Bloggintresserade

onsdag 13 juli 2011

FINALEN dag 7

Efter en sista morgon med hotellgänget, och en sista hand vid packningen där vi slog in årgångsvinerna lite extra för att skydda dem emot stötar vid hanteringen. Så vände vi näsorna emot flygplatsen i Florens, valde slingrande småvägar genom Chiantiområdet för att suga musten ur den underbara naturen en sista gång på denna resa.


Dagen var disig, tänker att det är ett gynnsamt klimat för druvorna som på så vis får fukten, och det skulle inte förvåna om värmande sol ideligen återkommer för att torka upp bland klasarna. Kan undras om man skördar mer än en gång per säsong... Eller det är som med druvorna i drivhuset hemma... en skörd per år?

Det är då vi försöker summera upplevelserna:


Lite kär är man allt i detta böljande landskap. Grönt av druvplantor och cypresser, sina smått charmiga och enkla stenhus, välbevarade medeltidabergsstäder. Allt detta sitter vi och pratar om i bilen då vi kör emot Florens.


Full tank på Golfen i Chianti, det är så vi förväntas återlämna den. Tur att vi slipper tvätta den för den är täckt med ett puder av lerjord. Sms och telefonsamtal börjar anlända från "svedala" ... och nu känner jag påtagligt hur Charlie börjar skruva på sig på hemmaplan. Eva-Katrine ringer för att berätta att hunden som anföll Charlie dagen innan avfärd är polisanmäld. Strax innan han gav sig på vår älskling hade han bitit en granne i benet.


Vi passar på att göra en extra avstickare. Vadå svindel med stup på båda sidor om vägen... :-O Håll dig i sätet sa Mats, jag håller mig i ratten!


Inte världens lättaste att hitta till flygplatsen och fixa med bilen. Vägskyltningen känns verkligen både omständig, annorlunda och missvisande i våra ögon. På det hela taget känns det som om vi i Sverige är mer precisa, här är det lite mer på ett ungefär och jag kan faktiskt undra om det är vi som har rätt... men att det blir en kulturkrock av det mindre slaget känns ändå tydligt.

Så var det då bara flyg och tågresan kvar av denna resa.
Jag sitter och funderar på uttrycket att "gå på moln", för visst kan man här fantisera i ett tankemoln om just detta!

Hur skulle det kännas att surfa rundor högt över Alpernas toppar? Tänker på en gång på 70-talet då jag sitter i snön just på en alptopp mitt i sommaren... Kanske har jag ett foto i gömmorna men jag tror att det kanske ligger kvar i mitt barndomshem.


Helt klart "Borta bra, men hemma bäst". Vid 12-tiden kröp jag ner under mitt eget härliga duntäcke!

En vecka senare: Idag har det varit ett hiskeligt väder. Visserligen började det med sol då jag var uppe med tuppen, men så drog regnet som förutspåtts av SMHI in ifrån Tyskland. Förresten har det tillkommit en del bilder i inläggen från förra veckan.Nu är jag klar och ska jag ut och surfa i Blogglandia

11 kommentarer:

Monica sa...

Välkommen hem till verkligheten!
Tänk vad mycket du kan packa ner i ditt livsarkiv efter denna resan.
Var rädd om dig!
Kram från mig som alltid sätter lappar på din dörr.

LyckligaPraliner ♥ sa...

Åhh så underbart du beskriver och berättar. vilken resa. Jag blir längtande. Det finns så mycket att se och uppleva. Jag vill också se molnen ovanifrån. Men så hemskt att er hund blev biten. Hoppas den blir helt ok både till kropp och själ! Ha det gott under ditt duntäcke :)

Petit Eyekiss sa...

Hej igen Pinglan.
Nästa gång tycker jag du ska åka till Österrike, så får jag se om jag vill åka dit sen.( Du skriver ju så man "längtar till Italien;-)")
Var glad att det har kommit lite regn. Här ute har det inte regnat sedan veckan före midsommar.
Blåbärsriset börjar bli brunt på vissa ställen, och både blommorna och jag är trötta på sol och värme. Jag för att jag får vattna 2ggr/dag och blommorna i krukorna för dom torkar ut för fort.
Kram
Bettan

Monica sa...

Som alltid ett intressant inlägg. Vilken tur att vi hann undan det värsta ovädret...
Kram Monica

Ölandsvindar sa...

God morgon!
I dag ska jag bara sitta och vänta på det stora regnet som är på ingående.Sedan ska jag njuta ikapp med blommorna när de härliga dropparna börjar falla.Jag har så många vackra ögonblick sparade från Italien. Som när jag gick i en trång gränd i Verona och gränden öppnar sig till ett torg. Massor av människor står samlade där i den sammetsmjuka sommarkvällen och på en uppriggad scen sjunger en tenor ett operastycke.
Kram, kram
Kerstin

Ulla sa...

Spara nu din reseskildring på något säkert ställe eftersom det kan hända ett och annat ute i cyberrymden. Så sant såsant med Borta bra men .... Det är härligt med resor och avbrott både före, under och efter. Man glädjer sig på olika sätt.

Musikanta sa...

Nu har jag följt med dig alla dagar på din resa till Italien och upplevt gamla minnen från en resa till just Toscana, som vi gjorde för några år sedan. Vi åkte i mitten på april, så det var inte så många turister vid den tiden - vi behövde inte köa för att komma in i domen i Florens.

De levande statyerna vandrar fortfarande omkring, ser jag!

Är höjdrädd som du, så jag hade också hållit mig klistrad intill bergväggen på bilden som du visade!
Kramar!

Bestemor Drillo sa...

Kjære venn!! For en underbar tur du har hatt! Jeg har lest alle dine innlegg nå når jeg er hjemme en sving! Det er så godt å høre at ferien som man planlegger blir en suksess, noe som din synes å ha vært!
Hvordan går det med Charlie ? Hadde heller ikke fått med meg at han har blitt angripen!! I morgen reiser jeg tilbake til Torpet og det blir det vanskeligere å blogge, men vi hørs når det klaffer! Ha en herlig sommer fortsatt!! Klem fra bestemor!

Marie-Anne sa...

Det var en resa det! Mycket upplevt, och mycket lärt har ni gjort förstår jag..........Hoppas att de medhavda vinerna smakar bra vid något lämpligt tillfälle! Och hoppas att allt har växt mycket hemma under tiden ni har varit borta (utom ogräset då förstås!) Kram!

Ingmarie sa...

Önskar att jag vaknar just i Florens....då är cirkeln sluten!

Kramen min vän

Birgitta sa...

Vad roligt att läsa din reseberättelse. Håller med dej om att det känns skönt att få krypa ner i sin alldeles egen säng och dra täcket över huvudet.
Vattenläckad är fixad, men inte skadan - kommer att ta tid.
Önskar dej en skön sommar.
Kram Birgitta