rejält uttråkade ikväll...

Beslöt ikväll att vi måste ha en plan för morgondagen om utifall att det blir samma som alla andra dagar. Känner att sommarferien krymper mer och mer och då är det lätt hänt att misströsta även om man försöker hejda sig!

Det kallas för tankeöverföring Kerstin ;-) Jasså Sandersson har en egen sida den måste jag kolla in vid tillfälle.

Vilken klok kommentar Anje. Den gillar jag!

Nu önskar jag er det bästa!