Bloggintresserade

lördag 11 februari 2012

BLANDADE FRÖERJa vad har nu hänt i veckan då... Det har varit dragning i Kristianstads kommuns konstlotteri.


Det här året delades det ut totalt 100 vinster och för min del blev det idel nitlotter.
Däremot delas det i år ut garantivinster till alla, och därför blev det ju ändå något. Miljötema? Ett glas? Kon betar lyckklöver... och visst ser ut som om att det är mjölk i glaset... absolut ingen nitlott ;-)Och ja det har snöat, även om det ännu inte har lagt sig så särdeles mycket. Säger jag 1 dm så är det högt räknat. Men kallt och bistert är det då sannerligen.
Äntligen har jag köpt mig ett par billiga men sköna fleecefodrade tumvantar. Så något varmare blev det. Plus att värmen inomhus på jobb nu verkar vara åtgärdat. Inte varmt men varmare :-)

Har hört att det är gott om snö i Vångabacken som inte
ligger långt från Kristianstad. Och den snön får vi hoppas ligger kvar över sportlovet v. 8. (Endast 4 jobbedagar kvar för min del :-) Även om inte jag själv åker skidor så finns det många andra som vill göra det... även i vår landsände.


Själv börjar jag, men även en del fåglar, i stället få vårkänslor. Idag var vi en sväng på EKO och de första fröpåsarna och såjorden ligger och väntar på att öppnas för att försås. Ska nu först planera i vad och var...
Madia: Praktfull sommarblomma. Blommar i rabatt i juli och augusti med en berusande doft av fruktcocktail. Starkast doft morgon och kväll.

Äppelsolbrud: Mycket speciell växt med små fantastiskt doftande blombollar. Passar i rabatten där den avger doft av ananas/äpple.


Fick inte tag på alla fröer som jag önskade så...


... Hoppas snart handelsträdgården Solhaga öppnar igen efter renoveringen. Det är ju en hel del andra fröer jag måste få tag i bla Törnrosas kjortel som du har visat Gunilla.

Kunde inte motstå en Orkidée på EKO... så nu har vi 8 exemplar som står i full blom. En gulspräcklig i hängande glaskula där bladrosetten bara växer och som nu har 3 stänglar som stor i blom. Ja, kan man annat än att bli glad :-)

Årets första semlor avnjöt vi förra helgen. Lika gott som man mindes dem sedan förra året. Vi tillhör dem som vill vänta tills att det är semletid. Alltså är det ett år sedan sist.

Det passade jättebra att ha några med då vi skulle till faster. Det är så lite man kan göra för att glädja och ta ett litet handtag. Att prata och prata av sig över en kopp kaffe kan vara det som behövs bäst ibland.På måndag startar en ny kur med diet. Lite knepigare blir det för att ändå äta det där som behövs för skelettet, men det ska säkert gå. Och inget behöver ju heller följas slaviskt. Nu sitter veckans matsedel på kylen, det är ju ett par herrar i huset som inte innefattas i någon diet så därav alternativen;

Måndag Pannbiff m. fetaost & bacon, potatis, brunsås
Alternativ: Pannbiff se ovan, Kokt broccoli, harricotvertes & keso

Tisdag Kycklinggryta med ris
Alternativ: Kycklinggryta,Harricotevertes

Onsdag Kokt torsk med stuvad spenat (stuvning creme fraishe)

Torsdag Köttfärssås och spaghetti
Alternativ: Köttfärssås, kokt strimlad morot & keso

Fredag
Kött, Pommes, bea
Alternativ: Kött, stekta grönsaker

Lördag
Tacos
Alternativ:Kyckling med grönsaker

Söndag
Söndagsstek med potatis & morot
Alternativ:Söndagsstek, kokta grönsaker


Frukost; kaffe/te och Activia naturell Mellanmål: Frukt Lunch: rester från gårdagens middag Mellanmål: frukt eller morot Middag: se ovan Kvällsfika: kaffe/te

Igår (fredag) bet jag av en halv tand så på tisdag blir det till att besöka tandläkaren. Först ville hon som svarade inte ge mig någon tid förrän om 3 veckor, men jag gav mig inte och fick en tid redan på tisdag.
Inte för att jag gillar gå till tandläkaren, speciellt inte då det gäller tänderna längst in i munnen. Men vad då "The man got to do what the man`s got to do".
Hemlagad pizza står och puttrar i ugnen så som ni hör så vankas det lite lördagsgott här.

Igår köpte jag ett rödvin som jag kan rekommendera med det varmaste.
Det är från Sydafrika och satt på druvan Cabernet Sauv
ignon
Det heter "Oude Kaap"

Av joggning blev det i veckan mest skit. Inte det bästa underlag med snö med tanke på att man börjar bli skör. Men det blev i alla fall 800 meter simmat i fredags.

