Bloggintresserade

lördag 25 februari 2012

GÄSS TODAY


... och vi siktade mängder av dem påväg in till Kristianstad. Njöt i fulla drag av fält till bredden fulla med Gäss. I brist på eget bildbevis tittade jag inom Fotoakuten Ett alldeles förträffligt bildsökarställe.
Varför Kristianstad? Ja Mats skulle lösa in sin tipsvinst och satsade på en ny tipsomgång. Det verkade ju lukrativt med deras andelar. Nästa vecka blir det kanske mer än 600 pix ;-) En vända utom nyöppnade Mediamarkt och Jula bara för att konstatera att en sådan måda håller vi oss helst ifrån. Men visst vi kom inte hem tomhänta. Mats "hittade två nya lysrörslampor till sitt garage, jag en hylla att montera upp tillfälligt i köket för årets planteringar; och som sedan kan monteras ner då det är dags för odlingarna att flyttas ut ;-)

Vi har också varit ute på skjutfälten. Tur hade vi att inte militärerna har skjutövningar nu och heller inga kor i sikte. Däremot gällde att "hålla i hatten" för det var ett rejält blåsande. Och blåst har det då gjort ett par dagar vid det här laget. I natt så pass att det höll mig vaken lite från och till. Men det finns förelar med det också... det är inte längre blött i markerna efter den smälta snön.

Så nu är de knölar till 4 Änglatrumpeter som jag fick av Jan i höstas krukade (färgen har jag ingen aning om. Spännande! Sen har jag toppat det exemplar som jag själv hade i Brandgult... Både moderplantan och sticklingar som står i vatten slår skott och verkar frodas. Ett spännande experiment alltså!

Imorgon börjar årets röj av uterummet... kanske blir det i skick till nästa helg! För nu står nästa säsong garanterat för dörren. Nu är ju tom årets sportlov på upphällningen. Upptäckte idag ännu fler lökar påväg upp i täppan så en liten försiktig räfsning för att få bort tallbarren, det är absolut på plats.

4 kommentarer:

Ama de casa sa...

Våren är alltså på gång hos dig :-)

Ingrid sa...

Vårkänslorna verkar ha brutit ut!
Nog är det en härlig tid vi går till mötes.

Kram och tack för att du tittar till mig då och då!
/Ingrid

femfemman sa...

Ja, idag är det sol och vind lite överallt i södra delen av Sverige. Gott! Nu fattar jag varför folk har uterum.... jag kan ju bara inte förstå varför folk bygger till ett sådant, när barnen har flyttat ut och man har massor av PLATS.
Men det är förstås för växtodlandet. Och genast önskar jag mig en odlarkuvös...

Ingela sa...

Hej!

Ja våren har absolut varit framme och nosat. Även om det inatt har varit lite kallare igen så så blev det för mig och många så att hoppet har gjort sig gällande.

Uterummet byggde vi då barnen fortfarande bodde hemma åtminstone 3 utav dem. Men den sommaren regnade det konstant och spå mycket glädje som vi har haft av det att kunna vara i ljuset från vår till ut på hösten. Med en gasolvärmare blir det fullt möjligt även i övergångarna. Snart väntar helgfrukostarna där ute. Bara där blir färdigställt ;-)