Bloggintresserade

måndag 26 mars 2012

MÅNDAG

En mörk och kulen morgon som övergick i strålande sol och hyfsad värme. Det är snudd på att man ser hur buskarna spricker i trädgården... åtminstone gäller det en del blad på Ribesen och gula blommor på forsythian. Annars... än så länge bjuds det mest  krokusar här, på Luckys kulle finns dessa härliga solgula krokusar och narcisserna har hyfsat många knoppar. Tänker på alla läckra tulpaner vi har att vänta. Äntligen har det blivit en värdig hörna till guldklimpen! 
Inte skulle man väl kunna tro att vi har rensat rabatterna en gång redan i vår, för nu är bädden åter helt full av tallbarr. Inomhus är det hund och katthårsmattor som gäller för tillfället. Men inte heller dessa går att undvika i värsta fällarperioder, så nästan bäst att acceptera för att hålla jämvikten.Nu är även hammocken tvättad och dynorna luftade. Tror bestämt att den ska få en egen liten hörna. Strax tänker jag fara på fönsterna i uterummet. Åtminstone några, för de springer ju inte iväg... som tur är ;-) 

Strax vankas det grillat här. Det ska bli riktigt smaskigt och mysigt att kunna sitta i uterummet.

6 kommentarer:

Elle sa...

Visst är det härligt med den snabba och färgglada förändringen i natur och rabatter. Även här grillas det var och varannan kväll. Äntligen kan man vistas utomhus igen.
Ha en fortsatt skön vecka!
Kram Elle

lotta sa...

Det känns som att du ligger långt före med dina vårbestyr! Här ligger snön kvar men vårsolen lyser så skönt på mig! Kram Lotta

Monica sa...

Så härligt att läsa om att våren kommit så långt hos er - här på västkusten har det varit grått och kallt idag, men det är ju sån våren är!
Kram

Bestemor Drillo sa...

Titter innom for å ønske en herlig våruke! Hvilken flotte påskekrokuser du har. Her begynner det også å spire og gro!
Klem til deg fra bestemor!

Marie-Anne sa...

Vårblommor och grillat - mycket bättre än så kan det väl inte vara så här i slutet av mars! Kram!

Mon jardin en ik sa...

Här har krokussen blommat över tyvärr. Har planterat mänga men aldrig fått se dem blomma.Nej du, jag har bara en trädgård och den finns här i Frankrike. I Holland har jag bara en balkong.Vi ska vara här hela sommaren och den har börjat helt underbart. Vädret är så bra.Men det är det tydligen i Sverige med.
Så vi fortsätter väl att njuta så länge det varar.
Ha det gott
Anje