Bloggintresserade

söndag 4 mars 2012

SKOLA EN LÖRDAG


Första kurstillfället har nu gått av stapeln. Och detta en solig lördag i mars.Med facit i hand blev den intressant med mycket nya tankar och utbyte av erfarenheter. Bla. gruppdiskussion runt det ämne oskrivna regler som också hade varit den första inlämningsuppgiften.

En intressant och skrämmande Empatiövning;
Tänk dig att det politiska läget förändras i vårt land. Att du tvingas fly "hals över huvud". Du får asyl i annat land utan koll på nära och kära, utan att kunna räkna med att kunna återvända. Formulera två strategier/föresatser för egen del.


Dessutom föreläsning samt ... samtal om förmågan att umgås och kommunicera med människor, kulturella skillnader ex. runt tystnaden.
Tystnadens betydelse och betydelsens tystnad. Denna behöver inte nödvändigtvis vara kopplad till kultur. Väsentligt; Vad betyder vår tystnad?
Tystnaden som en (kort) paus i (sam)talet. Den talande tystnaden som är positivt eller negativt laddad.

Dokumentär på svtplay där

Filmaren Knutte Wester berättar om sin relation till Gzim


2 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Det blev en drygg helg med både kalas (grattis i efterskott) och kursen.Den är säkert ganska givande men samtidigt svårt när jag ser vad ni ska fundera över. Sätta sig in hur det skulle var att bo någon annanstans som politisk flykting... Det är redan svårt när man flyttar till ett annat land om man har tillstånd och ordnade förhållanden.
Hoppas du får en fin (vår) vecka.
Anje

Ölandsvindar sa...

Tystnad! Det gillar jag. Tystnad och handling är bättre än tomt prat. Gå i skolan på en lördag. Det kommer jag ihåg. Det var så mysigt med rolig timme, sluta kl ett och komma hem till nybakat bröd och doften från söndagssteken som puttrade på spisen.
Kram, kram
Kerstin