Bloggintresserade

söndag 31 juli 2011

SÖNDAG snudd på SUNday

Svejsan, det här vackra segelfartyget från Polen ligger i hamn i Åhus just nu. Igår passerade vi det på vägen från Visfestivalen. Att det kräver en hel del arbete med tonvikt på samarbete att manöverera det är helt klart.

Idag då Eva-Katrine och jag var ute på vår timmeslånga powergång så hade Mats och Charlie studerat hur man hade en övning i att vända fartyget vid kajen. Det tog en kvart och det hade varit jätteintressant att kolla på. Det hade sett ut som om det var polska scouter. Det är ju just nu det stora scoutlägret i Rinkaby.

Önskade ju fått in bilder under gårdagen, men blir ideligen utkastad från Blogger så nu försöker jag med att ge gårdagens visfestival lite utrymme här istället.
Det regnade bara lite då Calle Christiansson uppträdde med sitt band. Dessförinna stod regnet som spön i backen och Tina Ahlin hade sånär regnat bort. Calle som har gått på vår skola och vann idol spelade nu med sina kompisar.


En lokal förmåga av den äldre generationen spelade visor från Göinge, och det lät då riktigt bra.

Men då det var dags för Dan Hyllander och Janne Barks uppträde, bröt solen äntligen igenom och stämningen infann sig på riktigt både bland artister och åhörarna!


Frågan är om inte detta var dagens höjdpunkt;

Husvård idag, denna härliga dag då man kan vara ute i solen hela dagen. Grillat och som "grädde på moset"; en tur till stranden på kvällskvisten.

Träffade två scoutkillar där, och som nu hade färdigställt till premiär för badet som börjar imorgon. Det blev en trevlig pratstund med dem. Den ene hade varit scout sedan han var 7 år. Och att vara Scout är ett sätt att leva berättade han. Och det roligaste är är det är så här häftiga läger med scouter från hela världen, när alla erfarenheter och åldrar möts. De båda hade tur berättade de, för deras tält stod på en kulle... värre var det för grannarna som bodde i en sänka med tanke på allt vatten!

Synd att jag inte fick mobilen med, för Charlie fick ett av sina värre dampryck då har for fram och tillbaka med sin Hubbabubba som en tosing i sanden.

6 kommentarer:

Marie-Anne sa...

Wow! Dan Hylander - en av mina riktigt gamla favoriter! Det hade jag gärna velat se!
Grattis till lite sol därnere......

Anelias hantverk sa...

Tjusig skuta ni har på besök!
Härligt med visafton när solen tittar fram!
Må gott!

Ulla sa...

Skönt att solen kom till er med. Här har varit riktigt varmt och fint så idag blev det dopp i Vänern igen. Imorgon går mannen i mitt liv in på sista semester veckan medans jag kan njuta lie till.

Bea sa...

Det var ett vackert skepp!
Trevlig underhållning du varit på!

Skönt med lite annat mellan varven när man är ledig från det vardagliga.

Tyvärr har jag haft en krånglande rygg i veckan som gått och nu hoppas jag vara återställd till i morgon.

Ha en fin vecka! /Bea

Maya sa...

Vi har haft det så bra i Vingåker :)
Synd jag missade konserten!
Kram Maya

Maya sa...

ja vi är hemma igen! Har haft det så bra och idag när vi är hemma kom solen *glad*
Lite synd att det inte varit mer sol när Chris döttrar varit här!
Kram