Bloggintresserade

tisdag 29 maj 2012

LONDON DAG 2





Utvilade efter att ha sovit underbart mjukt i dun, spisade vi frukost The Wolseley på Piccadilly.

Ett te-ställe inrett i något av kolonialstil. Högt i tak, gamla trämöbler. Lite indiskt... Så poppis att man tydligen måste boka bord för att få plats i stora matsalen. Vad vi drack... te så klart.







... och åt croque monsieur... Mums!

En god start på dagen... tidigt uppe och i duschen för att hinna göra stan och stans butiker. 
















Oxford street ... mängder av butiker. Men allra först vandrade vi emot Covent Garden med facit i hand så önskar vi att vi hade startat här för det var verkligen så mysigt, och jag tror knappast att vi hann njuta en bråkdel av allt detta. Här fanns en hel del gatuunderhållare, dockteater... och det bästa av allt; kommersen var i full gång redan på morgonkvisten. Men nu vet vi bättre tills nästa gång!















Vi passerade många sevärdheter många gånger utan att veta vad...


...  och jag kan försäkra att vi passerade genom mängder av butiker. De flesta klädbutiker, men det var inte speciellt många fynd vi hade med oss hem. Själv drabbas jag av lite handlingsförlamning då det gäller mig själv. Och det där stora varuhuset som jag i skrivande stund har glömt namnet på fick mig att må illa. För intresserade hette det Primemark. Kan jämföras med Ullared. Mycket jäkt och stress med andra ord.

En förmiddagsfika på ett väldigt trevligt ställe med hemgjord glass och capuccino.
Båda gillar vi MM nötter så en hel affär med märkesgodis och mängder av reklam. Där måste vi ju bara landa...

Ja jag har ju aldrig ätit chicken bits så det här blev den första gången. Men det blev något fel i beställningen så vi fick hur mycket chickenbitar som helst. Vi åt vad vi orkade ... 

...och den andra påsen tog vi hem och lade i kylen över natten. Den tänkte vi ge åt någon av Londons otaliga uteliggare och det gjorde vi också sen på söndagsmorgonen.

Nu var det hög dags att förbereda oss för kvällen. För ändamålet hade vi en flaska Cava på rummet egentligen hade vi planerat jordgubbar till men vi hade inte lust att gå och släpa på dem och så hade tåget gått. Men på tal om gott så passade även choklad till ;-)
Så var det dags att söka oss till den italienska restaurangen andra sidan gatan från teatern och där vi redan på förmiddagen hade varit för att beställa ett bord. Här skedde det en del förvecklingar må ni tro. Men det är sådana minnen som man tar med sig hem efterpå.



Phantom på operan var verkligen höjdpunkten på vår resa. Peter Jöback har en sångröst så att tårarna ofelbart fylls över brädden... och vi skulle båda gladeligen ta chansen att återkomma om vi fick den!!!

14 kommentarer:

Monica sa...

Ni verkar ha det helt härligt , att få njuta och shoppa och Peter Jöback,,suck ! så mysigt!
Ha det gott kram Monica

Anonym sa...

underbar resa och stad :) Gott Cava vin i mysiga morgonrockar och som avslutning en grym Jöback :)

femfemman sa...

Primark ska man gå till precis när det öppnar. Har massor av kläder som jag köpt på Primark. Roliga kläder för den stil som jag har.... kvalitétsbra kläder till inget pris.... är bara lite orolig för hur och var de tillverkas.... ingen lön alls. Brukar handla på Mark och Spencers och Gap. Bra butiker som har kläder även för relativt storvuxna...och till rimligt pris. Vad det gäller skor går jag till Clarks. Favoritskorna, köpta för två och ett halvt år sedan. har börjat släppa i sömmen. Alltså MÅSTE jag iväg och köpa nya.... fast det får vänta tills i oktober... då är det så ott att åka bort ifrån Sverige några dar.

Marie-Anne sa...

Härliga dagar! Ni åker nog snart tillbaka, eller?
NÅGOT fick du väl med dig hem i alla fall?!

Ölandsvindar sa...

Härliga upplevelser. Det närmaste jag kommer England just nu är min liljekonvaljedoftande body lotion från Crabtree&Evelyn, som jag just använt. Typical English.
Kram
Kerstin

Lev idag sa...

Åh vad mysigt ni ser ut att ha haft det - blir riktigt sugen på att besöka London igen!
Kram

Pernilla, Lyst - Slow Living Fashion sa...

Så underbart det låter med en tur i London. Jag var där som 18-åring..Jag känner igen en del av dina känslor och jag var på Chess.
Grattis till inlämningsuppgiften. Får du sommarlov nu? - Och så klart gör jag dopklänningar :) www.dopklanningen.se och webb-butik där till.
Trevlig vår!
Pernilla

Steekjes en Stygn sa...

En sån härlig resa ni gjorde.Det var (för)länge sedan jag var där.Vilken ursnygg klänning du fick på morsdagen.Idag är det morsdag här i Frankrike.Det regnar och är ganska kallt efter nästan 2 veckor med sommarväder.Igår plockade dem första jordgubbar från min egen trädgård.Så gott.
Ha det bra.
Anje

AnitasVäxtkraft sa...

Visst är det så att man inte behöver ha så mycket inköpt med sig hem. Att sitta och mysa på en uteservering och titta på folk som flanerar förbi är en behållning som jag sätter värde på när resan är över och man kryper upp i soffan hemma.

Ingrid sa...

Nu är det många år sedan vi var i London senast, men det är en härlig stad och man känner sig så hemma där.

Jag måste nog snart dit igen!!

Kram, Ingrid

bokhyllan sa...

Hej. En gång London, alltid London.
:)

Ölandsvindar sa...

Plingeling på dörren i Åhus! Hoppas att allt står väl till.
Kram, kram
Kerstin

C De-sign sa...

Åh... så härligt.... jag köpte en massa bra saker på Primark när jag var i London.... alltid lika härligt att resa och få inspiration och nya intryck.... KRAMAR fr C

Mina dagar sa...

Åh...London vilket lyx!

Kul att få se på alla bilder:)

Kram Eva