Bloggintresserade

onsdag 28 mars 2012

ORDLÖST I NATUR

Jaha, så blev det onsdag, förmiddagen bjöd en del sol, men eftersom vi var tidigt uppe denna dag så for jag på resten av fönsterna i uterummet direkt på morgonen. Min förhoppning var att undvika flammor. Lyckades dock inte helt men nu är de iallafall rena. 


Så väntade drivhuset, drivor av visset från Burgunderdruvan
Det gröna växthuset... ingalunda grönt! Skönt med en skylt som förtydligar det hela.Många tomma krukor till årets planteringar... Ska helt klart bli spännande att fylla


Så spännande att jag inte kunde låta bli att besöka Åhus handelsträdgård. Jodå, kom hem med en kass vårblommor. Sådant som klarar våren utomhus. Snart är det ju april av vad det kan innebära.


Längst bak ser ni en Mårbacka pelargon, ett kraftigt och vackert exemplar.


Sen gjorde jag och Charlie ett besök på Dennis blommor också här i Åhus. Hade ju presentkort på Interflora och de kom väl till pass och jag kom hem med ett ståtligt Olivträd. Det andra vi har har fällt alla sina blad. Hoppas visserligen på nya vattnar rikligt och duschar grenarna. Får försöka få fatt i Medelhavsjord något annat duger väl inte kan jag tro. Det skulle jag klart ha gjort idag men Rom byggdes inte på en dag... vem har sagt det?
Stora knoppar på Kejsarkronorna medhavda från Kejsarens hus Lyckebacke
Nu har klockan hunnit bli nästan sex och det blåser så det står härliga till. Väder för att sjunka ner vid tv:n med Gudrun Sjödéns nya katalog som damp ner i postlådan denna dag.
Detta medan vi väntar på att avnjuta dagens laxkotletter.

3 kommentarer:

Birgitta sa...

Ser att våren kommit mycket längre hos dej. Jag blev så glad när vitsipporna blommade utanför vävstugan.
Ha det så gott i vårvädret.
Kram Birgitta

Anita sa...

Vilket fint olivträd du hittat! Jag lyckas inte övervintra så jag tror inte jag satsar på något nytt träd i år. Lyckades inte heller övervintra min Dipladenia som blev så stor och fin i fjol. Kanske har Åhus gynnsammare zon än Karlskrona? Hur har det gått med dina fröer du sådde? /Anita

Ama de casa sa...

Oj vad mycket fina blommor du har inhandlat - olivträdet var jättevackert! Hoppas du klarar det, inte så lätt där uppe i norr.
:-)