Bloggintresserade

måndag 1 augusti 2011

INSPIRATION

Ett underbart väder denna dag. Mats och Eva-Katrine har börjat jobba (kanske jag ska säga förvärvsarbeta) efter semestern. Själv är jag ledig 1 ½ vecka till; blev klar med att skura husfasaden på framsidan. Fick endast två blåsor i ena handen...

Den här sk. miljövänliga färgen som tillhandahålls numera ingalunda billigare och knappast bättre och knappast miljövänlig har det visat sig. Hur rengör man sina penslar om man inte kan släppa ut resterna i naturen? Efter ett par år hade den gräddvita fasaden blivit svartprickig och ful, men efter en dust med skurborste och grönsåpa blev det som nymålat. Frågan är nu bara var detta ett milövänligt handlande eller ej... ja, det kan man verkligen fråga sig Kerstin och Ulla.

Förövrigt;

Ideerna är för litteraturen vad ljuset är för måleriet.

Citat av Charles Joseph Paul Bourget (1852-1935) fransk författare och kritiker.

Utan ljus ingen inspiration, inget skapande, inga ord, inga färger, inga idéer... var är livet?

Smidde planer under tiden, och då dotra kom hem efter slutat arbete för dagen vid 14 tiden, tog vi 45 min powerwalk i solgasset. Ja jag vet, men är man tokig så är man. Vi avslutade vid stranden och kanske kan ni gissa vem som sedan låg i spadet så länge vi var vid havet. Jodå jag! Och jag kan lova att det var härligt varmt i vattnet! Samlade nya krafter så kilometern som var kvar hem gick som en dans! Men sen... hallå vilken träningsvärk!

5 kommentarer:

Monica sa...

Spänstigt av dig...och badat oxå! Nu har jag bestämt mig (nästan)...i morgon blir det ett dopp för mig också!
Kram och ha det gott i sommarvärmen...

LyckligaPraliner sa...

Jag som knappt orkar sitta i skuggan i den här värmen...:)
Ann-Louise

Randiga Tråden sa...

Vad skönt det låter, kan känna hur det är i Åhus. Just nu är det uppe i Norrtälje trakten jag är och vattnet är skönt där också.

Ölandsvindar sa...

DEt finns många exempel på förhastade beslut framtvingade av miljögrupper med kortsiktigt tänkande. Jag har också funderat över husfärgerna. Bättre kanske med lite "gift" i färgen som ändå sitter bunden på fasaderna i tiotals år än den uppsjö med algmedel, mögelmedel mm som man nu rekommenderas att använda årligen på sin husfasad. Vackert väder ska vi få hela veckan! Härligt!
Kram kram
Kerstin

Ulla sa...

Håller med ölandsvindar. Här är också mer än varmt. Efter golf igår badade vi i Fryken, Lövens långa sjö som Selma skriver och det var underbart. Det blev en "powerwalk" runt spåret hemma på kvällen och vi konstaterade att skogen är alldeles underbart vacker. Ta det lugnt idag med tanke på blåsor och jobb och NJUT! Kanske ett dopp till?