Bloggintresserade

måndag 24 mars 2008

Kortspel Asken

En promenad med den lilla hunden som är deppig för att töserna ska åka hem till sitt. På morgonen går han direkt in och snusar i Eva-Katrines resväska efter att ha blivit avspisad när han kom för tidigt in till Anna-Karin (hon uppskattade inte hans pussar just då).

Kortspelet Asken
Vi hinner spela några partier "Asken" och Mats vinna fyra gånger på raken (efter en stund hävdade han motsatsen att det beror mer på skicklighet än på turen).
ASKEN regler: Dela ut alla korten, klöver 6 börjar, man lägger 6:or eller en rad med 5 och neråt eller 7 och uppåt. Kan man inte får man asken, den vill man inte ha när spelet börjar ta slut för den Är "värd" 25 points, ett eller ess 15, alla klädda kort 10 och övriga 5. När man lyckas lägga slut på en färg får man lägga två kort.

Mor och far skjutsade Anna-Karin till tåget i Kristianstad. Hoppas det inte dröjer länge till nästa gång. Känns avlägset med maj, men då ska vi sammanstråla och ut på turridning i Visseltofta på islandshästar. Det ni! Svängde ihop en helt ok skinklåda av resterna av skinkan från påskbordet. På kvällen hyrde vi en ganska ny film genom telia. Den var helt ok, men att den har fått en Oscar något förvånande tänker vi.

Inga kommentarer: