Bloggintresserade

fredag 22 juli 2011

SOMMAR


Två små troll
bodde i ett såll.
Det regnar, sa trollet Murr, det regnar hela dagen.


...och regnar gör det då sannerligen denna sommar... både avigt och rätt, på längden och på tvären känns det som... :-(


... MEN HALLÅ!!!
Sommaren är alltför kort för att låta sig fastna i en negativ sinnesstämning och känslan av att det är som "förgjort" dvs. rent ut sagt hopplöst ;-)

Att tappa tråden tillfälligt, kan vara frustrerande, men klart överkomligt!
Nej nu är det dags att tänka efter, vara en gnutta konstruktiv...


Visst glimtar solen till, om än i mindre portioner...
... och visst vräker det inte ner, åtminstone inte hela tiden...


Jag måste tillstå att det är mysigt att kura ihop med en bra bok och höra hur regnet skvalar emot uterummets kanaltak... nu är ju läckan i taket dessutom tätad :-).
Hur skönt att det inte att slippa dåligt samvete för att strykkorgen växer,
helt enkelt få lite gjort inomhus. Tex. fylla på kaklagret ... eller skafferiet...


Ett stilla duggregn känns ok att vistas ute i. Var det inte så här man sa; "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Tänker på den där gången vi skulle lyssna på Diggiloo i Ovesholm... oh vad det regnade och alltför dåligt regskydd... men vilket minne, och mycket på grund av just detta.

Tänker på den där gången för 35 år sedan då jag liftade till Åhus för att träffa min nya förälskelse (Mats). Man skulle kunna säga att det slog blixtar om träffen både bildligt och konkret ;-)


Och tänk bara på hur gräset frodas nu, hur blommorna så att säga vattnar sig själva. Hur svampen frodas i markerna få se om det blir en liten vända imorgon... det blev en vända redan idag. Skörden blev däremot inte så stor men att leta guld går inte lätt, speciellt inte då man inte är ensam i skogen. De vi hittar hjälper Charlie oss till. Han tycker det är jättekul att snusa och blir så trött av att jobba, så han tyar knappt leka med den nya leksaken Grisen i latex då han kom hem och som verkligen låter som en gris.

Vid närmare eftertanke; Minns jag dessutom en lång och härlig vår. Nu känner vi att vi att det är dags att dra ett djupt andetag och komma in i andra andningen.


Varför sitta här i telefon utan att komma fram på linjen... timme ut och timme in, varför inte ta en tur neråt Österlen istället för att boka det där bordet ;-) ?SAGT OCH GJORT!

Nu ska ni få nosa på Fridens gårdskrog... det gjorde vi idag, och i nästa vecka är det vi som njuter där med två av våra yngsta. De andra två är vid det laget i Turkiet (40 grader) samt i Israel (strax under).


Fortsättning följer... för vi gjorde även ett besök på Kiviks musteri för att fylla på vårt förråd av cider, marmelad,chutney och annat på väg hem.

4 kommentarer:

Ulla sa...

Du har så rätt men det är ju i solen i hammocken man vill sitta för det är ju den efterlängatde sommaren som regnar bort. Igår var alla mina barn samlade och vi satt i uterummet och pratade och njöt av kvällen. Småkusinerna lekte och när det började skymma åkte värmeljusen fram. Härlig kväll och regnet med medföljande åska kom inte förrän inatt. Jag vill följa med till musteriet, går det att ordna? ;)

Marie-Anne sa...

Konstigt egentligen - jag tycker att det har varit en riktigt fin sommar så här långt. Och inte har det regnat så mycket här?....Eller är det något jag förtränger? Men det kanske faktiskt är så enkelt att ni i söder har fått mer av den varan än vi här i väster! Ha en fin dag! Kram

Ölandsvindar sa...

Hej sa Petronella ifrån Plaskeby...Näe det är inte Petronella utan Kerstin som faktiskt har hunnit läsa en hel bok och bakat bullar under veckan tack vare regnet.Och lite mysigt är det att höra regnet smattra mot rutan och skvalet ner i vattentunnan.
Kram, kram
Kerstin

Monica sa...

Man blir glad av att läsa att du trots allt regn belyser så mycket av det positiva i tillvaron...Kram