Bloggintresserade

onsdag 21 mars 2012

SYNVILLOR


Idag gav dottern och jag oss ut en tio minuter före 6-slaget... Och visst bjuder himlen ett vackert skådespel! Men den där himlen som E-K har återgett från tidigare morgnar stämde inte överens men denna onsdagsmorgon heller.denna sidan får vi tidsangivelser för solens upp och nergång
Då jag var på upptäcktsfärd fann jag även den här som väckte mitt intresse Solen, månen och planeterna.


Om ni klickar på bilden härunder så upptäcker ni kanske samma skådespel som vi. Men allt är inte vad det ser ut! För de här två planen, det ena påväg söderut och det andra norrut, såg ut som om de skulle kunnat (hemska tanke) krocka rakt över Åhus.

Det som däremot inte var en synvilla var att jag krockade med en arbetskamrat som också var ute på en morgontur. Skillnaden var att jag kunde se fram emot en ledig dag.


Morgonens musikdos
Blogger kinkigt idag, så nu pausar jag här. Har precis färdigställt dagens program och nu är det dags att börja pricka av så... so long. Vi ses.

... och vad blev det? Strykkorgen återigen tom och hur skönt känns inte det! Husets mattor ligger hoprullade vid dörren för att ut och piskas, gardinerna nerplockade för tvätt, insåg sedan då jag inte ut-såg genom fönsterna i sovrummet, att de borde putsas. Sagt och gjort! Växterna har fått en uppfräschande dusch i badkaret... Och nu har det minsann blivit dags för paus... inser att om inte Rom byggdes på en dag... så fixar jag inte detta. Nu tänker jag ta ledigt!

Framåtkväll ett välgörande besök på Wellness och
"Ladies only" med dottern. Ett par timmar i avdelningen med olika sorters bastur. Dels klassisk finsk torrbastu, bastu med ljusterapi där färgerna i taket skiftade efterhand, ångbastu med välgörande kryddarom. Den senare där ångan började stiga ur kruset strax efter att vi hade intagit våra platser liggande på vars en brits, medan vi blickade upp emot stjärnhimlen bubblade det och blev successivt varmare. Ja, det kändes som om vi låg i botten av en gryta... stjärnhimlen utgjorde locket och efterhand då dropparna som stigit blivit för tunga så började de falla så smått.
Upplevelseduschar och avslappningsrum med värmestolar. Ytterligare ett avslappningsrum på ovanvåningen med utsikt ut över stranden där det serverades frukt och vatten. Inte mycket som saknades här alltså. Skulle då vara en jaccutsi
Det kommer mera...

4 kommentarer:

Mon jardin en ik sa...

Så vackra bilder. Just så där tidigt på morgonen är det så underbart ute nu på vårkanten.
Jag förstår bara inte varför blogger inte vil att du står på min bloglista.Måste alltid till dig via mina favoriter ellen när du ger en kommentar hos mig.Mycket konstig.Men,men jag hittar till dig i alla fall.Önskar dig en härlig vårdag.
Anje

Marie-Anne sa...

Blogger bråkar med mig också, så jag får gå in till dig på annat sätt - fattar inte varför...Men det går ju, det också!
Härliga bilder, och härlig musik - Eldkvarn!
Ha det gott!
Kram från värmen och mig

Ölandsvindar sa...

Jag är avundsjuk på din tomma strykkorg! I dag måste jag städa innan gästerna kommer i kväll. Alternativet är en stark välkomstdrink vid grinden, vi får se vilket det blir! Jag har lätt för att tappa sugen när det handlar om städning.
Kram
Kerstin

Ingela sa...

Glad att ni inte tröttnar på att försöka ta er in hos mig :-)))

Om det är så besvärligt och man inte ger upp så känns det som om det betyder något :-)

Här skiner solen och det är ett underbart väder. Nu ämnar jag och Charlie oss på en tur till standen för ovanligheters skull ;-)

Du är så härlig Kerstin, alltså dina kommentarer! Det där med drinken vid grinden vilken idé... så den hinner slå på före de kommer till dörren. Kanske ett varv runt i trädgården också först, kolla lite extra i dammen (den städade du ju häromdagen ;-)

Kram På er!