Bloggintresserade

fredag 8 juli 2011

NORDVÄSTRA TOSCANA dag 2

Visst är det så att vi bloggare på ett sätt kommer rätt nära varandra, faktiskt om man tänker efter rakt in i de rum där vi befinner oss... och dessutom utbyter vi olika slag av erfarenheter. Klart att det blir tomt när någon är borta som man brukar ha ibland t.o.m daglig kontakt med. Det är ju då man har något tillsammans... en relation, inte bara på det ytliga planet.


Men, tillbaka till Italiens sköna land:Jodå vanan trogen var vi uppe med tuppen även denna dag. Under frukosten planerade vi dagens route och beslöt oss för att fara nordvästerut. Efter en frukost på uteplatsen, mitt i olivlunden gav vi oss av med vår behändiga Golf.


Volterra, en medeltida bergstad 555 meter upp. Långa trappor och många steg ledde emot skyn...

Jodå, jag var också där ;-)

Även träden stod på trappstegen...... och molnen vilade emot hustaken och det känns verkligen som om tiden har stannat här! Vi vilade i ögonblicket...
... i skuggan som svalkade under uteserveringens parasoller. Här Mats iklädd favoriterna...

Avnjöt dricka, den vara som det nu behövdes mycket av för att bevara vätskebalansen, samt vars en panini.

Vi passade på att redan nu skriva några vykort till våra allra närmaste och skicka dem direkt från stadens postkontor... som faktiskt nästan kändes malplacerat just på denna plats ;-)

Här är vackert må ni tro och... uppriktigt är det en plats som ni absolut inte får missa om ni styr kosan till ToscanaRegionen är känt för sin keramik här en butik på orten med pampig skyltning...
Alabaster så vackert men kortet är så här i efterhand taget i Corona.
... trots skön stillhet

... och vi vände Volterra ryggen
... bar det för vår del vidare emot kusten till Pisa

Som ni förstår är jag ingalunda klar med dagens inlägg så vi hörs!

Klart man måste se lutande tornet då man en gång är här. Men, det var varmt och promenaden blev lång för att vi skulle se vad vi såg på ett om jag säger ytterst "turistigt" ställe. Men nu har vi varit där och visst var det både pampigt och lutande!


I guideboken kan man läsa att Pisa är Toscanas bästa utflyktsmål och bjuder på mycket mera än ett lutande torn. Så då får vi förmoda att vi missade en hel del. Inte ens havet såg vi, men det har vi kanske nog av hemma ;-)


Annorlunda mode vill jag lova. Italienarna är ju kända för sina skor och är ett par år före så då vet vi vad vi har att vänta. Som ni vet är jag ju verkligen ingen mästerfotograf och la ju heller ingen energi på den här bilden. Var och varannan tjej hade läderstövlar och sommar klänning eller skjorts till. Först tittade man förvånat men ini vet snart vande man sig.Blomsteraffär på ett flak mitt i Pisa.


På programmet fanns även en stad som heter Carrara den slopade vi då vi insåg att det var alltför tajt dagsschema;-) istället styrde vi kosan emot:Lucca ännu en charmig... dessutom liten stad, med på guidens "10 i topp" lista. Det är operans och olivoljans stad och så väl gömda palatsträdgårdar att vi då missade dem ;-)

Vilket jobb murarna har haft! ... Och små är tegelstenarna...Här föddes berömda tonsättare som Boccherini på 1700-talet samt Puccini på förrförra seklet, men vet ni den här staden har en historia ända från stenålder. Det sägs att Paulus en gång kristnade Lucca och man passerade här på pilgrimsfärd. Staden Lucca styrdes på 1300-talet från Pisa där vi precis hade varit. Sedan blev Lucca självständigt tills Napoleon på 1800-talet skänkte staden till sin syster.


Behöver jag säga att muren var häftig? Som ni ser kunde man t.o.m vistas inuti den...Det gamla och det nya så att säga möter vartannat!
Från den här scenen skulle bla. Liza Minelli, James Blunt, Elton John framträda denna sommar.Finns tulpanträd? Då kanske det är det ;-)


Även San Giminiano fick stryka på foten denna dag och istället blev det en liten plats nära Siena som heter Monteriggioni. Staden som är motivet för favoritvykortet i Toscana. Muren omgärdar den lilla staden och har inte mindre än 14 torn.
Nu var vi hungriga så det smakade bra med en filébit, med fantastiskt gott lokalt rött till, i denna charmiga bergsstad med endast två gator innanför en stadsmur. Säkert finns det bättre foton som kommer här framöver men det får duga så länge.


En vecka senare:
Nu är det kväll även här. Charlie har precis varit ute på sin kvällsrunda och dessförinnan var Eva-Katrine och jag i Kronoskogen med Charlie,


... veckohandlat, kollat på en halvbra thriller, ...
... och haft disco ;-) Hon skulle på invigningen av Kristianstadssdagarna och jag fick vara med och ladda på hemmaplan.
Nu ska Mats och jag kolla på en gammal goding, få se vad han har snusat upp... kanske Broarna i Madison County...


5 kommentarer:

Ulla sa...

Jag väntar tålmodigt på nästa kapitel. Trevlig hemmahelg!

Marie-Anne sa...

Jag väntar också! Det är mycket vackra bilder och det har varit en fantastisk upplevelse förstår jag. Men oj så mycket på en vecka! Det måste ta tid att smälta allt..........
Nog blir det tomt när någon "försvinner" ett tag! Jag är så bloggberoende att jag har datorn med på resorna............Kram, och ha en skön helg hemma i Sverige - här är inte heller fel att vara just nu!

Petit Eyekiss sa...

Ciao amico mio!
Tack för din fina reseskildring. Jag ska visa den för Lasse, så får vi se om det någon gång i framtiden kan bli Toscana. Ser fram emot nästa dag1
Ciao
Bettan

Ölandsvindar sa...

Hej Ingela!
Pysslar med disken efter gårdagens middag och drömmer mig bort till Italien. Killarna (make och svärson) fixar de sista små detaljerna med penslarna. Snart är stora huset klart så då får de gå vidare till garaget.I dag har jag fått upp en spalje igen så nu ska jag försöka trassla ut clematisen.
Kram kram
Kerstin

Ingela sa...

Hej på er tjejer!

Tur att ni är så tålmodiga, det här är inte lätt och i sommarvärmen. Samtidigt är det bra att få något sånär ordning i hjärnkontoret. Det blir till god hjälp då vi ska sammanställa ett bildspel i Photo story. Vi har sett till att bli så att säga nerlusade både med bilder och filmsnuttar. Kanske tillkommer det något foto efterhand, någon annan korrigering.

Ibland är det bra med tid men den där första gallringen känns nödvändig.

Visst bor vi ett härligt land, faktiskt skulle det vara svårt att tänka sig något annat. Men det viktigaste avallt är att ha nära intill sig tänker jag.

Finns en hel del att stå i på hemmaplan, ni är snabba Kerstin. Gott att gå med finliret när det andra är klart.

Kram till er alla!