Bloggintresserade

söndag 26 februari 2012

FINALENMed facit i hand blev finalen på årets sportlov riktigt härlig. Hyllan från Jula monterad och uppsatt i i köket till årets fröer. Några fröer kvar att sås, men såjorden tog slut... och dessutom; den som spar han har ;-)

Nöjd lösningen blev riktigt bra, i väntan på att drivhuset kan tas i bruk.
Ett besök på EKO för att införskaffa runda trästolpar (årets projekt som bärstöd där vi ska borra hål för grundstavar) ...
... Men utemarknaden var tillfälligt stängd, så vi
kom hem med några nya fröer och en prisvärd engelsk pelargonia... Och så en ny leksak i form av en apa till vårt bortskämda "barn"."Ett billigt sätt att resa", sa Mats och norpade en resetidning påväg till kassan på EKO ;-)Det har varit sol hela dagen det här är nu framåt kväll när det vankas tacobuffé i Paradiset. En underbar färg på veckans tulpaner, medverkar verkligen till att höja vårkänslan. Hår väntar den sista touthen på dukningen;
Redan efter frukost tog vi en rejäl runda nerom Åhus Camping, där det nu rådde full aktivitet. Många som vill ha ordning på sina platser inför kommande helger.Ja, så nådde vi havet, den plats där FUB kolonien som jag jobbade på för så många somrar sedan då Mats och jag träffades... Är det verkligen sant att det är 36 år sedan... numera är den lilla hyttan där jag och kompisen bodde jämnad med marken. Man får blunda och föreställa sig den lilla röda stugan med två rum och en pyttig veranda. Länge kunde man se spår i marken. Det var en liten trästjärna som jag fått då vi var och sjöng i Vinslöv minns jag som jag lät hänga kvar i fönstret och sedan låg i sanden utanför.


Badhytterna lyser inbjudande i all världens färger. Jag vill dit säger Charlie med sitt kroppsspråk.Det var så varmt och skönt och vi var långt ifrån de enda som sökt oss till stranden denna dag.


Nästan all is har nu smält eller har den drivit ut till havs. Det såg lite märkligt ut då isshoken brutit sig loss och nu flöt runt samman med svart tång en bra bit ut.


En mamma satt på ett gammeldags täcke med sitt lilla barn, grävde, bakade sandkakor och fikadeGungan har kommit på plats utanför en hytt. Och utanför en annan satt ett ungt par på trappen tätt tryckta intill varandra och solande.


Stavgångare, andra flanörer, hundägare med sina älsklingar, många som hade kommit på idén att ha frukosten med sig ner :-)


Inte utan att man skulle kunna tänka sig en liten tur med en båt... dock inte med denna!


Så nu är strax lovet slut... faktum är att jag känner mig utvilad och att det har vart både händelserikt och på det hela taget toppen.

4 kommentarer:

Bestemor Drillo sa...

Så herlig at dine fridager var gode!
Herlige bilder du også viser! Tenk Ingela at snart er våren her, kan ikke huske når vinteren har tæret slik på humøret! Tror det har noe med alderen å gjøre!
Vårklem fra bestemor!

Ingela sa...

Hej på dej Bestemor!

Ja, det har verkligen varit lite extra. Själv har jag också längtat så efter ljusare tider och nu är de här oavsett vad som nu kan inträffa i väderväg. Det kan nog ligga en del i åldern... men det är klart jag utövar ju inte heller vintern på samma vis som då barnen var små. Även om så mycket var knöligt med kläder och så, så höll vi ju igång på ett helt annat sätt. Det fanns helt enkelt inte så mycket stillsam tid att fundera ;-) Eller vad tror du?

Vårklem på dig också!

Fånga dagen sa...

Hej tjejen!
Vilka härliga bilder, man längtar verkligen till vår och sommar. Och naturligtvis husbilen.
Gud vad du har sått mycket, så avundsjuk jag blir, har inte sått alls än jag.
Drar just nu på en envis förkylning med hosta så jag känner mig ganska billig.
Skickar en stor kram nu
Lena

Ama de casa sa...

Vilka härliga och vårliga bilder :-)