Bloggintresserade

söndag 17 juli 2011

OM ATT TAPPA TRÅDEN

Jaha, ännu en regnig dag. Det är precis som om när det väl börjar, så har det svårt för att sluta. Men, igår eftermiddag var det faktiskt rätt hyfsat väder om man tänker efter. Så säkert är det så att man själv påverkar det genom hur man möter situationer.Tyckte att jag precis hade funnit tråden och bara nystade på och vad hände?... för tillfället känner jag att jag är på väg att tappa tråden. Alltså det är inget allvarligt. Det är sådant som händer mig ibland och kanske andra också. Egentligen med tanke på allt regn, så borde det ju flyta på rätt bra, eller hur?


Nu vet ju jag sedan förut att det inte finns något annat att göra än att böja sig ner och plocka upp den där tråden igen. Att ta tag i något handfast, så man inte blir stående och stampar på samma fläck.
Det enda som verkligen kan tillfredsställa en, är att man växer som människa hela tiden. Att man blir mera ärlig, trofast, frikostig, anspråkslös, mänsklig, vänlig, aktiv. Och detta kan vi alla nå, genom att varje dag utföra våra vardagssysslor så bra vi kan.James Freeman Clarke (1810-1888)En intressant man och ett intressant liv och för intresserade föreslår jag att ni läser HÄR


En riktigt lämplig dag för att ta tag i något... alltså Slumpgeneratorn pekade på Den gamle "vojnen"

Vi putsade och fejade den utvändigt, snyggade till på uppfarten och tvättade garagefasaden. Egentligen aningen oplanerat.
Och det kändes skönt att få det gjort, vem vet kanske tar vi en liten tur på ett par dagar någonstans i hyfsat närområde :-)På tal om husvagn...
Sunes sommar är en klassiker som man gärna ser om någon gång på året... lämpligen då när det är sommar...

5 kommentarer:

Monica sa...

Jag är övertygad om att vi alla tappar tråden ibland, och det är sant som du skriver...bara att böja sig ner och plocka upp den...klokt!
Husvagnen blev ju riktigt fin. Klart att ni ska ge er iväg ut. Det är nyttigt och man får lite distans till vardagen...Kram och God natt...imorgon skiner nog solen!

Marie-Anne sa...

Tappa tråden - det händer titt som tätt tycker jag. Är det ålder eller vad? Men att plocka upp den är inte alltid helt lätt............
"Man ska ha husvagn" - stick iväg redan i morgon!
Godnatt och sov gott - det ska jag göra efter en intensiv och rolig helg!

Ölandsvindar sa...

Mitt hus är fullt av tappade trådar, för att inte tala om trädgården och i mitt wordprogram i datorn.Men de finns där och jag kan plocka upp dem när jag vill igen. Härligt.Börjar redan fundera över om jag skulle hyra en husbil i början av juni nästa år och åka norrut. Är lite sugen på att fota fåglar i fjällen.
Kramkram
Kerstin

Tina sa...

Jag tappar tråden flera gånger om dagen.... ;o)) Ibland hittar jag den snabbt och plockar upp den men väldigt ofta försvinner den för att dyka upp efter flera dagar. Delvis beror det på åldern, men i mitt fall även på burn-outen som jag hade för några år sen... Ni har haft regn och vi har haft solsken, men nu är det värsta höststormen som viner utanför stugan. Håller tummarna för att inget träd ska falla omkull.

Anelias hantverk sa...

Härligt att kunna ta husvagnen och åka bort ett tag!
Ha det bra!