Bloggintresserade

tisdag 19 juli 2011

VARIATIONER

... Blött och torrt, kallt och varmt om vartannat...
Kan bli så här bra om man tar vara på och värdesätter variationerna.Ett alldeles underbart väder idag, efter några dagar med ett smärre bakslag.

Igår kväll såg det ut att ljusna, så Mats och jag dressade om och tänkte oss en cykeltur ner till hamnen. Vi hann bara en liten bit tills att det blåste upp och vi inte kände för arrangemanget längre. Det resulterade i en liten runda nerom nya café Fenix för att sedan vända hemåt och precis hinna in på skogsvägen då himlen öppnade sig.


Ölkvällen omvandlades till en filmkväll med en annan gammal goding; Cold Mountain. Har ni inte sett den har ni ju något riktigt bra kvar. Det är ju en långkörare, så vi hade att göra tills långt in på natta.


Idag har vi hämtat hem ny torktumlare och nytt torkskåp, det som vi köpte igår. Så vad det anbelangar så gör det inte så mycket nu om det regnar... Men nej, det menade jag ju naturligtvis inte! Det hela resulterade i besök på tippen och nyinstallationer och så fort dottern slutade jobbet för dagen, cyklade hon och jag ner till Kantabadet för att motionssimma.

Upptäckte idag att mitt lilla experiment med att föröka Burgunderplantan (blå druva) i våras hade lyckats, KUL! Få se vi har ju redan en i drivhuset, men denna sorten kan växa även utomhus så nu planerar jag att den nya plantan ska få flytta ut framöver kanske bakom stugan i söderläge...

...fick blodad tand, så nu har även de fröer som jag samlade in i Italien kommit i jorden spännande att se vad det blir... har ju liksom inte några anteckningar om vad som är vad ?:-)

3 kommentarer:

Tina sa...

Cold Mountain... Så underbar ;o)) Tycker så mycket om den typen av filmer.... Om du inte har sett Kärlekens slöja så rekommenderar jag den varmt.. Underbart spel mellan Edward Norton och Naomi Watts, och det utspelar sej i Shanghai på 1920-talet. Låter spännande det där med frön från Italien. Beställde lite frön från www.pratensis.fi ,sånt som ska sås i höst. Dom har svenskspråkiga sidor och är specialister på "gammaldags" blommor, och "vilda" blommor. Titta in där och fascineras.... ;o))

Ulla sa...

Just nu känns det som hela trädgården behöver in i en torktumlare. Lite mindre regn skulle jag kunna tänka mig ett tag.

Johanna Stålros sa...

Fin musik och vacker blomma. Ja nu vill vi ha lite sol. Kram Johanna