Bloggintresserade

tisdag 21 februari 2012

PUDERSNÖ och "GRÄDDE PÅ MOSET"


Härligt att ha några dagar där man har chans att rå sig själv. Visserligen är jag något av en listmänniska, så den måste innehålla några måsten varvat med några nöjen.Dagens lista ser betydligt mer frestande ut än den brukar göra en vanlig vecka.

Som "grädde på moset" är det fettisdagen idag. Dock är det osäkert om det vankas någon semla i Paradiset. Dels blir den svår att få in i dietschemat (även om undantagen kan vara välkomna) och dels var det kalas i sönd
ags och även nu på fredag.

Igår var en dag med riktigt mycket vårkänning. Åter ljust ute, grönmark, solsken och fågelkvitter i buskar och snår. En del fröer hamnade i jorden. Idag ligger det som ett florsockerspuder över marken, men det är nog bara en tidsfråga innan det är borta. För att återgå till igår; tro det eller ej, men ego tog sig runt i joggingsspåret, visserligen inte utan pust och stön och stumma ben efteråt. Men ändock!

Eva-Katrine kom hem med en pyttefågel i händerna. Den fann hon ute på gatan där den låg och flämtade. Vi ordnade en lite sjuksal i en skokartong fylld med isolerande papper och löv ställde inunder buskarna intill husväggen för att den skulle få lugn och möjligen lite värme. Idag har livet runnit ur den och den är stelfrusen.


Vi är en skara som uppskattar Wiehes och även Afzelius texter och musik. Det är ju uppenbart!

Först ska man ha egenskapen dvs. förmågan att bry sig vilket inte är självklart i utgångsläget Bea... Sedan modet att stå fast för det som man tänker är rätt. Och det är inte jämt så lätt Ingmarie, då kan vi finna styrkan i något annat som nu i musiken. Önska
r dig en mer skonsam vecka framöver.

Det är intressant det här Monica som du säger; hur vissa människor växer i anden. Inte minst i vardagen. Ändå blir det ännu mer synligt för alla i kändisskapet. Därför så viktigt i deras kläder att stå pall, orka löpa linan ut och vara ett gott föredöme. Att åtminstone inte ge sken av att vara något annat än man är. Samtidigt är man ju bara människa!

DN presenterar utöver text ett par fantastiska sångvideoinslag med Whitney
I expressen: Kevin Costners tal till Whitney.

Och som du säger Gudrun så förtjänar kärleksgärningarna all respekt!
Synd bara att så många får uppskattningen först då de är döda. Kan undras varför? Ändå visar man ju inte kärlek för detta att få uppskattning...

Kärleken är tålig och mild, den avundas inte.
Kärleken förhäver sig inte, den uppblåses inte.
Kärleken är inte arrogant eller oförskämd, inte arg.
Och den gläder sig inte åt orättvisan men,
gläder sig för sanningen, den uthärdar allt.
Den tror allting, den fördrar allting.
Kärleken förgår aldrig, den försvinner inte.


Idén med att lägga tv-inslag i mina inlägg och som jag upplever sevärda; det är självklart för att dela med mig, men också för att själv finna tillbaka till dem. Tillhör den skara som mer än gärna ser om, och upptäcker nya saker varje gång.

Och nu kan jag rekommendera en DVD Handlingen utspelar sig i Indien-Pakistan året är 1949.


Eftersom jag flyttat in stryk-attiraljerna i vardagsrummet, så slog jag två flugor i en smäll. Har ännu inte nått botten, men skam den som ger sig. Imorgon väntar träff med min själsfrände, nog för att palla stryka ännu en stund.Före Charlierundan så tog vi ett varv runt huset med "ögonen på skaft"... De första snödropparna blommar och även några blyga vintergäck. Kan undras över aktivitet under jord? Säkert mycket som börjar lite försiktigt skruva på sig.

... alltnog sedan fortsatte vi ner emot havet... en liten bit ifrån vårt kände jag sådär... ja ni vet säkert vad jag menar ett stint stirrande eller varför inte ögon på skaft ;-)
Lyfte blicken och inte mer än en meter ifrån mig och Charlie... men med en häck emellan stod två hjortdjur en utav dem med horn. Så vackra... fumlade febrilt efter mobilen och med inställningar. Men då detta var klart syntes bara två vita "gumpar" en bit bort. Det stannade vid ögonblickets njutning! Vid närmare eftertanke, gott nog!

7 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

God morgon Ingela!
Kakan blev alldeles för söt i min smak men gästerna påstod att den var jättegod och somliga tog till och med flera bitar. Jag tittade också på Whitney`s begravning och önskade att min egen så småningom ska bli något i den stilen. Att bli svept i ett täcke av kärlek och musik som någon ungefärligen sa. Jag var på gudstjänst i Harlem en gång och glömmer aldrig den värme som till och med omslöt en tillfällig besökare. Det är lite skillnad mot somligas uppfattning om gudstjänst i vårt land.
Kram, kram
Kerstin

Elle sa...

Här finns det tyvärr inte semlor. Men gott om ersättningsbakelser. Inte lätt att hitta "jämnvikt" i ätandet under värsta bantningsperioden. Nu hör jag dock till dem som unnar mig lite gott och försöker att promenera av mig de intagna kalorierna istället. Även här hörde jag vårkvitter under morgonpromenaden - även fast vädret inte är speciellt roligt.
Ha en trevlig dag med strykhögen!
Kram Elle

Bettysbeundran sa...

Låter härligt med snödroppar, fågelkvitter och joggingrunda. Har själv sprungit/joggat regelbundet i över 30 år men i kväll blir det yogapass. Semlan är redan uppäten./Betty

Fånga dagen sa...

Var får du alla ord ifrån, vilken energi som jag sagt tidigare.
Härligt.
Snödroppar och vårtecken är ju så mysigt, vi har haft lite sol här med och snön smälter faktiskt bort så sakteliga. Men det gäller att gå försiktigt på trottoarerna för det kan vara halkigt.
Jag önskar dig en riktigt skön dag och jag undrar om inte jag också ska försöka ta mig till botten på stryktvätten, isch.
Kram Lena

Snäckskalsdalen. sa...

Du har intressanta funderingar och jag har läst vartenda ord!
Tänk att våren är på väg hos dig, det är den nog här också, eventuellt, men man ser ingenting för det är så dimmigt och iskallt och stormigt och spöregnigt och det är nog så det ska vara innan det kan bli vår!
Agneta kram

Ingela sa...

Kerstin; Gudstjänst i Harlem låter som en speciell och härlig upplevelse. Vi tenderar att ha så många förutfattade meningar om det mesta faktiskt varav detta är en!

Elle; Kan avslöja att det endast finns en klänning kvar i strykkorgen men jag antar att den fylls på ganska snart ingen... men det är en annan historia ;-)

Betty; Har man sprungit som du i 30 år kan man unna sig en och en annan semla... Yoga låter kul och lättsamt men det tror jag faktiskt inte att det är minns en gång att vi skulle prova genom jobb och att det olyckligtvis var direkt efter lunchen.

Lena; Faktiskt var det rejält halt igårkväll även här då det frös på efter att snön smält. Hur har det gått med tvätten?

Agneta; Glad att du uppskattar mina funderingar, det gör jag också ;-) Man riktigt hör på din långa mening... hur långdraget det känns att vänta på våren. Ett kan vi vara säkra på. Den kommer!!!

Gudrun sa...

Hej vännen!
Kärleken är.... underbar.
Så duktig du är som joggar. Tänk om jag ändå.. ja,ja. Idag har det knappt gått att gå ute, ishalka.
Önskar dig en fin kväll
kram.