Bloggintresserade

onsdag 1 februari 2012

VAD NYTT


... på Hållplats Åhus denna onsdag... ingalunda under solen... Ja jag vet den finns där även om vi inte ser den.
Det droppade in ett brev från vårdcentralen som en påminnelse att jag måste ta mig an detta sista för att ge bättre utslag till nästa kontroll. Min läkare tryckte på vikten av tabletterna, motion och kost. Inte så himla lätt att ändra något på inkörda vanor som man dessutom har trott var hyfsat bra ;-) Kalciumtabletterna för att stanna processen med skelettet och så mer intag av D-Vitamin. Dessa läste jag idag på internet, är likt hormon som behövs för att immunförsvaret ska fungera, reproduktion (hm) insulinutsöndring, absorbering av kalcium och fosfat. Den där solen är ju inte direkt lättfångad och solariet duger ju liksom inte.

  • Fiskleverolja och lever står jag helst över men kan väl drista mig till en och en annan pastejmacka med gurka,
  • fisk ex makrill, lax och tonfisk... låter mums
  • mjölk och fil av lättprodukterna gissar att de är extra vitaminberikade, smör, ost
  • animaliska livsmedel,
  • fullkornsprodukter,
  • ärter, bönor stämmer ju rätt bra med det vi försöker få i oss från south beach diet med en liten släng av GI
  • svamp (svårare att hitta någon vid denna tiden det får bli i affären då)

Hittade en bra sida här från kostdoktorn

Då det gäller motion så blir det ju en hel del promenader då man har hund (oavsett väder). Vi har ju börjat simma en dag i veckan och idag var det premiär för joggingturer 2 km har inte bestämt om det blir 1 eller 2 gånger/v. Har bara tagit hissen vid ett tillfälle istället trapporna upp till jobbet på vån 5 under de 2½ år vi har huserat i lokalen.

Vi hade ett himla flyt med joggingen för en stund efter vi kom hem så började det snöa och det höll på ett par timmar visserligen så smått att det knappt la sig. Men nu ikväll följde jag med Eva-Katrine till gospelkören som hon har börjat i. Och efteråt då vi körde hemåt var luften full av flingor stora som gamla 1 och 2 koppar- och järnöringar.


Annars har det varit en dag i pluggandets tecken. Känns bra för nu är det inte många sidor kvar av boken vi ska ha läst tills kurstillfället i början av mars. Sen ska jag på allvar ta tag i tankarna till skrivuppgiften.
8 kommentarer:

Gudrun sa...

God kväll!
Så duktig du är som kommit igång så med jogging och planer för mat.
Lycka till.

Kram

Bea sa...

Hej!
Så välbekant det där med kosten, mera fisk och tillskott av kalk osv... mitt uppe i samma process verkar det som :)
Nu blir det snart vår och ljusare tider, då gör vi ett riktigt avstamp för temat "må bra"!
Kram /bea

Fånga dagen sa...

Hej tjejen!
Lagom av allt är bäst vet du så ta inte i så du spräcker nu med all motion.
Jag har faktiskt tänkt på det där med att kolla vitamin och mineralhalten i kroppen, kanske fattas mycket man vet aldrig ju.
Ja ja det får bli en annan gång.
Jag har också tänkt på hur härligt det skulle vara att bo närmre dig. Tänk vad många härliga samtal vi skulle ha då tjejen.
Ja ja sånt är livet.
Ha nu en bra dag i alla fall så hörs vi
Kram Lena

Ingela sa...

Duktig och duktig... man får väl byta ut kvinna mot man i;
A man's got to do, what a man's got to do.

Har förstått att man ingalunda är ensam utan det snarare är något av ett kvinnoproblem. All right Bea då kör vi det så att säga parallellt ;-)

Till dig Lena om du det minsta misstänker att du tillhör denna skara. Vänta inte! Börja med att göra testet som låg under mitt inlägg Ostmadam i Januari vetjag.

Kram på er!

Monica sa...

Vad duktig du är! Alla dessa vitaminer och tillskott av olika slag. Säkert både viktigt och nyttigt att känna till...men som du skriver - inte så lätt att ändra inkörda vanor!
Kram

Ölandsvindar sa...

JA, mat ja! Eftersom mina värden är OK behöver jag inte tänka så mycket i mineraler och vitaminer men ibland blir jag så trött på att hitta "dagens rätt".I går satt jag mig och bläddrade i Mat-Tinas böcker och det slutade med att vi åt grönsaks- och skaldjursfyllda, gratinerade cannelloni. Jättegott och räcker idag också!
Kram, kram
Kerstin

Ingela sa...

Ja, det här med maten är en historia för sig. Gott att stoppa något gott i munnen men ett bekymmer med det där förarbetet att planera och bereda.
Inte så himla kul med efterarbetet heller men det brukar jag ofta fixa. Klart något ansvarsområde får man ju ha ;-)

Just nu har vi en tvåveckors matsedel som Eva har gjort utifrån extrapriser i butiken och sådant som finns i frysen.

femfemman sa...

Tack för tips om bok. ska absolut beställa. Det är av så stort värde att få läsa tänkvärd litteratur. Köpte ett para av dina tidigare rekommendationer - och har läst med stort intresse - och fått förståelse.
Ja, det kostar på att cvara halvgammal kvinna. Tänker gång efter annan att jag ska ta tag i det onyttiga ätandet - jag VILL verligen gå ner 10-15 kg. Och jag vet att dt funkar att äta mindre och röra sig mer. Och med tanke på att jag rör mig ganska mycket redan, så är det matvanor det handlar om. Godisstopp t.ex. Ska FÖRSÖKA ta tag i det hela när jag vrit iväg och avsmakat det goda madeiravinet på dess ursprungsplats. Ha en bra helg!