Bloggintresserade

lördag 9 juli 2011

TOSCANA SÖDERUT dag 3

BLOGGER KOM IGEN!!!!
Säger det igen det är inte jag som placerar bild och text och inte heller avgör storlek på texten...
Som avbrott planerade vi idag vid frukosten en tur söderut, främst en "bad och rekreationsdag ;-)"


Vi passerade höga kullar och djupa dalar på vår väg. Lite av upp och nervända världen för trädtopparna kändes som om de vore golv. På det hela taget var landskapet annorlunda här mot det vi hade sett de andra dagarna. Lerjord, torra gräsklädda kullar, olivlundar och vi passerade också mycket skog. Trafiken var intensiv, körde på bra vägar...

... passade på att tanka för att slippa tänka på det på ett tag ;-)
Fick en dos nostalgi då det kom ut en servicekille från macken, tankade bilen och tvättade o torkade framrutan med omsorg. Det har man ju så att säga varit med om förr!

På det hela taget kan man säga att landskapet påminde oss om vägen från flygplatsen in till Rom några år sedan.Solrosor i mängder vända mot Mecka... stolta, självsäkra, artiga... fälten imponerade då sannerligen.
Första destination L´Uccellina, det är ett naturreservat som sträcker sig utmed havet. För vår del blev det endast en skymt för det gick inte att köra bil genom och bussen fram och tillbaka skulle ha sinkat oss alltför bra. En pampig allé ledde fram till området. Vi såg någon slags oxar på avstånd som ska vara speciella även vildhästar.


Vi längtade nu efter varma källor ...... men först ännu en bergsby. Den här heter Pitigliano och är då sannerligen en sevärdhet! Det ser ut som om den växer upp ur den klippiga marken!
På den här lilla bilden får man skärpa synen!Byn har ett viktigt judiskt arv. Stora delar försvann då befolkningen deporterades under andra världskriget. Man kan besöka synagogan ett par dagar i veckan för guidning. Men det gjorde inte vi...
Skönt att vila benen en stund i trappen bredvid smalgata

Ändå var det inget emot den här ;-)
Mysigt

... en del hade trädgårdar
Behöver jag säga att det var varmt? På något ställe stod ett par kvinnor och samtalde från fönsterna på andra våningen , något som inte är så vanligt att bevittna här hemma, åtminstone inte om de står på olika sidor av gatan ;-)


På ett annat ställe satt en rad gubbar utmed husen, på stolar som de haft med ut och placerat på rad (snacka om ljugarerad).Annars rådde här tystnad, inte speciellt många turister.

Sagolik utsikt!


Plats efter plats avlöser varandra på vår färd och jag kan säga att det är nu vi känner att hjärntröttheten sätter in. Siffror och ortnamn har fyllt kategorin, man skulle kunna säga att minnet är fullt...

Det sägs ju att Åhus är "... inte en vackrare plats på jorden", men nu är det faktiskt så att vi tvivlar.SATURNIA, med varma källor 37 gradigt svavelhaltigt vatten störtar nerför berget och bildar små dammar.


Först på avstånd...Sedan på väldigt nära håll, i centrum har ni ego själv ;-)

Och visst det stämmer det svavelhaltiga vattnet som sägs vara hälsobringande doftar ruttna ägg ;-)

Klart vi hann mera denna vilodag ;-)
Men vi kom försent till den sista visningen för dagen av vingården DjavolaPlan B verkställs; Dopp och faktiskt en rejäl simtur i hotellets pool. Därefter Sienna by night, gata upp och gata ner... självfallet! samt en god biff på Papei.

Inser nu att dag 3 i själva verket var dag 4 så då bjuder jag med andra ord den riktiga dag 3 imorgon ;-)
En vecka senare: Behöver jag säga att detta är min älsklingsfärg? Nej skulle inte tro det!
Idag har varit en mellandag här, en cykeltur ner till byn, krig emot myrorna i uterummet, behövlig rabattrens. Rätt varmt faktiskt.
Har inte hunnit ut på tur hos er idag, men det kommer en morgondag!

4 kommentarer:

Ulla sa...

Härligt att få vara med och njuta av dina reseminnen. Häftigt att en ljus person har den favoritfärgen. Skulle jag(numera grå) ha tagit på mig orange hade jag blivit omhändertagen för grönt och orange raderar hela mig. Det där badet hade jag gärna deltagit i!

Petit Eyekiss sa...

Härlig dag tre. Så vackra vyer, men så mycket att försöka bevara i huvudet.
En riktig snygging i badet, Nya Anita Ekberg månne?
Vi har suttit uppe på berget under parasollet och grillat. En underbar högsommarkväll!
Kram
Bettan

Ölandsvindar sa...

Har just fäst upp något tilltufsade klängrosor på den nymålade väggen.Italien är bara så vackert!Vet du, jag hörde en gång när jag var där att man köper svampplockningskort precis som vi köper fiskekort. Kuriosa!!
Kram, kram
Kerstin

Marie-Anne sa...

Ni tycks verkligen ha gjort det mesta av er vecka - jag förstår att hjärnan blev full! Och vackert är det definitivt!
Jag fastnade direkt för killen på macken - varför har det försvunnit här hemma? Jag önskar att någon vänlig själ på en vanlig mack ville komma och tanka åt mig och hjälpa mig när vindrutespolaren strejkar.....