Bloggintresserade

fredag 17 februari 2012

ISIGT och EASY

På lördagens morgonpromenad gällde det då sannerligen att bokstavligen "ta det isigt". För det är helt galet halt ute efter de senast dagarnas töväder. Det är en sådan blankis så inga räfflor under skorna hjälper.
Men vad gör det, för det är underbart att morgonluften nu bryts av fågelkvitter.


Igår då vi var många som gick hem från skolan och påbörjade årets sportlov sken solen och jag kan försäkra att det var vår i luften. Vår eftermiddagsrunda på skjutfältet vid Hanöbukten var full av njutning. Isen i havet håller så smått på att minska. Har tagit något foto, så kanske det dyker upp här. Mer och mer snö smälter i solens strålar lite varstans, och det är ljuvligt att uppleva ljudet av takdroppet.

Och för att visa något utav sportanda så blev det 1000 meter simmat i Furubodabassängen på fredagen innan vår festmåltid: Utbankad fläskfilé med en fyllning av kantareller, philadelphiaost, purjo hopruiiad och bunden med bommulsgarn och tillagad i ugenen. Serverat med massor av goda grönsaker både rotfrukter i ugn och kalla och dessutom för ovanligheters skull ett vitt vin från sydafrika Simonsig Stellenbosch. Gott men vi föredrar nog ändå röda. Kvällens underhållning blev True Voice och Skavlan.
Som de flesta smider vi planer. Nu närmast ska alla fröer i jorden, jag har ju någon sort kvar att så från veckans påsar. Detta kära arbete är ju bara påbörjat. Lämpar sig bra nu på lovet tycker jag.
Och idag så var vi på Växthuset och blev frestade av fler blomster.

Klockmalvan ser ju läcker ut och spanska flaggan ännu läckrare. Den senare skiftar färg på blommorna från rött...orange...gula och till slut vita. Det r
oliga är att blomsterna på plantan befinner sig i olika stadier under sin blomning från mitten av jul-mitten av oktober. Så om de funkar bjuder de lång njutning.
Hur låter Gult blågull? I mina öron i vart fall något märkligt! Denna trumpetväxt med gula 5 cm stora blommor skiftar i mörkrosa och är flerårig. Bladen är ormbunkslika och silvriga

Paradisblomsterna har en höjd på 1 meter, pampiga blomster på 12 cm som är ljust rosa.Och sist men inte minst ännu ett experiment nämligen Törnrosas Kjortel.
Det var ju mest för att få tag i dessa frön som vi ställt kosan dit.

...I vår och sommar ska vi fortsätta på staketet och börja på Kalles däck, sen så har vi ju lejt bort takomläggningen tidig höst. Så nog händer det en del framöver fint att inte behöva göra mer än det roliga själv ;-)


I sommar funderar jag och Mats på att ut på lite vandringsturer, för att sedan längre fram ut ev. i Alperna. Det här sista vet vi inte vad det bli av, det är sådant vi önskar och det kostar ingenting som bekant ;-)

Men i veckan blev det klart, att i maj gör Eva-Katrine och jag London osäkert. Vi flyger dit på en fredagseftermiddag, sen på lördagen tänker vi göra stan, kanske vågar 2 höjdrädda sig upp i London eye med panoramautsikt över staden (om man nu törs titta), Covent gardenShopping (åtminstone fönster ;-) på Oxford street. Sen får vi se vad övrigt som hamnar på programmet!

... och på kvällen har vi biljetter till Phantom of the Opera
. Så nu har vi verkligen något att se fram emot, planera inför och spara till. Tyckte att vi fann hyfsade priser på nätet 2300 kr/pers för flyg, musikal och hotell.

Hotellet heter Washington Mayfair Hotel
och för två nätter fre-sön betalar vi i dubbelrum 1300 kr/pers på detta fyrstjärniga hotell

Karta över läget

Madison bar strax bredvid. Runt kvarteret Oxford street, 200 m till Hyde park, 500 meter till Theatern vi ska på, Piccadilly Cirkus samt Buckingham palace.

London


Till sist ber jag om ursäkt å Bloggers vägnar som bestämmer storlekar och så vill jag bjuda en gammal goding;


9 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Åh, vad härligt att få börja förgro.

Monica sa...

sportlov här med skönt ,,så ska jag med göra för nu kliar det i fingrarna ska börja med chili och sedan lite annat har med köpt paradisblomster.

isigt värre vart det här med i morse,,men jag till barmark och vår nu..ha ett gott lov kram Monica

Marie-Anne sa...

Så mycket att se fram emot! Odling, resa och VÅR!
Kram från hon med just nu svår resfeber!

Fånga dagen sa...

God morgon tjejen!
Otroligt vad du är aktiv i ditt skrivande då. var får du all energi ifrån?
Härligt med Londonturen i alla fall du, det blir ju perfekt det.
Och alla blommor, jag blir ju så sugen på plantering, men jag är ite lika aktiv på det jag. Fast titta och njuta kan jag ju.
Ha en fin söndag nu och kram på dig
Lena

Anita sa...

Så roligt att ni ska till London! Min dotter har vunnit 2 flygbiljetter Kallinge-Arlanda-London och är tacksam för tips på hotell. Kanske hade varit bättre fråga dig när ni kommer hem men gör det nu iaf, förmodar att ni valt bra pris och bra läge?
/Anita

Ingela sa...

Hej på er!

Ja, nu upplever ju inte jag att jag har speciellt mycket energi men i såfall så hjälper väl lovet, solen, barmark, och stundande vår upp ;-)

Fick nog även en kick av Londontrippen. Det passar mig att gå och se fram emot saker :-)
Får gratulera din dotter Anita är det du som får äran att följa med ?
Jag har satt in en del info angående vårt hotell i inlägget! Lycka till!

femfemman sa...

Önskar dej ett bra sportlov... för är det så att ditt börjar nu? Vi i västar Götaland är ju alltid först ut... på gott och ont. Men jag ska inte klaga - och har inget emot att börja i morrn igen - efter tolv dagars ledighet.
Tänker på att jag har lite fröställningar liggande i några jackfickor sedan Madeira. Får ta fram dem.... och se om jag kan driva upp ett eukalyotysträd .... fast jag tror nog mer på änglatrumpeten....
London är fantastiskt - bäst av alla stora städer ( tycker jag) - glöm inte att besöka parkerna. Kew gardens om ni har tid. Där har man dessutom fröförsäljning ... men kvalitetsfröer. HAr köpt salladsfröer som gett sallad hela sommarn ... och blomsterfröer som blommat rikligt där.

Anita sa...

Tack för info beträffande hotell. Ligger ju verkligen perfekt. Jodå jag har blivit tillfrågad men tror hon har roligare med en vän istället för en utbränd och trött morsa. Annars hade jag gärna hakat på för vi brukar orka shoppa och springa runt minst 7 timmar utan att tappa orken :-D

Anita sa...

Idag är det så trist väder så jag plockar fram mina fröpåsar och upptäcker att jag har också köpt Törnrosas Kjortel. Dock har jag trots förstoringsglas svårt att få tag i de ynka frö som ligger i påsen. Rena lyckoträffen om jag fick ner några i krukorna, kanske sitter de kvar under naglarna...eller kanske de for till väders för påsen var så statisk att fröna försökte fly undan ideligen, lycka till med dina kjortlar!