Bloggintresserade

måndag 22 augusti 2011

TOSCANSK AFTON

Visst kan man resa, både i fantasin och på riktigt.
Men i ett sådant här härligt väder som det har varit hela helgen stannar då vi gärna i Åhus.

Först i fredags en lång Charliepromenad, och sedan tog vi våra "oranga" faror nerom hamnen och så hamnade
vi (kan väl knappast vara en slump att det heter så?) på Bistron. Restaurangen ligger med utsikt utöver havet. Deras mat är helt sagolik och den här gången stannade valet vid "Black and white" och det smalt i munnen.

Roligt också att av en slump stråla samman med det par, som vi
för sådär 15 år sedan korsade Europa tillsammas med våra husvagnar. Då gick färden genom Tyskland där vi tappade vårt däck på autobahn och fick ett extra stopp på ett dygn vid en liten bilverkstad. (tur att man hade huset med sig), Österrike (Mozarts Salzbourg), Italien (Lido di Jesolo, Venedig, Trieste), Slovenien (bla Pula).

Visst är det de där händelserna som sticker ut... på det ena eller det andra hållet som man minns bäst efteråt.
Som när lille Kalle cyklade till affären och handlade mjölk och ägg och jag stod i husvagnen och stekte pannkakor till 6 pers.
Eller då vi skulle ta en genväg till campingen på väg från Trieste och valde en väg som visade sig bara gå uppför och uppför med husväggar på båda sidor av vägen. Upp kunde vi komma med lots av en italienare och bilen osade bränt gummi efterpå så det stod härliga till.På lördagen var vi med töserna och spelade minigolf
, inte ett enda kort finns som bevis. Men nu ser jag att ett par golfbanor skymtar fram bakom den här intressanta stammen omfamnad av efterhängsen murgröna.

Mats vann även idag gissa vem som kom 2:a börjar faktiskt undra om det rör sig om tur eller skicklighet. Vi får väl dit och prova ännu en gång i rappet... bara så man vet...


Fantasi och verklighet i kombination; Toscana afton!!! Våra bilder från Toscana, på med musik från Italien, Brucheta till förrätt, Spaghetti och Eva-Katrines goda sås med mozarella, creme fraiche, parmaskinka, cocktailtomater, färsk basilika, lagrat rött även detta liksom många av de andra ingrdienserna från Montereggioni, hemlagad gelatti... blev man mätt? Skojar ni?

På söndagen var vi ute i skogen och plockade kantareller. Om vi hittade några? Klart som korvspad! Men det har jag inga bevis på Eva-Katrine, det var du som tog kort ;-)


Jodå även brevlådan kom på plats i helgen och Sarahs Nyckel är utläst. Så då får vi se om inte det kommer en analys endera dagen. Gråtit och funderat har jag gjort en del. Men nu återstår det att se om jag kan få ihop tankarna.

Höstträningen igång.6 kommentarer:

Anonym sa...

Ser bra ut med träningen:) nu jävlar.... Ja det var riktigt lyxig helg, även om jag suger på minigolf:) brevlådan blev ju pricken över i. Sov gott och dröm sött

Marie-Anne sa...

Mums, vad det där lät gott! Själv glömmer jag att äta för tillfället - tur att jag har vänner som ser till att jag inte svälter ihjäl!
Resor är fantastiskt! Men - och -hela livet är en enda lång resa!
Kram Marie-Anne

Ölandsvindar sa...

Det vattnas i munnen och nästan rinner utmed hakan. Toscansk afton. Men visst...basilikan står fortfarande grön i sin kruka och en liten mozzarella finns i kylskåpet. Kan nog bli något till kvällen.
Kram, kram
Kerstin

Tina sa...

Toscansk afton... Det låter läckert det. ;o))

Kämpar på med att få in dej i min blogglista... Har funderingar på om problemet kan vara det att jag länkat till dej men din gamla adress...?

Så igår kväll satt jag och gick igenom alla inlägg jag gjort och mycket riktigt, din gamla adress fanns där, i rätt många inlägg ;o))
Ändrade dom till din nya, men ändå lyckades jag inte med att få in dej i listan...

Idag har jag suttit och gjort en ny "runda", för jag kan ju ha missat något inlägg igår.... ;o)

Och jag har kollat lite kommentarer som du gjort, ifall nån av dom skulle ha den gamla adressen.... Än så länge har jag inte hittat nån sån...

Nu tar jag en paus. Men jag ger mej inte! Detta ska lösas... ;o))

Bea sa...

Hej Ingela!
Låter helt underbart med Toscansk afton. Nu får man verkligen passa på att njuta av de sista sommarkvällarna :)

Nej, du har inte missat ngt av mina projekt, jag har bara valt att inte visa bilder förrän det är (nästan) klart, men det kommer senare :)
Ha det gott!
Kram/Bea

Randiga Tråden sa...

Ibland är det svårt att få fram din blogg och läsa, vet inte vad som är fel.