Lördags förmiddag, for jag runt som en "flåkitta", röjde, fejade, polerade och diskade... Det här är ett ord som min farmor brukade säga och som jag inte har använt på alla år sedan. Funderar lite på betydelsen. Att kitta har ju med att fixa och färdigställa att göra, och om man flår fram så går det helt klart med en farlig fräs :-) ... Tada?Lördagseftermiddagen har vi spenderat framför tv:n och sett en film om en:
lika fruktansvärd som sann historia.
STENAD :-O( VE OCH FASA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det är mycket man ska höra, som farmor brukade säga, innan öronen trillar av.
Att det finns gemena människor ja det vet vi ju, men en sådan ondska, den är ju ofattbar!
Ikväll är det melodifestival och självklart sitter vi med penna och papper i högsta hugg. Här ska röstas!

8 kommentarer:

Gudrun sa...

Idag ser det ut att bli en fin dag här. Solen har redan börjat skina precis som din sol.
Lycka till med frösådderna.
kram

Ölandsvindar sa...

Jag har petat ner mina frön från Törnrosas kjortel, får se om jag lyckas i år. Har inte fått dem att gro tidigare.I dag äter vi andra halvan av kycklinggrytan i lerform. Får se om jag hittar något gott rött i källarvalven! (= litet kyffe på 3 kvadrat).
Kram
Kerstin

Marie-Anne sa...

ÅH - nu blev jag riktigt sugen på att börja odla! Tänk att det snart är dags........
Dina fröer låter spännande - doftande blommor i rabatten är aldrig fel!
Kram och ha en fin söndag - hoppas att ni har sol, ni också!

Ingela sa...

Hej på tjejer!

Vaknade till ett ännu vitare Åhus. Det har snöat i natt och inte har det slutat än. Tog några bilder vid havet tidigare lägger nog in dem senare.

Nu kollar mannen och dottern på skidor och idag ska vi résé Bodyguard. En av de riktigt stora har gått ur tiden. Whitney, så tragiskt. Idag är tacksamma att vi fick se henne i Stockholm för 1 ½ år sedan på hennes turné.

Idag tänker vi inte göra många knop. Låter superbekvämt med färdig mat här blir det till att botanisera i frysen. Jasså ni har ett källarvalv. 3 kvm ä låter inte stort men välordnat får det säkert plats mycket på den ytan ;-)

Hoppas att det inte är försent att så Törnrosas kjortel i mars för först då är det ju öppet på Solhaga. Ska kolla även på Stockis men jag skulle inte tro det.

För mig är det viktigt med doftupplevelsen i trädgården. Att prova nya saker kan ju bli både bra och en flopp. Men på någotvis har man ju råd med det då det gäller fröer.

Anita sa...

Visst är det underbart när man kan börja planera för vår och sommar. Håller på att botanisera på Odla.nu. Fantastiskt fina Dahlior att beställa. Dahlior har alltid varit pensionärsblommor för mig men nu helt plötsligt har jag fått upp ögonen för dem, kan undra varför... Din stackare - att bita av tänderna brukar inte vara någon billig historia, har gjort det 3 gånger och det har kostat 5-6000:- varje gång. Roligare kan man ha för pengarna. Lycka till!
/Anita

lotta sa...

Härligt att läsa din blogg, det ger hopp inför våren!! Fröer, semlor och diet ja det passar även in på mig!! Vilken diet kör du? Kram Lotta

Fånga dagen sa...

Tjing tjejen!
Äppelsolbrud vilket vackert namn på en blomma, måste ha känns det som.
Vilken energi du har min vän.
Blir sugen på att träffa dig, kanske vårkänslor eller så blir jag bara glad av din sprudlande glädje.
Spelar ingen roll vilket, gott att se dina inlägg i alla fall. Hoppas du har en lika fin söndag som jag har haft, med promenad i det otroligt vackra soliga vädret. Fick gå ensam jag för P-e är sjuk han men vem bryr sig om det när solen skiner.
Ha en fortsatt skön söndag nu
Kram Lena

Ingela sa...

Svejsan!

Absolut skulle tro att det planeras för fullt inne i stugorna.Det ska planteras visst vi planerar också fortsätta med sida två på staketet. Nu börjar vi se det smått framför oss. Tänker också skära ner en vit syren för att sen låta den komma förhoppningsvis frisk och fin från botten. För att komma till och sätta staketet måste vi även ansa på en del andra.

Taket ser ut att då vänta tills framåt höst. Dahlior är väldigt vackra och jag tror Anita om du söker på min blogg efter Dahlior kanske du finner hem till M & N. Där finns det präktiga Dahlior må du tro.

Lotta ja det är en del som vi har gemensamt... även 4 barn :-) Angående dieten så är det ingen speciell men det bär frukt på bara några dagar.

Hade gärna träffat dig en dag Lena!
Tänk vad mysigt vi skulle ha. Kanske kunde vi gå på någon konstutställning... varför inte din ;-)